![]() |
İslam Alimi Razi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslam Alimi Raziislam bilginleri arasında adı sıkça anılan RAZİ kimdir? o çok övünülen islam bilgininin dinler hakkıjndaki fikirleri nelerdir? islam alimi razi neden zındıklıkla suçlandı? kendisi aslında DEİZME yakın fikirlerinden ve dini görüşlerinden dolayı mı suçlandı? İslâm Felsefesine Giriş- Prof ![]() ![]() tarafından yayınlanan islamda felsefe tarihi adlı kitaptan kısa bir alıntı yapıyorum ![]() ![]() ![]() Razi’nin zındıklıkla suçlanmasına asıl sebep, yukarıda gördüğümüz felsefi fikirleri değil, onun deizmi ve din görüşüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Razi’ye ait olduğu bildirilen bu görüşlerin, Aydınlanma çağının Didero ve Voltaire gibi materyalist ve hümanist yazarlarının öncüsü olduğu kadar günümüz marksistlerinin, din ve inançların korkudan doğduğunu söyleyen ve bu bağlamda natüralizmin kurucusu sayılan Max Müller’in de öncüsüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aman tengrim yoksa islamda aydınlanma islamdan uzaklaşan alimler sayesinde mi oldu? devamı gelecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İslam Alimi Razi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İslam Alimi Razi"Dünya ileri gidiyordu, her şey çok mükemmeldi, ortalığa barış hakimdi ama, İslamiyet gelince bozuldu bu ortam, kaosa meyletti ![]() ![]() ![]() Di mi benjamin? Tabi tabi cevat abi!" Biliniz ki ben, ilim aşığıydım, doğru olsun yanlış olsun, bir şeyin ne olup olmadığını öğrenmek için pekçok şey öğrendim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() FAHREDDİN-İ RAZİ |
![]() |
![]() |
|