|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
davranışlarını, değiştirmek, elinizde, iletişiminsanları, insanlarla, zor |
![]() |
Zor İnsanlarla İletişim-İnsanları Değil Ama Davranışlarını Değiştirmek Sizin Elinizde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zor İnsanlarla İletişim-İnsanları Değil Ama Davranışlarını Değiştirmek Sizin Elinizdeİnsanları değil ama davranışlarını değiştirmek sizin elinizde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pek çok kişi çevresindeki zor insanlardan şikayet eder ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neden zordurlar? Bazı insanlar karşılarındakinin performansını düşürmek ve onların şevkini kırmak için bilerek "zor" tavırlar sergiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zor insanlara dair • Eğitim ve bilgisi yetersiz olmasına rağmen kendisini çok iyi sananlar • Bilgisi ve deneyimi yetersiz olmasına rağmen kendisini iyi sananlar • Öncelikleri belirlemede beceri sahibi olamayanlar • Hatasını olgunlukla kabul edemeyen, sürekli açıklama yapıp kendisini temize çıkarmak isteyenler • Yavaş düşünen ve yavaş hareket edenler • İşleri karıştıranlar • Hiç konuşmayanlar, bilgiyi zorla ağzından aldığınız kişiler • Yanlış anlamakta ısrar eden • Karşısındakinin söylediklerine önem vermeyen • Konum farklılıkları nedeniyle görüşürken o farkı hissettiren kişiler • Karşılarındakine saygı göstermeyen • Sadece kendi yaptığı şeyin önemli olduğunu düşünen • Sürekli olaylar ve etrafındakiler üzerinde kontrol oluşturmaya çalışanlar • Empati kuramayanlar • Her zaman "ben haklıyım" diyenler ![]() Zor insanlara nasıl yaklaşmalıyız? Öncelikle bu kişileri kategorize edelim ![]() Agresif insanlar: Saldırgan davranışlar içinde bulunan bu kişiye sakin bir şekilde kendinizi ifade edin ve size yönelik saldırgan tavırlara kendinizden emin bir şekilde karşılık verin ![]() Her şeyi bilenler: Bu kişilerle mücadele ederken iyi hazırlanmak gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() Şikayetçiler: Karşılarındakine güvenmezler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mağdurlar: İyi dinleyin ve onu anladığınızı gösterin ![]() ![]() Kaybedilecek zamanımız yok Zamanın ne kadar değerli olduğunu sürekli hatırlatıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başarılı bir zaman yönetiminin gerçekleşmesi için ise kişinin zihinsel hazır olma düzeyinin büyük önemi bulunuyor ![]() ![]() ![]() Zaman yönetimine nasıl başlamalı? İnsanlar zamanın ancak yüzde 60"ına hükmedebiliyorlar, kişinin kontrolü dışındaki olaylar ise toplam zamanın yüzde 40"ını alıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uyulması gereken hususlar Zamanın nerelere harcandığı belirlenmelidir ![]() ![]() ![]() • Kontrolünüz altındaki yüzde 60"lık zaman dilimini planlayın ![]() ![]() ![]() • İşlerinizi önem derecesine göre sıralayın ![]() ![]() ![]() ![]() • A"lar üzerinde yoğunlaşın, B"leri mümkün olduğunca devredin ve C"leri atmanın yollarını arayın ![]() • Tek bir işe yoğunlaşın ve işi bir kerede bitirin ![]() • On yıl, bir yıl sonra kendinizi, işinizi, evinizi, ailenizi nasıl ve hangi noktada görmek isteğinizi belirleyin ![]() • "Bilmiyorum", "yardım istiyorum", "yanlış yaptım" diyebilin ![]() Zaman tasarruf yöntemleri • Erken kalkın • Uyanır uyanmaz yataktan kalkma isteği oluşturmak için her gün kendinize eğlence ve keyif verecek bir düşünce geliştirin ![]() • Günlük giyeceklerinizi ve çantanızı akşamdan hazırlayın ![]() • Güne olumlu başlayın, pozitif düşünmeye çalışın ![]() • Sağlığınızı koruyun, varsa sağlık sorunlarınızı geciktirmeden çözün ![]() • Kendinize randevu verin, bu saatleri sadece kendinize ayırın ![]() • Kararlı olun, seri hareket edin ![]() • Hedefe ulaşmada kestirme ve alternatif yolları deneyin ![]() • Not alma alışkanlığı edinin ![]() • Önünüzde yalnızca iş olsun, ilgisiz olanları kaldırın ![]() • Yönetici iseniz ayrıntılarla uğraşmayın ![]() • İdeal çalışma ortamı sağlayın ![]() • Yazılı kayıt tutun, mutlaka ajanda kullanın ![]() • Yolda düşünün, zihinsel planlama yapın ![]() • Hızlı ve etkili okumayı öğrenin ![]() • Zihinsel gücünüzün verimliliğini artıracak her unsura (kitap, kurs ![]() ![]() ![]() ![]() • Bilgilerinizi güncelleyin ![]() • Hata yapmaya hakkınız olduğunu unutmayın, ancak geçmişte yaptığınız hataları da tekrarlamayın ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|