Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
film, harekatä±, oluyor, sarä±kamä±Å

Sarä±Kamä±Å? Harekatä± Film Oluyor

Eski 08-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sarä±Kamä±Å? Harekatä± Film Oluyor

İsmail Bilgin'in kaleme aldıÄ?ı ve TimaÅ? Yayınları arasından çıkan, “SarıkamıÅ?-Beyaz Hüzün” adlı kitaptan uyarlanan film, 1914'te SarıkamıÅ? Allahuekber DaÄ?ları’nda donarak Å?ehit olan 90 bin askerin dramını anlatacak

Kültür ve Turizm BakanlıÄ?ı'nın 450 bin YTL kredi vererek destek olduÄ?u ve 2008 Ekim'inde gösterime girecek “SarıkamıÅ? Beyaz Hüzün” adlı filmin yapımcısı Mutena Açık film hakkında Å?unları söyledi:

"Filmin dünya standardında bir iÅ? olması içinde yabacı oyuncu ve teknik personel almayı düÅ?ünüyoruz Filmi, dünyanın bir çok ülkesinde vizyona girecek Å?ekilde hazırlama amacındayız Ocak ayında da çekimlere baÅ?layacaÄ?ız Filmde Ã?zcan Deniz'in yanı sıra Fikret KuÅ?kan, İsmail HacıoÄ?lu, Güven Kıraç, Altan Erkekli gibi çok deÄ?erli oyuncular rol alacak İhsan PaÅ?a'yı da eski devlet bakanı Yüksel Yalova canlandıracak"

BaÅ?rol oyuncusu Ã?zcan Deniz, Allahuekber DaÄ?ı Å?ehitlerini Anma Etkinlikleri'ne katılmak üzere geldiÄ?i SarıkamıÅ?'ta Å?öyle konuÅ?tu:

"'SarıkamıÅ? Beyaz Hüzün' gibi bir proje daha önce kimse tarafından hayata geçirilmek istenmedi Biz bugüne kadar yapılan en iddialı filmi çekeceÄ?iz İlk gözlemim, Türk sineması izleyici sayısı açısından yeni bir rekor görecektir 125 bin askerimizin nasıl kurtların bile kıÅ?ın yaÅ?ayamadıÄ?ı Allahuekber DaÄ?ı'na çıkarak, düÅ?manla ve doÄ?ayla mücadele ettiÄ?ini anlamaya çalıÅ?ıyorum Bunu günümüz insanının doÄ?ru dürüst anlayamayacaÄ?ını düÅ?ünüyorum SarıkamıÅ? Harekatı sırasında çevre köylerde yaÅ?ayan ve benim soyumdan iki kiÅ?i burada Å?ehit olmuÅ? Yani benim dedelerim de burada savaÅ?mıÅ? ve Å?ehit olmuÅ? Bu açıdan bu film benim için ayrı bir önem taÅ?ıyor"

1914'teki SarıkamıÅ? dramının anlatılacaÄ?ı filmde, olaylar SarıkamıÅ? Harekâtı'nda görev alan bir manga askerin gözünden anlatılacak Kitapta, SarıkamıÅ?'la ilgili pek çok bilinmeyen de günıÅ?ıÄ?ına çıkarılıyor Harekât öncesi gözardı edilen raporlar, 31 ve 32 Tümen'in birbiriyle çarpıÅ?ması ve Rus Ã?arı II Nikolas'ın hatalı emir üzerine tutuklanmaması gibi olayların filmde ne Å?ekilde yer alacaÄ?ı merek ediliyor Tamamı karda ve tipi altında çekilecek filmin müziklerinin de bir orkestra tarafından hazırlanacaÄ?ı açıklandı Ayrıca filmde ''SarıkamıÅ? DayanıÅ?ma Grubu BaÅ?kanı Prof Dr Bingür Sönmez ise filmde bir doktoru canlandıracak

Tarihi olay ise Å?öyle:

1914'te DoÄ?u illerini kurtarmak için Ruslara taarruz edilmesi kararı alınınca harekatın hedefi SarıkamıÅ? olarak belirlendi 22 Aralık 1914'te baÅ?layan harekatın ilk iki gününde hedeflere ulaÅ?ıldı
Enver PaÅ?a Komutasındaki Türk ordusu, 25 Aralık günü SoÄ?anlı DaÄ?ları üzerinden taarruza geçti Fakat, geçit vermeyen karlı daÄ?ları aÅ?maya çalıÅ?an binlerce Türk Askeri soÄ?uÄ?a yenik düÅ?erek Å?ehit oldu

Devami

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com