Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
hasan, kafiyeli, konuşma, kılavuzu, reklam, sancak’tan, yazarı, şair

Reklam Yazarı -Şair Hasan Sancak’Tan Kafiyeli Konuşma Kılavuzu!..

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Reklam Yazarı -Şair Hasan Sancak’Tan Kafiyeli Konuşma Kılavuzu!..

Reklam Yazarı -Şair Hasan Sancak’tan Kafiyeli Konuşma Kılavuzu!

KAFİYELİ KONUŞMAK İSTER MİSİNİZ?

KONU: Aşağıdaki yazının tamamı Alaçamlı Halk Şairi Reklâm Yazarı Eğitimci Gazeteci Hasan Sancak’ ın kendi aklından bulmuş olduğu düşünce ürünüdür Bu yazı Türkiye’de ve dünyada ilk defa yayınlanmaktadır Anlatılan bu önemli konu ile birlikte yediden yetmişe herkes kafiyeli konuşmayı ve yazmayı çok sevecek ve öğrenecektir Her tanıdığım insana halk şiirinin önemi üzerinde durduktan sonra isterlerse kafiyeli konuşabileceklerini anlatıyorum Son harfi ”L” ile biten bana on tane kelime söyler misiniz? Diyorum Düşünüyorlar Diyemiyorlar Ben de biraz sonra istedikleri kadar kafiyeli kelime konuşabileceklerini söylüyorum Sessizce dinliyorlar Bu önemli durum her harf için kullanılabilir Ben sadece “L” harfini örnek olarak veriyorum Çocuklar ve gençlerin dikkat etmesi durumunda çok güzel sözler ya da mısralar kullanabileceklerini söyleyebilirim

Türkçemizde 29 tane harf vardır A-B-C-Ç-D-E-F-G-Ğ-H-I-İ-J-K-L-M-N-O-Ö-P-R-S-Ş-T-U-Ü-V-Y-Z ‘ dir Bu harflerin 21 tanesi sessiz, 8 tanesi de seslidir Kafiyeli konuşabilmek için A’ dan Z’ ye gitmek gerekir Seslilerde bir sefer, sessizlerde sekiz sefer bir kelime okunabilir Yukarıda ”L” harfini örnek verdim Hangi sessiz ya da sesli harfi söylüyorsak, harfleri sol tarafa koyarak okuyacağız Okuduğumuz tek heceli kelimeler ya isim: ağ-bağ-bal-bel ya fiil bil-mek,bul-mak,çal-mak,çel-mek ya da anlamsız olurİsim ve fiili anlamak için de sonuna -mak ve -mek ekleri getirmek gerekirOkunan kelime anlamlı ise o fiil köküdürAnlamsız ise de bu isim köküdürA’ dan başlıyoruz! “AL” B’ den başlayarak Z’ ye gitmek gerekir”BAL-BEL-BİL-BOL-BUL” “ÇAL-ÇEL-ÇİL-ÇÖL-ÇUL” "DAL-DEL-DİL-DOL-DÖL-DUL-EL-FAL-FİL-FOL-FUL-KAL-KEL-KİL-KOL-KUL-KÜL"Bu durumu Z’ ye kadar taşıyabilirsiniz Bunu unutmadığınız ve tekrar ettiğiniz zaman önce mısra sonra da beyit ve dörtlük yazabilirsiniz

Not: Lütfen anne ve babalar çocuklarına bu yazımı okusunlar

Ağ-bağ-boğ-çağ-dağ-sağı

Kız kaçırma uçağı

Eve erken gelirsen

Tavaya koy sen yağı

Ak-bak-bek-bük-çak-çek-çık

Yolunuz olsun açık

Bencillik tutkusunu

İçinde yaşatma yık

Ay-bay-bey-boy-cay-say-yay

Ver bana açık bir çay

Karşıdan geçmektedir

Atın yavrusu bir tay

HASAN SANCAK

ALAÇAMLI HALK ŞAİRİ

REKLÂM YAZARI

(EĞİTİMCİ-GAZETECİ)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com