![]() |
Altın Portakalda En İyi Film Pazarın |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Altın Portakalda En İyi Film Pazarın* 45 ![]() ![]() Festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışmasının sonuçları açıklandı ![]() En İyi Film: Pazar-Bir Ticaret Masalı (Ben Hopkins) Altın Portakal SİYAD En İyi Film Ödülü: Hayat Var (Reha Demir) Yurtiçi Kargo Dr ![]() Behlül Dal Digitürk Genç Yetenek Jüri Özel Ödülü: Aydın Bulut (Başka Semtin Çocukları) En İyi Yönetmen: Derviş Zaim (Nokta) En İyi Senaryo: Ben Hopkins, (Pazar-Bir Ticaret Masalı) En İyi Müzik: Mazlum Çimen (Nokta) En İyi Kadın Oyuncu: Nurgül Yeşilçay (Vicdan) En İyi Erkek Oyuncu: Tayanç Ayaydın (Pazar-Bir Ticaret Masalı) En İyi Sanat Yönetmeni: Türker İşçi (Başka Semtin Çocukları) En İyi Görüntü Yönetmeni: Zekeriya Kurtuluş (Vicdan) En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Övül Avkıran (Pandoranın Kutusu) En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Volga Sorgu Tekinoğlu (Başka Semtin Çocukları) En İyi Kurgu: Mustafa Preşeva (Vicdan) En İyi Laboratuvar: Fono Film (Gökten Üç Elma Düştü-Vicdan) En İyi Saç ve Makyaj: Vicdan En İyi Kostüm: Zeynep Sırlıkıya (Pazar-Bir Ticaret Masalı) En İyi Ses Tasarımı-Miksaj: Nokta En İyi Özel Efekt: Burak Balkan (Üç Maymun) Gecede "En İyi Belgesel" ödülü İsmet Arasanın "Adakale Sözlerim Çoktur" adlı belgeseline, "Kısa Film Ödülü" Özlem Akının "Gemeinschaft" adlı filmine, "Kısa Film Jüri Özel Ödülü" de Cüneyt Birolun "Nefes" adlı filmine verildi ![]() KONYAALTI AÇIK HAVA TİYATROSUNDA TÖREN 45 ![]() ![]() Sanatçılar, kırmızı halıdan geçerek törenin yapılacağı açık hava tiyatrosuna girerken, en büyük ilgiyi festivalin yabancı konukları gördü ![]() Festivale 3 film damgasını vurdu Hollywoodun ünlü isimleri Kevin Spacey, Bo Derek, Marisa Tomei, Matthew Modine, Mickey Rourkeun da arasında bulunduğu aktör ve aktrisler, kırmızı halıda basın mensuplarının objektiflerine poz vermekle kalmadılar, kendilerini görmeye gelen Antalyalıların da yanına giderek tokalaştılar ![]() Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, törende yaptığı konuşmada, dünya ve Türk sinemasının ustalarını Antalyada görmek ve onlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şahin, daha sonra "Nürnberg Mahkemeleri" ve "Bloom Kardeşler" adlı filmlerin başrol oyuncusu Maximilian Schelle onur ödülünü verdi ![]() GÜNAYIN SÖZLERİ Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Antalya Altın Portakal Film Festivali, Avrasya Film Festivali ve Film Marketini başarıyla tamamlamanın gururunu paylaştığını söyledi ![]() Sinemanın artık "Türkiyenin dışa açılan kapısı" olduğunu belirten Günay, "Bu kapılardan en önemlilerinden birisi, büyük övünçle tanıttığımız, dünyanın en güzel şehri demekte abartı görmediğimiz Antalyadır ![]() ![]() ![]() Günay, bugün itibariyle dünyada 4 bin Türk filminin gösteriminin gerçekleştiğine dikkati çekerek, "Türk filmlerini evrensel kılmak için önümüzdeki yıl 30 ülke ve 35 şehirde Türk Filmleri Haftası yapacağımızı bir müjde olarak sizlerle paylaşmak istiyorum" diye konuştu ![]() Ertuğrul Günay, konuşmasının ardından "Sinema ve Sanata Katkı Ödülü"nü Marisa Tomeiye verdi ![]() ![]() Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de "Evita", "Zor Ölüm" gibi filmlerin danışmanlığını yapan ünlü yapımcı Michael J ![]() ![]() ![]() MICKEY ROURKEA ÖDÜL Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sinemanın hayat olduğunu belirterek, Antalya Altın Portakal Film Festivalinin 45 senedir Türk sineması, 4 senedir de dünya sinemasına güç verdiğini söyledi ![]() Türel, "Bu festival, dünyanın yıldızını Antalyada buluşturuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Türel, "Siyam Balığı", "9,5 Hafta" gibi filmleriyle tanınan, son olarak "Güreşçi" filmiyle uzun bir aradan sonra yeniden beyaz perdeye geri dönen Mickey Rourkea "Onur Ödülü" verdi ![]() KEVIN SPACEYE ONUR ÖDÜLÜ Türkiye Sinema ve Audovisuel Vakfı (TÜRSAK) Başkanı Engin Yiğitgil, "Kültürleri birbirine bağlayan bir köprüyü adımladılar ![]() ![]() ![]() Yiğitgil, konuşmasının ardından ilk onur ödülünü "Amerikan Güzeli" ve "Olağan Şüpheliler" gibi filmleriyle sinema tarihine adını yazdıran Oskarlı aktör Kevin Spaceye verdi ![]() ![]() Master class adı verilen derslerde genç sinemacılarla bir araya geldiğini anlatan Spacey, şunları söyledi: "Master classta gördüğüm heyecan beni sevindirdi ![]() ![]() ![]() Kevin Spacey, sahneden, "Olağan Şüpheliler" filminde canlandırdığı Kaiser Soze rolünde olduğu gibi topallayarak ayrıldı ![]() AVRASYA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ 45 ![]() ![]() ![]() Jüri Başkanı Paul Verhoeven, 12 filmi değerlendirirken kültürler arası etkileşimin zenginliğine hayran kaldığını söyledi ![]() ![]() ![]() Festivalde "En İyi Yönetmen" ödülü "Bitmeyen Yürüyüş" adlı filmle Hirokazu Koreedaya verildi ![]() ![]() ![]() "En İyi Film" ödülünün sahibi ise Karim Dridinin yönetmenliğini yaptığı "Khamsa" oldu ![]() ![]() "Türkiyede bulunduğumda hissettiğim coşkuyu ve duyguları paylaşmak için bir kaç cümle söylemek istiyorum" diyen Karyo, "Burada sokaklarda, her yerde babamı görüyorum ![]() ![]() SİYAD, NETPAC VE SİNEMA ELEŞTİRMENLERİ ÖDÜLLERİ Festivalde bu yıl ilk kez verilen Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ödülünün sahibi ise "Üç Maymun" oldu ![]() NETPAC ödülünü, Özcan Alperin "Sonbahar" adlı filmi aldı ![]() ![]() ![]() "Sinema Eleştirmenleri Ödülü"nü Derviş Zaimin "Nokta" adlı filmi alırken, "Senaryo Geliştirme Ödülü"nün sahibi de "El Yazısı" adlı filmin senaristi Ali Vatansever oldu ![]() Gecede, "Piyanist" adlı filmle Oscar alan ünlü aktör Adrien Brodye de katılımından dolayı Altın Portakal heykelciği verildi ![]() SİNEMANIN DUAYENLERİNE ONUR ÖDÜLÜ Gecede Türk sinemasının çınarları Muhterem Nur, Eşref Kolçak ve Yücel Çakmaklıya da onur ödülleri verildi ![]() ![]() Eşref Kolçak ise şöyle konuştu: "Yıllardır karşınızdayım, inşallah birkaç yıl daha karşınızda olacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sayın Bakan rica ediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolçakın konuşmasının üzerine sahneye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yasanın bu yıl değil, 2002 yılında çıktığını, eksiklikleri tamamlamaya çalıştıklarını söyledi ![]() Kaynak: intersinema ![]() |
![]() |
![]() |
|