Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aşk, ilk, istanbulda, yazılı, şiiri

Yazılı İlk Aşk Şiiri İstanbul'da...

Eski 08-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yazılı İlk Aşk Şiiri İstanbul'da...





Yazılı ilk aşk şiiri İstanbul'da

1951 yılında Amerikalı sümorolog Samuel Noa Kramer İstanbul'a gelir ve arkeoloji müzesinde Sümer tabletleri üzerinde çalışmaya başlar Tabii yazının ilk örnekleri Sümer tabletleridir Bu Sümer tabletlerini Avrupa'daki diğer müzelerde ben görüyorum, Anadolu'dan, Mezopotamya'dan kaçırılmış, orada sergileniyor, çok önem veriliyor Çünkü uygarlığın kökeni yazı! Ve ilk örnekleri tabii ki Sümer'den, 5000 yıl öncesinden yazı örnekleri; ama bizde gelişi güzel sergileniyor bunlar İşte Kramer bir tableti eline alıyor, bu tablet krala yazılmış bir aşk şiiri Ozan da bir kadın Ve o tablet şu anda arkeolojinin tespit edip, sümerolojinin ortaya çıkardığı yazılı ilk aşk şiiri Bu yazılı ilk aşk şiiri yaklaşık 50 yıldır İstanbul'da Eğer o tablet çalınsaydı, Paris'e Louvre Müzesine götürülseydi, Fransızlar dünyayı ayağa kaldırırdı Dünya Sevgililer Günü falan, 14 Şubat mı neydi, kıyameti koparırlardı Ama kültür politikasının eksik olduğu toplumlarda, ekonomi yok olmaya açık ve net mahkumdur Çünkü turizm politikası ekonomi politikasını belirler Yazılı ilk aşk şiiri İstanbul'da, Kız Kulesi'ni bugün bir kafeterya satış merkezi yapmak yerine, bir müze, sanat merkezi yapsaydık, ilk aşk şiirini oraya getirip belirli zamanlarda, Dünya Sevgililer Günü mü olur ya da başka bir gün mü olur, açsaydık, görücüye çıkarsaydık Salacak kıyısı turistten geçilmezdi İşte o zaman turizm politikası gerçekleşir, o zaman büyük bir ekonomik gelir gerçek anlamıyla elde edilebilirdi


Sunay Akın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.