Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
, 1993, basbaglar, katlıamı, temmuz

Basbaglar Katlıamı – 5 Temmuz 1993

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Basbaglar Katlıamı – 5 Temmuz 1993

15 yıl önce, bir köy silindi haritadan! Tam 33 kişi, hunharca katledildi 300 kadın ve çocuk, dul ve yetim kaldı Gözlerini kan bürümüş eli kanlı katiller ise bir türlü yakalanamadı Yanan evlerdeki alevler söndürüldü, ama yürekler hala yanıyor, hala kanıyor!

Teröristler `Sivas `ın intikamını alıyoruz` naralarıyla, bir akşam vakti Başbağlar `ı bastılar Başbağlar köyünün erkeklerini cami önünde toplayıp, kurşuna dizdiler Cami dahil, kadınları evlerle birlikte diri diri yaktılar Katiller sürüsü kaçtı Yakalanıp da serbest kalanların bir kısmı Avrupa `ya uçtu Başbağlar `ın acısı yürek dağlamaya devam ediyor

BASBAGLAR TURKUSU

Erzincandan haber geldi

Dediler: "kanlı borasar!"

Gariplere oldu mezar,

Vay yiğidim, vay mazlumum vay!

Oy başbağlar oy başbağlar!

Garip anam başın bağlar

Bana da diyemez belli

Yağdı üstüne kurşunlar vay!

Yakılmıştı tüm evleri,

Kan doldurdu dereleri

Söyle bana kanlı testi

Kim öldürdü bebeleri vay!

Olay idim olay idim

Delikanlı olay idim

Elde mavzer, dağ başında

Zalimleri bulay idim vay!

Mesut Çakmak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com