Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > ForumSinsi Ansiklopedisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dikkat, edilmelidir, hazirlarken, nelere

Cv Hazirlarken Nelere Dikkat Edilmelidir....

Eski 08-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Cv Hazirlarken Nelere Dikkat Edilmelidir....

UZMAN BİR İK DANIŞMANININ KALEMİNDEN

CV öncelikle çok net ve açık olmalıdır Bizler CV de adayın kişisel bilgileri, eğitim bilgileri, iş başvurusu yapana kadar hem iş hayatında, hem de kişisel eğitim bazında neler yaptığını kısa anlatımlarla açık ve net olarak görmek istiyoruz Referans ilk aşamada CV üzerinde görülmese bile, işe alım noktasında referanslara mutlaka ihtiyaç duyuyoruz ve referans verilmesini istiyoruz Bu bağlamda, özellikle işe alım sürecinde verilen referanslardaki kişilerin, amir pozisyonunda olan kişiler olmasına dikkat ediyoruz

Yeni mezun adayların CVlerinde farklı staj tecrübelerinin bulunması çok olumsuz bir durum değildir Yeni mezunların bu konuyu çok sorun etmemeleri gerekmektedir Ancak yapılan başvurular için dikkat edilmesi gereken durum, CV'nin başvuru yapılan pozisyonun aradığı niteliklere cevap vermesi gerektiğidir Ancak tabiî ki, bir bölüm üzerine kendisini geliştiren adayların, belirli pozisyonlara başvuru süreçlerinde daha şanslı oldukları söylenebilir Mesela stajlarını pazarlama üzerine yapan bir kişi, bir şirketin pazarlama departmanındaki bir pozisyona başvurursa, İK yöneticisi bu husus mutlaka dikkate alacaktır

İlk olarak adayların öncelikle ilanı dikkatli okumaları ve ne gibi özellikler arandığına dikkat etmeleri gerekmektedir Kendilerine “ben ne istiyorum, hedeflerim neler?” sorusunu sormaları ve cevabını mümkün olduğunca net vermeleri gerekmektedir Öncelikle kişinin kendi güçlü ve zayıf yönlerini anlaması ve bunun analizini yapması gerekmektedir Kendi analizini yapmakta güçlük çeken çalışanların, kariyer koçlarından profesyonel destek almaları yararlı olacaktır Daha sonra da ilana başvurmak gerekir İş olsun diye işe başvurmak çok yanlıştır Başvururken CV ile iş ilanınında gereken vasıfları birbiriyle karşılaştırmak gerekmektedir İş ilanı ile uyuşmayan bir CV gönderilmesi, aday için sürecin olumsuz sonra ermesi anlamına gelecektir

İş görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması, adaylar için psikolojik yıkım oluşturmamalıdır Olmadığı taktirde tekrar denemekte fayda vardır Önemli olan neden olmadığını, nerelerde başarısız oldugunu ve eksik noktaları belirlemek ve bunları iyileştirme çalışmaları yapmaktır

İşe alım görüşmeleri sırasında adayların dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir? Adaylar ne tür soruları sormalı, ne tür davranışlarda bulunmalıdır? Başarılı bir görüşme yapmak için, adayların görüşme öncesinde ne tür hazırlıklar yapması gerekmektedir?

BT: İlk olarak randevunuza zamanında hatta 5-10 dakika önce gitmenizde her zaman fayda vardır İK yöneticisiyle konuşmaya başladığınızda heyecanlanmanız çok normaldir Konuştukça heyecanınız geçecektir Bu durumda heyecanlandığınızı hissettiğiniz zaman pozitif düşünmeli, paniğe kapılmamalısınız Kendinizi sürekli, "beni bu seviyeye kadar çağırdıklarına göre, ben de iyi özellikler var" şeklinde telkin etmelisiniz Konuşmaya başladığınız zaman kendinizi çok net ifade etmeniz gerekmektedir Samimi ve içten olduğunuzu karşınızdakine anlatabilmeniz gerekmektedir Pozisyon ve şirket ile ilgili bir ön hazırlık yapmanız gerekmektedir Temiz ve özenli giyinmeniz çok önemlidir Düzgün ve saygılı davranışlarda bulunmanız gerekmektedir Aklınıza takılan bir şeyler varsa, görüşme süresince uygun bir üslupla sormanız sizin yararınıza olacaktır Ancak sorduğunuz soruları soru olsun diye değil, düşünerek sormanız (şirket, iş, işleyiş, ücretle ilgili sorular ) sormanız yararınıza olacaktır Ayrıca sizinle görüşen kişiyi iyi ve etkin dinlemeniz gerekmektedir

Sonuç olarak iş görüşmesine geldiğinizde kendi içinizde görüşmeye hazır olmanız gerekmektedir Samimi, içten ve kendini bilen bir şekilde yapacağınız görüşmeler sizin lehinize olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com