|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
denirtürbülans, neye, olur, oluşur, türbülans |
![]() |
Türbülans Nedir -Türbülans Neye Denir-Türbülans Neden Olur Nasıl Oluşur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türbülans Nedir -Türbülans Neye Denir-Türbülans Neden Olur Nasıl OluşurTürbülans Nedir ? Neden Olur ?Türbülans nedir nasıl oluşur Türbülans veya Çalkantı (Latince turbare - dönmek, şaşmak) ![]() bir sıvının ya da gazın hareket halindeki düzensizliğidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türbülans, pekçok fizikçi tarafından ele alınmış, ancak geçerli bir çözüm bulunamamış problemlerden biriydi ![]() ![]() ![]() ![]() düzenli akışa sahip akışkanlara ait temel problemler çözülmüş ve akışkanlar dinamiğinin temelleri kurulmuştu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uçağın kanatlarının üstü ve altı arasındaki basınç farkı (wingtip vortex, wingtip vortices) ndan uçağın arkasında oluşan girdaplardan kaynaklanan wake türbülansının görselleştirilmiş hali (NASA) Türbülans, modern bakış açısı ile her ölçek düzeyinde ortaya çıkan düzensizlik olarak tanımlanır ![]() ![]() ![]() ![]() David Ruelle, türbülans üzerine çalışmaya başladığında Floris Takens ile birlikte türbülansın bağımsız üç hareket ile betimlenebileceği önermesini sundular ![]() ![]() ![]() Bir çeker ya da çekici (attractor), faz uzayında bir noktadan ibarettir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ruelle, türbülans halindeki akışkanın içinde görülen sarmal akıntıların faz uzayında bir çekiciye doğru çekildiğini hayal etti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yukarıda tanımı yapılan çekiciler geleneksel fizik içerisinde yer alan çekicilerdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vikipedi, özgür ansiklopedi düzenleme almira |
![]() |
![]() |
![]() |
Türbülans Nedir -Türbülans Neye Denir-Türbülans Neden Olur Nasıl Oluşur |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Türbülans Nedir -Türbülans Neye Denir-Türbülans Neden Olur Nasıl Oluşurucağa binmeye cok korkarım ama birgün binmek zorunda kaldım tamda sanki beni bekliyordu ucak türbülansa bir düşdü inan kalbim o an durdu resmen ruhumun bedenimden, vucudumdan cıktını gördüm ama korkan bendim sadece benim kadar panik atak olan olmadı |
![]() |
![]() |
|