Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sikorsky, uh60

Sikorsky Uh-60

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sikorsky Uh-60





Sikorsky uh-60, bilinen adıyla Karaşahin orta düzey bir yük taşıma helikopteridir Amerikan ordusunda UH-1 Huey helikopterlerinin yerine 1980'lerde görev almaya başladı Taktik asker taşıma, elektronik savaş ve ambulans görevleri gibi görevleri yerine getirebilir Karaşahin 11 tam teçhizatlı asker ve 4 kabin görevlisi taşıma kapasitesine sahiptir Ayrıca hava desteği sağlayabilecek şekilde minigun(döner namlulu makinalı tüfek) takılabilir Bugün başta ABD sonra Japonya, Güney Kore, Meksika, Ürdün, Türkiye gibi birçok ülkede görev yapmaktadırlar Birçok kez güncellenen Karaşahin bugün her biri ayrı görevler için dizayn edilmiş birkaç versiyona sahiptir Bunlardan Blackhawk taşıma görevi, Seahawk deniz kuvvetleri, Pavehawk arama ve kurtarma görevlerine uygun olarak geliştirilmiştir











Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.