![]() |
Üstün Zekalılar Öğretmeni, Meslek Gurubu, Eğetim Üstün Zekalılar Öğretmeni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üstün Zekalılar Öğretmeni, Meslek Gurubu, Eğetim Üstün Zekalılar ÖğretmeniÜstün Zekalılar Öğretmeni ![]() ![]() GÖREVLER Üstün zekalılar öğretmeninin ![]() ![]() ![]() ![]() Üstün zekalılar öğretmeni bu program çerçevesinde; - İlköğretimin birinci kademesindeki üstün zekalı çocukların ders programlarının oluşturulması ve uygulanmasına yönelik çalışmalara katılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KULLANILAN ALET VE MALZEMELER - Yıllık müfredat programı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Üstün zekalılar öğretmeninin hem alanıyla hem de öğretmenlik mesleği ile ilgili niteliklere sahip olması gerekir ![]() Üstün zekalılar öğretmeni olmak isteyenlerin; – Üst düzeyde genel akademik yeteneğe sahip ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Üstün zekalılar öğretmeni Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve özel okullarda bireysel ve grupla eğitim yapabilecek şekilde düzenlenmiş sınıf ortamında çalışır ![]() ![]() ![]() ![]() ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI Üstün zekalılar öğretmenlerinin büyük çoğunluğu Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda sınıf öğretmeni olarak atanmaktadır ![]() ![]() MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Üstün Zekalılar Öğretmenliği bölümünde verilmektedir ![]() MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI Mesleğin eğitimine girebilmek için ![]() ![]() ![]() ![]() EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Mesleğin eğitim süresi 4 yıldır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MESLEKTE İLERLEME Üniversitelerde lisans üstü eğitiminden sonra araştırma görevlisi ![]() ![]() Çalıştıkları illerde ve okullarda yönetici olabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() BURS ![]() Öğrenciler eğitimleri süresince Kredi ve Yurtlar Kurumunca verilen öğrenci kredisinden ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının sağladığı kredi ve burs olanaklarından da yararlanabilirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER - İlgili Eğitim Kurumları ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|