|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
anlamı, extacy, tanımı, uyuşturucu |
![]() |
Extacy Ve Uyuşturucu Nedir ? Extacy Ve Uyuşturucu Tanımı, Extacy Ve Uyuşturucu Anlamı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Extacy Ve Uyuşturucu Nedir ? Extacy Ve Uyuşturucu Tanımı, Extacy Ve Uyuşturucu AnlamıExtacy ve Uyuşturucu Nedir ? Extacy ve Uyuşturucu Tanımı, Extacy ve Uyuşturucu Anlamı Belki artık günlük hayıtımızda bile duyar hale geldik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() vermeye calısacağım ![]() ![]() Extacy nedir? Dr Selime Çelik, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Metilen Dioxi Metamfetamin (MDMA) türevi olan sentetik, kimyevi bir uyuşturucu ![]() ![]() ![]() ![]() Extacy'nin piyasada tablet ya da kapsül olarak bulunması bu ad altında başka maddelerin de satılmasına neden oluyor ![]() ![]() ![]() ![]() Etkileri 20 - 60 dakika içerisinde etki gösteriyor ![]() ![]() ![]() Yan etkileri Beden ısısında, kan basıncında, nabız hızında artma, Extacy kullanmadan hiçbir şeyden zevk almama ve koordinasyon bozukluğu saptanıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Olumsuz etkileri Yokluğunda boşluk duygusu, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, uyku bozuklukları görülebiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öneriler Bırakmak için tek şart kişinin kendisinin farkında olması ve bırakmayı gerçekten istemesidir ![]() ![]() ![]() Zararları : Merkezi sinir sistemini uyaran Ecstasy, halusinasyonlara da sebep olabilen amfetamin türevi bir sentetik uyuşturucudur ![]() ![]() İlk olarak "çeçe sineği" gibi böcekler soktuğunda insanları uyku halinden kurtarmak için 1912 yılında üretildiği bilinen ecstasy; uyuşturucu olarak ilk defa 1985 yılında Hollanda'da rapor edilmiştir ![]() ![]() Moda uyuşturucular olarak bilinen bu tip sentetik maddeler, genelde var olan etkin maddenin özel muameleler ve kimyasal yöntemlerle moleküler anlamda değişikliğe uğratılması neticesinde birtakım ara maddelerin de katılmasıyla üretilmektedir ![]() Ecstasy; "3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amfetamin kelimesi çok kalabalık uyarıcılar grubu için kullanılan bir kelimedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bunlara örnek olarak şu maddeler gösterilebilir: MDEA: MDMA'dan daha hızlı (2-3 saat) fakat daha kısa süreli bir maddedir ![]() MDA: Etkisi MDMA'dan daha uzun süren (8-12 saat) ve daha güçlü etkileri olan bir maddedir ![]() DOB: Güçlü ve (18-30 saat) çok uzun süreli hayal gösterici etkileri olan bir maddedir ![]() MDOH: MDA ile benzer etkilere sahip bir maddedir ![]() ![]() ![]() İşte bu hapları buradan tanıyabilirsiniz |
![]() |
![]() |
![]() |
Extacy Ve Uyuşturucu Nedir ? Extacy Ve Uyuşturucu Tanımı, Extacy Ve Uyuşturucu Anlamı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Extacy Ve Uyuşturucu Nedir ? Extacy Ve Uyuşturucu Tanımı, Extacy Ve Uyuşturucu AnlamıUYUŞTURUCUYA HAYIR ! ßu sayfayı hazırlamamın tek amacı " Uyuşturucu Maddelere, bunları satan ve pazarlayan alçak vijdansızlara " karşı gençlerimizi, anne - babaları ve tüm yurttaşlarımızı uyarmaktır ![]() Çünkü : Uyuşturucu kullanma yaşının 12-15 yaşa kadar düştüğü ülkemizde, ilköğretim okullarında, kolejlerde, üniversitelerde, çarşıda - pazarda - sokakta satılan bu uyuşturu maddeler, artık " Ülkenin kanayan yarası " duruma gelmiştir ![]() Anneler - Babalar çocuklarını okula gönderirken tedirgin olmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Uyuşturucu Madde bağımlısı yapılarak genç kızlar fuhuş batağına sürüklenmektedir ![]() Özellikle Liselerde " salgın" halini alan uyuşturucu madde kullanımının önüne geçilememektedir ![]() GENÇLER - ANNELER - BABALAR - VATANDAŞLAR ![]() ![]() Nasıl Uyuşturucuya Alıştırılır? Uyuşturucu Tuzağı Nasıl Kurulur? Lütfen Hepsini Okuyunuz ![]() ![]() Unutmayın , eroin bağımlılığının ilk adımı arkadaş kıyağı ile atılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gençler , birbirlerine sigara ikram eder gibi yada hastalığını iyileştirmek amacıyla ilaç verir gibi uyuşturucu sağlayabiliyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Neden Uyuşturucu Kullanılır? " Uyuşturucu Kültürü " Nedir? Toplumu ayakta tutan , ona yücelme ve yasama gücünü kazandıran , manevi , ahlaki ve hamasi değerlerini çürüterek , sömürgeci devletlerin uydusu halin getiren bir soğuk harp uygulamasıdır ![]() ![]() Bilgisizlik : Tehlikeden habersiz ve bu sebeple konuyu hafife almak ![]() Özenti: Özenti sergilemede en önemli payın medyaya ait olduğu rahatlıkla söylenebilir ![]() Bira-bahane: Diskotek ve diğer kafabulma-eğlenme yerleri ![]() ![]() ![]() ![]() Merak: Denerim, bırakırım kafası ![]() ![]() Moda: Çevreye uyma havası ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaş çok önemli : Çocuklar ve gençler aileden ve okuldan , zamanla arkadaş çevresinden etkilenirler ![]() ![]() ![]() Alıntı: AFYON Haşhaş kapsüllerinden elde edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EROİN Eroin afyonun içinde bulunan alkaloitlerden bir tanesidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eroin çoğunlukla buruna enfiye gibi çekilerek alınır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eroine iyice alışan ve kriz devresine giren bir eroinman, artık ilk günlerde tatmakta olduğu yalancı keyif halini de bulamaz olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ESRAR Esrarların elde edildiği bitkiye esrar otu; kendir, kenevir, veya kannabis adı verilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dişi kenevir otunun baş kısmı, dalları ve yapraklarının toplanıp kurutulması ve ufalanıp toz haline getirilmesi bitki (kök) esrar elde edilmiş olur ![]() ![]() ![]() Dişi Hint kenevirinin yaprakları ve çiçeksi uçlarının toplanıp kurutulması ve çeşitli şekillerde preslenmesiyle oluşturulan reçine esrar, bitki esrardan 8-10 kat dala etkilidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AMFETAMİN Amfedaminler merkezi sinir sistemini etkileyen stimülanlardır ![]() ![]() ![]() ![]() LSD Lysergic Acid Diethylamide'nin kısa yazılışıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tatsız, kokusuz olan LSD toz halinde, toplu iğne başı büyüklüğünde veya kesme şeker, etiket, posta pulu, kağıt, fotoğraf gibi maddeler emdirilmiş solüsyon şeklinde olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her seferinde en fazla 100-200 mikro gram LSD kullanılır ![]() ![]() ![]() ![]() LSD ilk alındığında aldatıcı tesiri göstermekte,beyinin süratle çalınmasını sağlamaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MORFİN Afyon içersindeki 25' e yakın alkaloit denilen zehirlerden en tanınmışı morfindir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Morfin haşhaş bitkisinin sütünden elde edilen afyondan çeşitli kimyasal yöntemlerle elde edilir ve en etkili ağrı kesicilerden olan bir uyuşturucu maddedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Morfin, tıpkı afyonda olduğu gibi başlangıçta ağrı keser, yalancı neşe verir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gençler ! Eğer bu illete bulaştıysanız ve her hangi bir şekilde ilk veya bir kaç denemenizi yaptıysanız, lütfen hemen şimdi bu alışkanlığınızı " ailenizle paylaşınız " ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Extacy Ve Uyuşturucu Nedir ? Extacy Ve Uyuşturucu Tanımı, Extacy Ve Uyuşturucu AnlamıEvet ben buna bulasan genclerden biriyim 20 yaşındayım ve benim yaşadığım seyleri sizinle paylaşmak istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kullandığını bilen temiz ve saf arkadaşların senden uzaklaşması aile le olan dialoglarında öfke sınır stres belirtileri en kötüsünde bir hic uğruna ölmek kimse sana bu seker seni ![]() Yada kimyasaldan ölürsün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Extacy Ve Uyuşturucu Nedir ? Extacy Ve Uyuşturucu Tanımı, Extacy Ve Uyuşturucu Anlamı1 kere kullandım bir an patladım kendımden geçtim sonra düşüş denilen bölüme geldm sakinleştim zar zor uyudm en az 20 farklı rüya gördm saçma saçma resmen beynimle oyun oynadım böle şeylere gelmeyin vücüda ve beyine cok zararlı denemeyın denedıysenızde devamını getirmeyin alkol için gidin 2 bira için aynı kafayı yaşayın ama bu maddeyi kullanmayın gerek yok |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Extacy Ve Uyuşturucu Nedir ? Extacy Ve Uyuşturucu Tanımı, Extacy Ve Uyuşturucu Anlamıevet arkadaşlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir zaman sonra yetmedi bu ot bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan 1 ay kadar gectı ve yenı bı madde ıle tanıstım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İnsanın içinde hep aynı soru oluyor acaba bu kafanın daha yükseği nasıl olur ?? bu soru benm 3 yılı mı yedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaslar ben bu soyledıklerımın hepsını en az 100 kere yaşadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ARKADAŞLAR ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() arkadaşlar düşmeyin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Extacy Ve Uyuşturucu Nedir ? Extacy Ve Uyuşturucu Tanımı, Extacy Ve Uyuşturucu Anlamıdaha 18 yasına yeni girmiş bi gencim benim yasımda belki benden kucuk veya benden yasca buyuk olan ve bu illete alet olan bi cok degerli insan var ben cevre yoluyla basladım 13 yasımda derdim vardı ailevi sorunlar v ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|