|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
aile, çocukların, dikkat, ebeveynlerin, etmesi, gerekir, yaşantısında |
![]() |
Çocukların Ve Ebeveynlerin Aile Yaşantısında Dikkat Etmesi Gerekir. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukların Ve Ebeveynlerin Aile Yaşantısında Dikkat Etmesi Gerekir.Arkadaşlar burada bir genel konu açmış bulunuyorum ![]() ![]() Öncelikle iyi bir aile yaşamı istiyorsanız kendinize soracağınız sorular: 1- Ben ailemden nasıl davranmasını istiyorum? 2- Ailem bana nasıl davranıyor? 3- Ailem benden nasıl davranmamı istiyor? 4- Ben aileme nasıl davranıyorum? 5- Benim davranışlarım aile içerisinde olan genel kurallara uyuyor mu? 6- Ailemin davranışları aile içerisinde olan genel kurallara uyuyor mu? 7- Ailem, aile içinde nasıl, başka mekanlarda(misafirlik vs ![]() 8- Ben aile içinde nasıl, başka mekanlarda(misafirlik vs ![]() 9- Ailemin benden beklentileri neler? 10- Benim ailemden beklentilerim neler? 11- Ailenin maddi, manevi durumları beni nereye taşır?(geleceğiniz) 12- Ailem benimle her sorununu paylaşıyor mu?(Aile bireylerini ilgilendiren) 13- Ben ailemle her sorunumu paylaşıyor muyum? 14- Ailemin bana duyduğu güven var mı? Varsa ne kadar, yok ise bunu nasıl kazanabilirim?(yok ise nedenleri?) 15- Ben aileme yeterince güveniyor muyum? Güvenmiyorsam nedenleri nelerdir? 16- Aile içerisinde sözlü, fiziki bir şiddet söz konusu mu? 17- Ben ailemi çileden çıkaran davranışlar sergiliyor muyum? 18- Ailem bana çocuk gibi mi yoksa yetişkin bir birey gibi mi davranıyor?(çocuk:5-12 yetişkin 12+ yaş grupları) 19- Ailemi maddi olarak sıkıyor muyum? 20- Bana yeterince sevgi gösteriyorlar mı? 21- Ben aileme yeterince sevgi gösteriyor muyum? 22- Aile yaşantısında her şey adaletli olarak mı sürüyor? 23- Ailem beni yaşımdan dolayı(5-12) hor görüyor mu? 24- Ben yokken hakkımda neler konuşuyorlar?(uygulayın) 25- Ailem ile normal bir diyaloğum var mı? 26- Aile bireyleriyle ne sıklıkla görüşüyorum? (24 saat içerisinde kaç saat) 27- Ailemin bana karşı psikolojik yaklaşımı nedir? Şuan bu kadar yazabildim aklıma geldikçe güncelleyeceğim ![]() Bunları kendinize sorun ama dürüst olun en ufak üçkağıtçılığınızda hata yapabilirsiniz ![]() Ve her sorunuzun cevabını kağıtlara veya bu konunun altına dökün ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer her soruya olumlu cevap verdiyseniz(istisnai bir durum) bunları kesinlikle devam edin hatta daha da ileriye taşıyın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|