![]() |
İstiklal Marşının Şifreleri Çözüldü / İstiklal Marşının Şifreleri Hakkında |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstiklal Marşının Şifreleri Çözüldü / İstiklal Marşının Şifreleri HakkındaİSTİKLAL MARŞI Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak ![]() O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak ![]() Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal… Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklal! Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım ![]() Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım ![]() Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım ![]() Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var ![]() Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, "Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar? Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın ![]() Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın ![]() Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın… Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın ![]() Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı: Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı ![]() Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı ![]() Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda ![]() Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli ![]() Bu ezanlar- ki şahadetleri dinin temeli- Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli ![]() O zaman vecd ile bin secde eder- varsa- taşım, Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na’şım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım ![]() Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal ![]() Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal: Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal! İSTİKLAL MARŞINDA KULLANILAN KELİMELER VE ANLAMLARI (Alfabetik sıralamaya göre) AFAK:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AKIN:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AL: Kırmızı ![]() ARŞ:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ATA:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BENT: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CANAN:1 ![]() ![]() ![]() ![]() CELAL:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() CERİHAMCerih: yaralanmış, yaralı ![]() ![]() CÜDA: Ayrı kalmış, ayrılmış, uzak düşmüş ![]() ÇEHRE: Yüz, sima ![]() EBED:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EMEL: Gerçekleştirilmesi zamana bağlı istek ![]() ENGİN:1 ![]() ![]() ![]() EZEL: 1 ![]() ![]() ![]() GARP:1 ![]() ![]() ![]() ![]() HAK: Tanrının adlarından biri (Tanrı’nın 99 isminden biri ![]() HAYÂ:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HİLAL:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HÜDA:1 ![]() ![]() ![]() IRK:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İSTİKLAL:1 ![]() ![]() ![]() ![]() İZMİHLAL: Yıkılma, mahvolma, çökme, yok olma, alçalma ![]() MABET:1 ![]() ![]() ![]() ![]() MEDENİYET:1 ![]() ![]() ![]() ![]() MİLLET:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MÜCERRED:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NAAŞ:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NAMAHREM: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() NAZLI:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() OCAK:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SANCAK: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SECDE: Namaz kılarken alnı, el ayaklarını, dizleri ve ayak parmaklarını yere getirerek alınan durum ![]() SERHAD: Hudut, sınır, sınırbaş; iki devlet arasındaki sınır boyu ![]() ![]() ŞAFAK:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞAHADET:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞAN:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞÜHEDA: Şehitler ![]() TAPMAK:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ULUMAK: 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VAAT:1 ![]() ![]() ![]() VATAN: Yurt VECD:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() YURT:1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İSTİKLAL MARŞINDA KULLANILAN NOKTALAMA İŞARETLERİ 1)NOKTA ( ![]() a)Tamamlanmış cümle sonlarında kullanılır: *Gözlerin gözlerime değince felaketim olurdu ,ağlardım ![]() *Beni sevmiyordun,bilirdim ![]() b)Kısaltmalardan sonra kullanılır: * vBulletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() c)Sıra gösteren rakamlardan sonra “-inci” eki yerine kullanılır ![]() *Senin çocuk 1 ![]() ![]() *Dün 25 ![]() ![]() d)Tarihlerin yazılışında gün,ay ve yılı gösteren sayıları birbirinden ayırmak için konur: *21 ![]() ![]() ![]() ![]() e)Saat ve dakika gösteren sayıları birbirinden ayırmak için konur: *Yarın 08 ![]() ![]() 2)VİRGÜL (,): a)Yazıda sıralanan eş görevli sözcükler ya da söz gruplarını ayırmada kullanılır: *O kitabı aradım , buldum ![]() *Fırat,Dicle önemli nehirlerimizdendir ![]() *Çalıkuşu’nu ,Huzur’u ,İntibah’ı okudun mu? *Kitabı açtı ,birkaç sayfa çevirdi , yüksek sesle okumaya başladı ![]() *Yakında yine bahar gelecek, ağaçlar çiçek açacak ,kediler damlara çıkacak ![]() b)Anlama güç katmak için tekrarlanan sözler arasına konur: *Oğlunu , kadersiz oğlunu bir daha göğsüne bastı ![]() *Akşam,yine akşam ,yine akşam c)Hitaplardan sonra kullanılır: *Sevgili Kızım, *Değerli Öğretmenim, * Saygıdeğer Müdürüm, d)Yüklemden uzak kalmış özneden sonra konur: *Ahmet Haşim, şiirde anlamın kapalı olmasına ve musikiye önem vermiş bir şairimizdir ![]() *İşte bu adam, Türkiye’yi pislikten kurtaracak tek adamdır ![]() *Tatlılar,kalorisi fazla ;fakat vitamini az besinlerdir ![]() e)Cümlede vurgulanmak istenen ögelerden sonra konur ![]() *Yarın,buraya geleceksin ve bu işi çabucak bitireceksin ![]() f)Anlam karışıklığına meydan vermemek için adlaşmış sıfatlardan sonra kullanılır: *Genç, adama ters ters baktı ![]() *Hırsız, çocuğu kovaladı ![]() *Yaralı, kadının yüzüne bakıyordu ![]() *İhtiyar, adamın suratına tükürdü ![]() g)Bazı cümlelerde anlam karışıklığını önlemek için kullanılır: *Oku; adam ol baban gibi ,eşek olma ![]() *Siz de kazançlı çıkmak istiyorsanız benim gibi, hanımları alışverişe gönderin ![]() ğ)Bir addan önce gelen zamirlerden sonra kullanılır: *O, şiiri niçin ezberlememiş? *O ,güzel günlerine yeniden dönebilse ![]() *Bu, kadını bir daha görmemiş ![]() *Şu ,bahçeye dikilecekmiş ![]() h)Arasözlerin başında ve sonunda kullanılır ![]() *Bu büyük komutanı, Atatürk’ü ,saygıyla anıyoruz ![]() *Bu yöre, Sibirya ve çevresi,alabildiğine soğuktur ![]() *Örnek olsun diye, örnek istemez ya, söylüyorum ![]() *Bir kuş, bir çiçek, bir böcek ,ne bileyim ben, her şey onun ilgisini çekiyordu ![]() *Ben de Ankara’da, o güzelim başkentte, beş yıl kaldım ![]() I)Yazıda tırnak içine alınmamış aktarma cümlelerin sonunda tırnak işareti yerine kullanılır: *Minareyi çalan kılıfını hazırlar, diyordu ![]() *Artık sevmeyeceğim,dedi ![]() i)Cümle başında kullanılan “evet,hayır,yok,yoo,peki,tamam,hayhay,olur, haydi,elbette…” gibi sözcüklerden sonra kullanılır: *Hayır, bu işi sevmedim ![]() ![]() ![]() 3 ![]() a)Birbirine bağlı olmakla birlikte her biri kendi içinde bağımsız cümlelerin arasında kullanılır ![]() ![]() ![]() *Yer üst üste iki kez sarsıldı; halk korkuyla sokaklara fırladı ![]() *Kısa bir konuşma yaptı; dinleyiciler onu uzun uzun alkışladı ![]() *Horoz ölür; gözü çöplükte kalır ![]() *Yalancının evi yanmış;kimse inanmamış b)Virgülle ayrılmış sözleri ya da söz gruplarını farklı sözlerden ya da söz gruplarından ayırmak için konur ![]() *Sayısal derslerden matematiği,fiziği; sözel derslerden Türkçeyi, coğrafyayı çok seviyorum ![]() *Ahmet Haşim,Cenap Şehabettin sembolist; Tevfik Fikret ,Yahya Kemal parnasyen şairlerdendir ![]() *Erkek çocuklara Ali,Murat,Serhat; kız çocuklarına ise Yeşim,Senem,Serpil adları verilir ![]() c)Ögeleri arasına virgül konmuş sıralı cümleleri ayırmada kullanılır: *Sevinçten, heyecandan içim içime sığmıyor; bağırmak,kahkahalar atmak,ağlamak istiyorum ![]() *At ölür, meydan kalır;yiğit ölür , şan kalır ![]() *Kel ölür , sırma saçlı olur ; kör ölür , badem gözlü olur ![]() d)Önceki cümleye “fakat,oysa ,lakin,ancak,çünkü…” gibi bağlaçlarla bağlanan cümlelerde bağlaçlardan önce kullanılır: *Bu romanı inceledim ;fakat pek beğendiğimi söyleyemem ![]() *Köye sen git;ancak orada çok fazla kalma ![]() *Kazanacağım ;çünkü çok çalışıyorum ![]() NOT: Noktalı virgül, yukarıda sayılan bağlaçlardan önce kullanıldığı gibi bunların yerine de kullanılabilir ![]() *Bugün erken yatmalıyım;yarın sınav var ![]() *İşinle ne kadar küçük olursa olsun ilgilen; hayattaki tek dayanağın odur ![]() *Sıkı giyinin ;dışarısı çok soğuk ![]() e)Öğeler arasında anlam karışıklığını önlemek için kullanılır: *Murat;Hasan ,Ali ve Osman’dan daha çalışkanmış ![]() *Elma;armut,muz ve üzümden yararlıdır ![]() f)Özneden sonra virgüllerle ayrılan eş görevli sözcükler varsa ,özne noktalı virgülle ayrılır ![]() *1 ![]() ![]() Not: Noktalı virgülden ve virgülden sonra gelen sözcükler – özel isim değil iseler- küçük harfle başlar ![]() ![]() 4 ![]() a)Bir cümle veya sözcükten sonra yapılacak açıklamalardan önce kullanılır ![]() *Şimdi herkes ona şöyle sesleniyordu:Atmaca Kamil ![]() *Bence bu cinayetin iki nedeni olabilir:Birincisi namus meselesi,ikincisi çıkar kavgasıdır ![]() *Demokrasinin tek dayanağı vardır: O da özgürlüktür ![]() b)Alıntı cümlelerden önce kullanılır ![]() *Bu sanatçının romanla ilgili şu sözünü anmadan geçemeyeceğim:“Roman yol boyunca gezdirilen bir aynadır ![]() *Hacı Bektaş-ı Veli:“Eline,beline,diline sahip ol ![]() ![]() b)Öykü ve romanlarda konuşma çizgisinden önce kullanılır: *Süleyman Çavuş: ---- Bırak açma o bahsi ,dedi ![]() Kooperatif katibi kaşlarını çattı: ---- Yoo, böyle deme Süleyman Çavuş ![]() Not:İki noktadan sonra yapılacak açıklama bir cümle niteliğinde değilse küçük harfle başlar ![]() *En çok sevdiğim meyvelerden bazıları şunlardır:muz,elma,portakal… 5 ![]() a)Özel adlardan sonra gelen çekim eklerini ayırmada kullanılır: *Yakup Kadri’nin Yaban’ı Kurtuluş Savaşı dönemini anlatır ![]() b)Kısaltmalardan sonra gelen ekler kesme işaretiyle ayrılır *KKTC’yi her alanda destekliyoruz ![]() *Yarın ABD’ye gidecek ![]() NOT:Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu;büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır ![]() *kg’dan *PTT’ye NOT:Sonunda nokta bulunan kısaltmalar, kesme işaretiyle ayrılmaz ![]() * vBulletin ![]() ![]() ![]() ![]() c)Her türlü rakamdan sonra gelen ekler kesme işaretiyle ayrılır ![]() *36’nın ortak bölenleri nelerdir? *Sen 9’uncu sınıfta mı okuyorsun? UYARI: Özel isimler yapım eki aldıklarında kesme işaretiyle ayrılmaz ![]() ![]() *Ankaralıdan *Konyalım *Amerikalılar *İslamcı *Aligil NOT:-ler eki –gil yapım ekinin yerini tutarsa kesme işaretiyle ayrılmaz ![]() *Dün Alilere gittim ![]() ![]() NOT:Özel adlar yerine kullanılan ‘o’ zamiri cümle içinde büyük harfle yazılmaz ve kendisinden sonra gelen ekler kesme işaretiyle ayrılmaz ![]() *Ben onun ne kadar kibirli biri olduğunu bilmez miyim? d)Bazı sözcüklerde anlam karışıklığını önlemek için kullanılır: *Osmanlılarda kadı’nın önemli bir yeri vardır ![]() *Pencereden kar’ı seyrediyorum ![]() e)Seslerin konuşma sırasında ya da şiirde vezin gereği düştüğünü göstermek için kullanılır: *N’apalım *N’eylersin *N’etsin *Vardı m’ola sevdiğim yurduna 6 ![]() a)Soru bildiren cümle veya sözcüklerin sonunda kullanılır, cümle sözde soru cümlesi de olsa yani karşıdan bir cevap beklenmese de cümlenin sonuna soru işareti konur ![]() *Türk edebiyatının ilk yazılı belgesi nedir? (cevap bekliyor:gerçek soru cümlesi) *Bu havada dışarı mı çıkılır? (cevap beklemiyor:sözde soru cümlesi) *Böyle bir adama nasıl güvenirsin? (cevap beklemiyor:sözde soru cümlesi) *Seni hiç sevmez olur muyum? (cevap beklemiyor:sözde soru cümlesi) *Bu kitapları ona mı vereceğim? (cevap bekliyor:gerçek soru cümlesi) b)Kuşku duyulan bilgilerin yanına ya da bilinmeyen bilgiler yerine parantez içinde konulur ![]() *Kayıkçı Kul Mustafa (?-1658?) halk edebiyatımızın destan şairlerinden biridir ![]() *Karacaoğlan’ın Güneydoğu Anadolu’da (?) yaşadığını söylüyor ![]() UYARI: İçinde soru sözcüğü olsa bile , bir cümle soru anlamı taşımıyorsa sonuna soru işareti konulmaz ![]() *Neden gittiğini bilmiyoruz ![]() ![]() 7 ![]() a)Şaşma , korku, kızma ,heyecan,sevinme… gibi duyguları dile getiren cümlelerin sonunda kullanılır: *Dur,bir yanlışlık yapmayalım! *Git başımdan seni görmek istemiyorum! *Eh, hayırlısı neyse o olsun! *Lanet olsun böylesi işe! *Böyle maç olmaz olsun! *Yaşasın ,sınavı kazanmışım! b)Küçümseme , yerme,alay etme amacıyla parantez içinde kullanılır: *Akla durgunluk verecek reklam kampanyalarıyla büyük(!) sanatçılar yaratılıyor ![]() *Bu kasabada onun ne kadar akıllı(!) olduğunu bilmeyen mi var? 8 ![]() a)Herhangi bir nedenle bitmemiş ya da okuyucunun anlayışına bırakmak için bitirilmemiş cümlelerin sonuna konur ![]() *Şu bahar yağmurları bir gelse… *Birdenbire karşımıza çıkıveren yeşillik denizi… *Karşı sahilde mor,fark olunmaz sisler altındaki dağlar,korular, beyaz yalılar…Bunları seyretmek bana huzur veriyor ![]() b)Birtakım örnekler sayıldıktan sonra “vBulletin” anlamında kullanılır: *Binanın tepesinden neler görünmüyordu ki:caddeler,sokaklar,evler,insanlar… *Bu köyün insanları konukseverdir,alçakgönüllüdür,iyidir… c)Söz arasında söylenmek istenmeyen sözler yerine kullanılır: *Şu … adamı gözüm görmese iyi olacak ![]() *Kılavuzu karga olanın burnu b…tan çıkmaz ![]() 9 ![]() a)Aktarma söz ya da cümleler tırnak içinde gösterilebilir ![]() *Sanatçının şu sözünü unutmamak gerekir:“Gerçek uygarlık insanın yüreğinde değilse hiçbir yerde yoktur ![]() b)Önemi belirtilmek istenen sözcükler , terimler tırnak içinde gösterilir ![]() * “Bayrak” bir ulusun bağımsızlığını simgeler ![]() *Günümüzün en önemli sorunlarından biri de “çevre kirliliği”dir ![]() c)Yazıda geçen eser adları tırnak içine alınabilir: * “Çalıkuşu” Anadolu gerçeğinin tüm çıplaklığıyla anlatıldığı bir romandır ![]() NOT:Tırnak içindeki söze ek gelirse tırnaktan sonra gelir, kesme işareti kullanılmaz ![]() *R ![]() ![]() ![]() NOT:Tırnak içindeki cümlenin içinde bir tırnak daha kullanmak gerekirse ikinci tırnak tekli olur ![]() * “Ahmet Mithat Efendi halkı eğitmek istediğinden:‘Sanat toplum içindir ![]() ![]() 11 ![]() a)Bir olayın başlangıç ve bitiş tarihleri arasına konur ![]() *Bu savaş 1859-1870 yılları arasında olmuştur ![]() b)Birbiriyle ilgili ülke,şehir ya da kavramlar arasına konur ![]() *Adana-Ceyhan arası kaç kilometre? *Türkiye-İran ilişkileri gelişiyor ![]() c)Cümle içindeki arasözlerin ve aracümlelerin başında ve sonunda virgül,parantez kullanılabileceği gibi kısa çizgi de kullanılabilir ![]() *Şiir ve romanla ilgili düşüncelerimi –sen de bilirsin ki- ona uzun uzun anlatmıştım ![]() d)Cümle sonunda satıra sığmayan sözcüklerin bölünmesinde kullanılır ![]() …………………………………………söyledik- lerimi unutma ![]() e)Dilbilgisinde eklerden önce ve mastar halindeki fiillerden sonra kullanılır ![]() * “Kulaklık” sözcüğündeki –lık yapım eki bir alet ismi yapmıştır ![]() *Işık sözcüğü, ışı- fiilinden türemiştir ![]() f)Osmanlıca tamlamalarda kullanılır ![]() *Aslında Servet-i Fünun ve Fecr-i Ati dönemi ,edebiyatımızda yeni bir soluktur ![]() ÖNSÖZ Elbette tahlil boyunca kesinlik değil yorumlarda, tahminlerde bulunacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘1425’de (yani hicri 1425,miladi 2004) sesi her yerde duyulacaktır ![]() Bu hadis-i şerif de şiirde anlatacağımız manevi şahsiyetin sesinin bu tarihte her yerde duyulacağı, o şahsın her yerde görüleceği belirtilmektedir ![]() ‘Bediüzaman said nursi’nin risaleyi nur külliyatında, Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘ Şimdi hatıra geldi ki, eğer şeddeli ‘lamlar’ ve ‘mimler’ ikişer sayılsa bundan bir asır sonra zülümatı dağıtacak zatlar ise, Hazret-i Mehdi’nin şakirtleri (talebeleri) olabilir ![]() ![]() Bediüzaman bu ayetin ebcet değerinin hicri 1425 yani miladi ‘2004 yılına ‘ denk geldiğini ve bu tarihin, Hz ![]() ![]() Şiirin tahlilini yapmadan önce, belirttiğim hadis-i şerif ve Bediüzaman’ın ebcet hesabıyla verdiği tarihi böylece dikkate almış oldum, şiirin anlaşılması ve şifresinin kırılması açısından bu bana göre çok önemlidir ![]() Sekizinci kıtaya kadar olan bölümde şiirde sözü edilen kişi şiirde anlatılan birçok olayı televizyon yayını aracılığıyla yaşamıştır ![]() ![]() Şiiri anlayabilmek için şiir boyunca kullanılan noktalama işaretlerinden de faydalanmak gerekir ![]() ŞİİRİN TAHLİLİ Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Şair bu mısrada kimliği istiklal marşında açıkça belirtilmeyen bir kişiye sesleniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak ![]() Bu mısrada bu esrarengiz, gizemli şahsın yaşadığı ev ve ailesinden söz edilmektedir tahminime göre ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; Bu mısrada ‘Yıldız’ kelimesi geçmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstiklal Marşının Şifreleri Çözüldü / İstiklal Marşının Şifreleri HakkındaO benimdir, o benim milletimindir ancak ![]() Bu mısrada şair yine o kişiden söz ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Bu mısrada şair yine o kişiye sesleniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal? Bu mısrada ilk önce cümlenin ilk yarısını çözümlemeye çalışalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal… Şair bu mısrada kurtuluş savaşı, kuva-i milliye şehitleri adına konuşuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hakkıdır, Hakk’a tapan, milletimin istiklal! Bu mısrada bağımsızlığın Türk milletinin hakkı olduğu bunun milletçe kazanıldığı ve korunduğu hatırlatılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım ![]() Bu mısrada şair yine o kişi adına konuşuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘İşler ve hadiseler henüz meydana gelmeden, Mehdi Allah tarafından buna muttalidir ![]() ![]() Bu mısraya göre o kişi etki altında olduğu düşüncesine kapılacak ve çevresindeki herkese tepki gösterecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Bu mısrayı bir önceki mısranın devamı olduğunu düşünürsek, o kişi yine esaret kabul etmez, yönlendirme kabul etmez bir şekilde tepki göstermeye kendi kendine hiddetlenmeye devam ettiğini görürüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım ![]() Yine bu mısrayı önceki mısralarla bütünlüklü, bağlantılı bir şekilde yorumlamaya devam edelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım ![]() Bu mısrada şair yine o kişi adına konuşuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Bu mısrada şair yine o kişiye sesleniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var ![]() Bu mısrada şair yine o kişiye sesleniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() askerini yüceltmekte övmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, Bu mısra ve beşinci kıtanın ikinci mısrası arasında bir bağ olmalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Medeniyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar? Bu mısrada ‘medeniyet’ kelimesi tırnak içinde gösterilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın ![]() Şair bu mısrada yine o kişiye seslenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siper et gövdeni, dursun bu hayâsızca akın ![]() Bu mısrada şair yine o kişiye seslenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Doğacaktır sana va’dettiği günler Hak'kın… Bu mısrayı, şiirde tek bir kişiden ve manevi bir şahsiyetten söz edildiğinden yola çıkarak yorumlayacağız, tahlil edeceğiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Allah, içinizden iman edenlere ve salih amellerde bulunanlara va'detmiştir: Hiç şüphesiz onlardan öncekileri nasıl 'güç ve iktidar sahibi' kıldıysa, onları da yeryüzünde 'güç ve iktidar sahibi' kılacak, kendileri için seçip beğendiği dinlerini kendilerine yerleşik kılıp sağlamlaştıracak ve onları korkularından sonra güvenliğe çevirecektir ![]() ![]() ![]() Bu ayetin farklı tefsirlerine göre Allah o kişi ve diğer bazı elçilerini cihanın hükümdarı yapacak, İslam dini bütün dünyaya yayılacak, ayette sözü edilen manevi şahıslar zorlu, sıkıntılı bir dönemden sonra mutlu huzurlu bir hayata kavuşturulacaklardır ![]() ![]() Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın ![]() Bu mısrada şair yine o kişiye seslenmeye devam ediyor ‘ kim bilir, belki yarın’ diyerek önceki mısrada belirtilen vaadin çok yakın olduğunu belirtiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bastığın yerleri "toprak" diyerek geçme, tanı: Şair yine o kişiye sesleniyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı ![]() Şair o kişiye seslenmeye devam ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstiklal Marşının Şifreleri Çözüldü / İstiklal Marşının Şifreleri HakkındaSen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Eğer şiirde yine bir tek kişinin anlatıldığından hareket edersek ki şiirde başka birçok şeyden de söz edilmektedir, bu mısrayı şiirin akışına göre ve bu bilgiyle çözebilir, anlayabiliriz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Gerçekten Aziz ve Celil olan Allah her yüz sene başında şu ümmetin dinini bidatten ayıracak, yenileyecek (ilim sahibi) bir zatı gönderir ![]() Ama Atatürk bana göre askeri, siyasi, ekonomik alanda görev yapmış bir müceddiddir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ) 19 Mayıs 780 m ![]() ![]() ![]() 2 ) 19 Mayıs 880 m ![]() ![]() ![]() 3 ) 19 Mayıs 980 m ![]() ![]() ![]() 4 ) 19 Mayıs 1080 m ![]() ![]() ![]() 5 ) 19 Mayıs 1180 m ![]() ![]() ![]() 6 ) 19 Mayıs 1280 m ![]() ![]() ![]() 7 ) 19 Mayıs 1380 m ![]() ![]() ![]() 8 ) 19 Mayıs 1480 m ![]() ![]() ![]() 9 ) 19 Mayıs 1580 m ![]() ![]() ![]() 10 ) 19 Mayıs 1780 m ![]() ![]() ![]() 11 ) 19 Mayıs 1780 m ![]() ![]() ![]() 12 ) 19 Mayıs 1880 m ![]() ![]() ![]() 19 Mayıs 1980 m ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı ![]() Bu mısrada şair yine o kişiye seslenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Bu mısrada şair bu defa Türk halkına seslenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Bu mısrada şair yine o kişiye seslenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Şair bu mısrada o kişi adına konuşmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda ![]() Şair mısrada yine o kişi adına konuşmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli: Şair bu mısrada yine o kişiye seslenmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli ![]() Bu mısrada kıtanın ilk mısrasında ki isteğin ne olduğu o kişiye açıklanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ezanlar- ki şahadetleri dinin temeli- Şair bu mısrada ‘Bu ezanlar’ diyerek dinsel bir mesaj vermekte ibadete, namaza, İslam dininin sembolleşmiş geleneklerine vurgu yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli ![]() Bu mısrayı düzden okursak: ‘Benim ebedi yurdumun üstünde inlemeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ![]() Bu vecize, mısrada verilen haberi ve yaptığım tahlili destekler niteliktedir ![]() ![]() O zaman vecd ile bin secde eder- varsa- taşım, Bu mısrada şair kendini anlatıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım, Şair, şiir boyunca ikazlarda bulunmuş, değişik konulardan söz etmiş, o kişiye seslenmişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na’şım; Bu mısra önceki iki mısranın devamıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O zaman yükselerek arşa değer belki başım ![]() Şair bu mısrada yine kendi adına konuşuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Şair bu mısrada kuva-i milliye şehitleri, vatanımızın, milletimizin bağımsızlığı, özgürlüğü için kan dökmüş, canını feda etmiş bütün şehitler adına konuşuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal ![]() Şair bu mısrada yine kuva-i milliye şehitleri adına konuşuyor ![]() ![]() ‘Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal…’ denilerek, şiirde sözü edilen kişiye kuva-i milliye şehitleri adına sesleniliyor eğer bağımsızlık kaybedilirse dökülen kanların o kişiye helal edilmeyeceği vurgulanıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstiklal Marşının Şifreleri Çözüldü / İstiklal Marşının Şifreleri HakkındaEbediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal: Şair kuva-i milliye şehitleri adına konuşmaya, seslenmeye devam ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Şair bu mısrada yine kuva-i milliye şehitleri adına konuşuyor, şehitlere sözcülük yapıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hakkıdır, Hak’ka tapan milletimin istiklal! Bu son mısra şiirin ikinci kıtası son mısrasıyla tıpatıp aynıdır, benzer bir anlam içermektedir fakat bu mısra şiirde iki kez tekrarlandığı için verdiği, vermeye çalıştığı mesaj daha çok vurgulanarak dikkatler mısranın içerdiği anlama daha çok çekilmeye çalışılmış ayrıca bu mısra, son kıta son mısrada kullanılarak şiirle, şiirin ikinci kıtasıyla ve bu son kıtayla bir anlam bütünlüğü sağlanmıştır ![]() ![]() Bu mısrada bağımsızlığın Türk milletinin hakkı olduğu bunun milletçe kazanıldığı ve korunduğu tekrar hatırlatılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SON İKİ KITANIN TAHLİLLERİ HAKKINDA Dokuzuncu kıtanın tahlilinde, tahlilimi destekleyecek bilgileri tüm tahlilin sonunda vereceğimi belirtmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() YÜZYIL SONRA DİRİLTİLEN ADAM Bu örneklerden biri, Bakara Suresi'nde anlatılan "yüz yıl ölü kaldığı" belirtilen bir kimsenin hayatına ilişkindir: Ya da altı üstüne gelmiş ıssız duran bir şehre uğrayan gibisini (görmedin mi?) Demişti ki: "Allah burasını ölümünden sonra nasıl diriltecekmiş?" Bunun üzerine Allah onu yüz yıl ölü bıraktı sonra onu diriltti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıda verdiğimiz ayette tam bir ölüm (mevt) söz konusudur ![]() ![]() ![]() KEHF EHLİ'NİN YILLAR SONRA UYANDIRILMALARI Konuya işaret eden diğer bir örnek ise Kehf Suresi'ndeki "Ashab-ı Kehf" kıssasındadır ![]() Allah'ın, yaşadıkları dönemin din karşıtı hükümdarının zulmünden korunmak için mağaraya sığınan bir grup gençten bahsettiği bu kıssada, onların uzun yıllar uyuduktan sonra tekrar uyandırıldıkları anlatılmaktadır ![]() O gençler mağaraya sığındıkları zaman demişlerdi ki: "Rabbimiz katından bize bir rahmet ver ve işimizden bize doğruyu kolaylaştır (bizi başarılı kıl) ![]() ![]() Sen onları uyanık sanırsın oysa onlar (derin bir uykuda) uyuşmuşlardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuran'da gençlerin mağarada kaç yıl kaldıkları tam olarak bildirilmez ![]() ![]() Onlar mağaralarında üç yüz yıl kaldılar ve dokuz (yıl) daha kattılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Elbette burada önemli olan sürenin kısa veya uzun olması değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ŞİİRDE SÖZÜ EDİLEN ŞAHIS KİMDİR? Şiirde sözü edilen şahıs Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ‘O söz, başlarına geldiği zaman, onlara yerden bir Dabbe çıkarırız; o da, insanların bizim ayetlerimize kesin bir bilgiyle inanmadıklarını onlara söyler ![]() (Neml Suresi, 82) Bu ayette işaret edildiği gibi kıyamete yakın arzdan bir dabbe çıkartılacak yani bir canlı yaratılacak ve bu canlı insanlara karşı bazı sözler söyleyecektir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ahirzamana, kıyamet alametlerine ve Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İNANAMAYACAKSINIZ FAKAT 21 Aralık 2010 VE SONRASINDA TÜRKİYEDE SOSYALİST BİR DEVRİM GERÇEKLEŞECEK 21 Aralık 2010 tarihi ve sonrasında, önce Müslüman ülkelerde ve daha sonra bütün dünyada gerçekleşecek özgün sosyalist devrim hakkındaki Nazım Hikmet’in şiiri aşağıdadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() VASİYET Yoldaşlar, nasip olmazsa görmek o günü, ölürsem kurtuluştan önce yani, alıp götürün Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni ![]() Hasan beyin vurdurduğu ırgat Osman yatsın bir yanımda ve çavdarın dibinde toprağa çocuklayıp kırkı çıkmadan ölen şehit Ayşe öbür yanımda ![]() Traktörlerle türküler geçsin altbaşından mezarlığın, seher aydınlığında taze insan, yanık benzin kokusu, tarlalar orta malı, kanallarda su, ne kuraklık, ne candarma korkusu ![]() Biz bu türküleri elbette işitecek değiliz, toprağın altında yatar upuzun, çürür kara dallar gibi ölüler, toprağın altında sağır, kör, dilsiz ![]() Ama bu türküleri söylemişim ben daha onlar düzülmeden, duymuşum yanık benzin kokusunu traktörlerin resmi bile çizilmeden ![]() Benim sessiz komşulara gelince, şehit Ayşe'yle ırgat Osman çektiler büyük hasreti sağlıklarında belki de farkında bile olmadan ![]() Yoldaşlar, ölürsem o günden önce yani, - öyle gibi de görünüyor - Anadolu'da bir köy mezarlığına gömün beni ve de uyarına gelirse, tepemde bir de çınar olursa taş maş da istemez hani ![]() ![]() ![]() Nazım Hikmet 1953, 27 Nisan Barviha Sanatoryumu Konuyla ilgili Arif Bilgin’in yazısına bir göz atalım ![]() MEĞER MEHDİ ARAMIZDAYMIŞ VEYA “5,5 YIL SONRA ŞERİAT DEVLETİ” Mİ? 31 ![]() ![]() ARİF BİLGİN İnanınız, şaşırıp kaldım ![]() ![]() ![]() Tabi, bunların başka anlamları da var: Hz ![]() demektir ![]() ![]() Hem de kimler söylüyor, bir bilseniz kimler! Tüm bunları nereden mi çıkarıyorum; okuyalım da görelim ![]() “Fransız kâhin (Nostradamus) "Mehdi 2016 ile 2020 arasında Asya'da çıkacak" diyor ![]() Nostradamus, Ortadoğu kökenli bir Mehdi'nin Asya'da belireceğini ve onun gelişiyle, Dünya'nın 2016–2020 yılları arasında Altın Çağ'a gireceğini söylüyor ![]() “Bu nedenle Velch ve diğer şifreciler de bu satırı "Ortadoğu kökenli Mehdi, Asya'da belirecek" diye özetliyor ![]() ![]() ![]() (Nostradamus’a göre Mehdi’nin zuhurunun tarihi ne zamanmış; 2016 ile 2020 arası ![]() Yine Sabah’ın ”Maya Kehanetleri”nde Mayaların kriptoyu andıran tabletlerine dayanılarak, “ 22 Aralık 2012 tarihi dünya için çok önemli ![]() ![]() ![]() (Mayaların tabletlerindeki tarihi de tekrarlayalım: 2012) İlgimi çok çeken ve hatta beni bu yazıyı yazmaya zorlayan birbirlerine çok yakın iki tarihi, Vakit’te son birkaç yazısını Mehdi’ye ve Mehdi(lerin) ne zaman geleceğine tahsis eden Mustafa Kaplan’ın (2011–2012) da hesapladığını görmem ve niye yalan söyleyeyim; Dünyanın üç ayrı noktasında ve üç ayrı devirde yaşayan insanların aynı olay için aynı zamanlamayı yapmaları bana “Acaba doğruda isabet mi ettiler” diye düşündürmedi değil… Şimdi de Sayın Kaplan’ın “Üç Ayrı Mehdi” yazısından yaptığım alıntıları birlikte okuyalım: “… Birinci Mehdî, benim inancıma göre güneş gibi bellidir ve geçen asrın müceddidi olan Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri'dir ![]() ![]() ![]() (İkinci mehdi’nin ortaya çıkacağı tarihi, birinci Mehdi ne zaman olarak vermiş, hatırlayalım: 2010–11) “İkinci Mehdî ise; Âlem-i İslâmı zulümattan nura çıkaracak ve Âlem-i İslâm'ın ittihadını temin edecek, şeâir-i İslâmiyeyi ve ahkâm-ı Kur'âniyeyi bütün Âlem-i İslâm'da tatbik edecek olan zâttır ![]() ![]() ![]() ![]() “Üçüncü Mehdî ise Hz ![]() ![]() ![]() Sayın Kaplan, yazısını şöyle bitirmiş: “Kâinat patlasa, ben bunu bilir bunu söylerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir de buraya Sayın Kaplan’ın bir gün önce yazdığı “Mostra Domuz” başlıklı yazısını bitiriş cümlesini alalım: “Lorie, (Mehdi’nin) zuhur tarihini 2016'ya almakta yanılmış ![]() ![]() (Biz de çıkaralım; 2016 – 5= 2011) Çıkaralım ve bekleyelim 5,5 seneyi… Allah ömür verirse göz açıp kapayıncaya kadar geçecektir ![]() Sayın Kaplan okursa bu yazıyı, “Ya dediğim gibi çıkarsa, o zaman sizler ne yapacaksınız” diye düşüneceğini zannediyorum; ama, ne desem ki! ![]() ![]() Konuyla ilgili ve 2010–11 yıllarıyla ve bu yıllarda gerçekleşecek olaylarla ilgili olabilecek diğer bir yazı ise şöyledir ![]() 2012 SON MU BAŞLANGIÇ MI? Mayalar 2012 için 'zamanların sonu' diyor ![]() ![]() ![]() ![]() Maya kehanetlerine göre 21 Aralık 2012 tarihi dünya için çok önemli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Peki, tüm bu bilgiler bilimsel olarak ortaya konup kanıtlandı mı? Dünyanın en az dört kez kutupsal kayma (kuzey ve güney kutbu) yaşadığı bilimsel verilerle kanıtlandı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Yani bu görüşe göre 2012 yılında dünya yok mu olacak? Mayalar 2012 için 'zamanların sonu' diyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * 2012 yılında başlayacak olan bu yukarıya doğru çıkış ne kadar zamanda tamamlanacak? Bildiğimiz kadarıyla bu yukarı çıkış süreci başladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İKİ YILLIK HATA PAYI ![]() ![]() ![]() * 21 Aralık 2012tarihi konusunda hiç şüphe yok mu? Mayalar'ın yakın geleceğimize ilişkin kehanetleri tüm ezoterik bilgilerle örtüşmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Bugüne kadar Mayalar'ın hangi kehanetleri yerini buldu? Şu anda bilimsel olarak ispat edilen dünyanın dört kez kutup değişimi geçirdiği, bugün bu durum ispatlanmış durumda ![]() ![]() ![]() * Mayalar'la ilgili tüm bu bilgilere nasıl ulaşıldı? Bütün bunlar dünyaca ünlü astro fizikçi Coterelli'nin bilgilerini bir BBC muhabiri Adrian Gilbert'in derlemesi sonucunda dünya kamuoyuna duyurdu ![]() ![]() * Şifre nasıl çözüldü? Simetriyle ilgili bilgileri çözerek çok önemli sonuçlara ulaştılar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ise Güneş'in manyetik iliklerini temsil etmekteydi ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|