|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
boğulan, denizde, etmelisiniz, kişiye, yardım |
![]() |
Denizde Boğulan Bir Kişiye Nasıl Yardım Etmelisiniz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Denizde Boğulan Bir Kişiye Nasıl Yardım Etmelisiniz?Arkadaşlar merhaba, bildiğiniz üzere yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte deniz mevsimi ve plajlarda boğulma vakaları son derece üzücü bir şekilde artmaktadır ![]() Çoğu kişi boğulan bir insan gördüğü zaman yardım etmekte zorlanır ![]() ![]() ![]() ![]() Boğulan bir kişinin verdiği hayati mücadele neticesinde sizide boğma tehlikesi her zaman bulunmaktadır ![]() ![]() Boğulan insan o anda sizin onu kurtaracağınızı bilir ama iç güdüsel olarak size tutunarak yukarı çıkmaya çalışır ![]() ![]() Zamana karşı savaşmak zorundasınız! Eğer boğulmak üzere olan bir insana yardımcı olmak için suya girdiyseniz ve yanınızda can salı,yelek veya can simidi yok ise ve iyi derecede yüzme bilmediğinizi düşünüyor ve kendinize güvenemiyorsanız ![]() ![]() ![]() ![]() Boğulan kişinin yanına gidin ve arada bir kaç metre mesafe bırakın ve sinirlerinize hakim olun!Bekleyin ve izleyin ! Kişi boğulsun ve bilincini kaybettiği an harekete geçin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben size boğulan kişiye yaklaşma ve sudan çıkarma taktiğini öğretttim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|