![]() |
Birinci Dünya Savaşı Resimli Anlatım / Birinci Dünya Savaşı Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Birinci Dünya Savaşı Resimli Anlatım / Birinci Dünya Savaşı HakkındaBirinci Dünya Savaşı'nın bitişi abidelerde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fransa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siyasi liderler 15 bin mezarlıklı Douaumont Şehitliği'nin ortasında ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Birinci Dünya Savaşı Resimli Anlatım / Birinci Dünya Savaşı Hakkında![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Askerlerin çoğu 'Kral ve Ülke' sevdasından öte ailesi ve silah arkadaşlarının önünde küçük düşmemek için savaşıyordu ![]() Alman ve Avusturya ordusunda savaşa katılan ve 2008'de ölen iki savaş gazisine devletleri sahip çıkmadı ![]() ![]() ![]() __________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Birinci Dünya Savaşı Resimli Anlatım / Birinci Dünya Savaşı HakkındaRenkli fotoğraflar 1879 yılında icat edilse de ancak yıllar sonra yaygın olarak kullanılmaya başlandı ![]() ![]() Birinci Dünya Savaşı'nda Alman İmparatoru tarafından görevlendirilen 19 fotoğrafçıdan biri Hans Hildenbrand renkli fotoğraflar çekti ![]() ![]() Bu köyde yaklaşık 30 bin asker yakıldı ![]() ![]() Hildenbrand 1915 Haziran ile 1916 Ocak tarihleri arasında Champagne’de konuşlanan Alman müfrezesiyle birlikteydi ![]() ![]() 'Autochrome' tekniğini kullanarak renkli fotoğraflar çekmeye İlk kez 1909 yılında başlayan Hildenbrand 1911 yılında renkli fotoğrafçılık vakfını doğduğu Stuttgart'ta kurdu ![]() Hildenbrand'ın fotoğraflarındaki yapmacık mizansenler propaganda amaçlı değil kullandığı filmlerin hareket anını yakalayacak hassaslıkta olmadığındandı ![]() Hildenbrand üç boyutlu görüntüler üzerinde de çalışmalar yaptı ![]() Alman askerleri makineli tüfek başında poz veriyor ![]() Vosge dağındaki Hartmannsweilerkopf mevkiisinden bir manzara ![]() Champagne siperindeki istihkamcılar ![]() Harap olan yerleşim birimlerini özgün şekilde belgelemesi Hildenbrand'ın en çarpıcı özelliklerinden biriydi ![]() ![]() ![]() Hartmannsweiler bölgesinden bir kare ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Birinci Dünya Savaşı Resimli Anlatım / Birinci Dünya Savaşı Hakkında![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Verdun Bölgesinin kuş bakışı çekilmiş bir fotoğrafı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gervais-Courtellemont ve Hildenbrand karşı cephelerde savaş manzaralarını fotoğraflasalar da daha sonra bir Amerikan dergisi için birlikte çalışmaya başladı ![]() ![]() Bu yıl yayımlanan "Endzeit Europa" isimli kitapta Birinci Dünya Savaşı yıllarına ait renkli fotoğraflar var ![]() |
![]() |
![]() |
|