![]() |
Türk Subayı Kimdir / Türk Subayı Hakkında / Türk Subayı Hakkında Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türk Subayı Kimdir / Türk Subayı Hakkında / Türk Subayı Hakkında BilgilerTürk Subayı Kimdir Güneydoğu"nun küçük bir ilçesinde görev yapan hakim ilçe dışındaki lojmanına yakın bir karakolda yaşanan bir geceyi şöyle anlatır: �Karakol kaldığımız lojmanın balkonunun görüş alanındaydı ![]() ![]() ![]() ![]() En son gelen istihbaratta ise baskının saati ve baskına katılacak terörist sayısı bile veriliyordu ![]() ![]() Karakol o gün basılmadı ![]() ![]() ![]() ![]() Karakolun havan ve roket mermilerinin patladığı yerde olduğunu biliyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karakolun etrafını çepeçevre sarmış teröristlerin karakolu amansızca kurşun yağmuruna tutan silahları gecenin karanlığını yarıp geçiyordu ![]() ![]() ![]() Lojmandan ayrılıp doğruca jandarma binasına gittik ![]() ![]() Bir süre sonra telsiz konuşmaları timlerden birinin üzerine yoğunlaştı ![]() ![]() ![]() ![]() Bir saat kadar sonra telsizden bitkin bir ses duyuldu: "Yaralılarım var yaralıları- mı alın!" Hepimiz şaşkınlık ve acı içinde irkildik ![]() ![]() "Tamam Suat 3 sakin olun az sonra birlik yola çıkıyor!" İlk yaralı haberi saatlerdir aranmakta olan bu timden gelmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Merkezden yapılan çağrı yinelendi: "Suat 3 bağlantıyı kesme ![]() Yanıtta bir değişiklik olmadı: "Yaralılarım var ![]() ![]() Ve tam bir buçuk saat boyunca beşer dakika arayla "Suat 3" kodlu tim ile haberleşme aynen bu sözlerle sürdü: "Yaralılarımı alın!" Yanıt hiç değişmiyordu ![]() "Sakin olun geliyoruz!" Hepimiz oraya yardım için gidilemeyeceğini çok iyi biliyorduk ![]() ![]() ![]() Bir süre sonra Suat 3"ün telsizinden sert ve tok bir ses hışımla şu sözcükleri söylüyordu: "Hemen gelip yaralılarımı almazsanız karakola dönüp bölüğü tarayacağım!" Hepimiz şok olmuştuk ![]() ![]() ![]() ![]() Tabur komutanı çaresizlik içinde telsizi elinden bıraktıktan sonra geçen bir saat içerisinde tim komutanından ses çıkmadı ![]() ![]() ![]() ![]() Telsizin başına son bir ümit tim komutanının okulundan devre arkadaşı geçti eline mikrofonu alıp yanıt beklemeden telsizin kodlarını da kullanmadan konuşmaya başladı: "Devrem ben Hüseyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Telsizin mandalını bırakıp beklemeye başladı ![]() ![]() "Devrem bölük komutanı nerede?" Hepimiz derin bir "Oh!" çektik ![]() Telsizden "İzinde devrem" yanıtı verildi ![]() "Suat 3" artık tükendiğini belli eden bir sesle konuşmayı sürdürdü: "Ne olur yaralılarımı alın ![]() ![]() O ana kadar kendisinin de yaralı olduğunu söylememişti ![]() ![]() ![]() Ben kapının hemen eşiğinde ayakta duruyor duyduklarım ve gördüklerimle tarihin kara bir sayfasına tanıklık ettiğimi düşünüyordum ![]() ![]() ![]() ![]() Gün ağarırken hepimiz yorgun düşmüş telsizden yapılan "Suat 3 konuşan Suat yanıt ver!" çağrısı kulaklarımızda bitkin bir halde bir köşede yığılmışken birden telsizin mandalına basıldığını fark ettik ![]() ![]() Yaklaşık on onbeş saniye sonra hayatım boyunca unutamayacağım birşey oldu ![]() ![]() Mandala sürekli basıldığı için bütün telsizlerin konuşma olanağı kalmamıştı ![]() Çatışma altında yaralı bir tim komutanının söylediği kutsal marşımızı dinlerken gözlerim dolmuştu ![]() ![]() Birinci dörtlüğü bitirdi ![]() ![]() ![]() Marşı bitirdiğinde ben de bitmiştim ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|