|  | Huzur Dersleri: Ben Küçük İşlerin Adamıyım |  | 
|  08-17-2012 | #1 | 
| 
Prof. Dr. Sinsi
 |   Huzur Dersleri: Ben Küçük İşlerin AdamıyımHuzur Dersleri: Ben küçük işlerin adamıyım 02 Temmuz 2012, 18:22 Prof  Dr  Tekin MEMİŞ Ben büyük işleri beceremem  Büyük işlerden anlamam da  Benim işlerim ufak tefek olmalı  Karmaşık olmamalı, sade olmalı, aklım yetmeli ve elim ermeli  Boyumu aşan işlerle uğraşmadım  Küçük işleri başararak mutlu olmayı denedim  Zaferlerim küçüktü, hayallerim gibi, ben gibi  Bir itirafsa, itiraf ediyorum: Ben küçük işlerin adamıyım  Küçük işlerin adamıyım ama benim için küçük işler oldukça önemlidir  Bir kere başladım mı, asla yarım bırakmam mesela  Başladım mı canımla uğraşırım başarmaya  Uyumam, uyuyamam, yemem içmem, çalışırım  Zaten küçük de olunca iş, başarmam an meselesidir  Aslında işler birbirine geçmiş daireler gibidir  En küçük daire vardır yakınımızda, elimizin ulaştığı yerlerde  Bir de daha uzaktaki daireler    Pek elimiz ulaşmaz  Ben işte elimin ulaştığı yerlerle uğraşıyorum  Hikaye ederler ya  Babası kendisini sürekli meşgul eden çocuğunu savmak için elindeki dünya haritası olan bir gazeteyi iyice parçalar, hadi oğlum bunu tamamla sonra oynayalım der  Bir kaç dakika sonra gazeteyi tamamlamış çocuk gelir babasının yanına  Babası hayretler içindedir  Nasıl yaptın sorusuna, arkada bir insan resmi vardı, onu tamamladım, dünya resmi zaten kendiliğinden tamamlandı der  Hayattaki işler de böyledir aslında  Küçük küçüktür, birbirine bağlıdır  Etrafımızdaki en büyük dairenin tamamlanması da öyle aslında  En küçüğü yapmazsak zaten büyüğünü yapsak da, o büyük kısım hep eksik kalacaktır  Taptuk Emrenin ocağına eğri odun sokmayan Yunus, küçük işi yapıyordu  Yavuz Sultan?ın ordusu, üzüm bağlarının arasından aldıkları üzümlerin yerine altın keseleri koyması küçük işlerdendi  Fetihten dönen, zafer kazanmış sultanların izbelerde yatması da küçük işti  Okulunda dersini öğrenen öğrencinin yaptığı küçük iştir  Mesaisinin hakkını veren memur, dersine vaktinde giren hocanın işi küçüktür  Alın teriyle kazandığı parasıyla koltuğunun altına gazete kağıdıyla sıkıştırılmış ekmeği evine götüren baba da küçük iş yapar  Kimseler bilmez bunları, kimseler de büyük iş safına sokmaz  Büyük işlere gelince, aklım ermez ama, dünyaya yön vermektir, ülkeye yön vermektir  Oturduğunda politikadan başka bir şey konuşmamaktır  Bir başbakan edasıyla konuşmaktır, bir parmağıyla savaşa sokmaktır devleti  Uluslararası ilişkilerde ahkam keserler  Türlü türlü komplo teorileri kurarlar  Gizemli kişilerdir bunlar  Hayran hayran dinlerim çoğu kez bu kişileri  Her yerde tanıdıkları vardır, hatırlı insanlardır tabiatıyla  Hayranlık bir yana anlayamadığımı da söylemeliyim bu insanları  Bazen düşünür ben de böyle olayım derim kendi kendime, büyük işlerle uğraşayım büyük işlerden bahsedeyim  Ama ben bunları yapamam ki  Gerçekten ben küçük işlerin adamıyım  Mesela sıra bekleme işini iyi yaparım  Ben hastanede iyi sıra beklerim, kimsenin sırasını almam, yemekhanelerde sıra beklerim, kaynak yapmam  Daha önce de yazmıştım, torpil yapamam, hatır koyamam, bunları bilmediğim için çalışırım  Bir kaybederim, iki kaybederim    Bazen hep kaybederim  Bazen de kazanırım  Ben işte bu kazandıklarım kadarım, kazandıklarımla mutlu olurum  Velhasıl ben, küçük işlerin adamıyım  Sevgili öğrencilerim ve dostlarım    Kimseyi kınama yazısı değil bu  Sadece kendimi açtım bu yazımda size  Bütün yaşadıklarımdan bildiğim ve çıkardığım bir sonuç var: Küçük işlerin adamı olmak insanı daha huzurlu ediyor  Ben bunu biliyorum ve bugün, bu Pazar sizleri küçük işlerinizi iyi yapmaya çağırıyorum  Büyük işleri büyüklere bırakarak tabii   | 
|   | 
|  | 
|  |