Recep İVedik'in İLk Rã¶Portajä± |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Recep İVedik'in İLk Rã¶Portajä±Basın bülteni ilk elimize ulaÅ?tıÄ?ında, kıtlıktan çıkmıÅ? gibi yemek yiyen, tüylü bir adam görünüyordu sadece fotoÄ?raflarda Å?ahan Gökbakar’ın televizyonda ilgiyle izlenen Recep İvedik karakterini sinemaya taÅ?ıyacaÄ?ı haberini hemen duyurmuÅ?tuk ancak bu boyutta bir ilgi beklemiyorduk, açık konuÅ?mak gerekirse Ne olduysa filmin fragmanı internette yayınlanmaya baÅ?layınca oldu ve Türk halkı yeni bir yıldız kazandı: “Recep İvedik” Fragmanı Sinemalar com’da izlenme rekorları kıran “Recep İvedik”i bu kadar popüler yapan neydi? Onu görür görmez gülmeye baÅ?lamamız normal miydi? Bu soruların cevabını ancak ‘Recep İvedik’ karakterinin yaratıcısı Å?ahan Gökbakar verebilirdi Yeni baÅ?layan televizyon programı ve “Recep İvedik” filminin tanıtım çalıÅ?maları nedeniyle hareketli günler geçiren Å?ahan, kendisinden daha ünlü olmayı baÅ?aran “Recep İvedik”i ilk kez Sinemalar com’a anlattı Bu özel röportaj için kendisine teÅ?ekkür ediyor ve 22 Å?ubat’ta vizyona girecek filmi için baÅ?arılar diliyoruz, pek ihtiyacı yok gibi görünse de…Sinemalar com: “Recep İvedik” filminin fragmanının bu kadar ilgi göreceÄ?ini tahmin ediyor muydun?Å?ahan Gökbakar: Aslında beklediÄ?im bir ilgiydi çünkü diÄ?er skeçler de son derece iyi oranlarda izlenmiÅ?ti Ama tabii bir rekor kırması çok hoÅ? Å?u an internette 3 haftada 5 milyon kez izlendi Sinemalar com’da da rekor kırmıÅ? duyduÄ?um kadarıyla…S: Neden skeçlerinde canlandırdıÄ?ın diÄ?er karakterler deÄ?il de, Recep İvedik üzerinden bir film yapmayı tercih ettin? Å?ahan: Geri dönüÅ?ü en çok bu tipten aldım ![]() S: Aslında sokakta binlerce Recep İvedik ile karÅ?ılaÅ?ıyoruz her gün… Bu karaktere neden bu kadar çok gülüyoruz peki? Å?ahan: Bence çok bizden bir karakter de o yüzden Herkes biraz Recep İvedik aslında![]() S: Recep İvedik’in fragmanının gördüÄ?ü ilgi üzerine, hiç ortada yokken, birden “AROG” ve “Osmanlı Cumhuriyeti”nin tanıtım filmlerinin yayınlanması, filminin baÅ?arısını gölgelemek için yapılan kasıtlı bir hareket olabilir mi? Å?ahan: EÄ?er filminiz baÅ?arılıysa bence hiçbir kuvvet bunu engelleyemez Ama bilinçli bir hareket olduÄ?u çok açık Bu da beni çok mutlu etti Demek ki çok ciddi ve ses getiren bir iÅ? yapmıÅ?ım![]() S: “AROG” ve “Osmanlı Cumhuriyeti”, “Recep İvedik’e zarar verebilir mi? Ya da tam aksi, “Recep İvedik”ten çok mu korktu acaba diÄ?er komedyenler? Å?ahan: Bu iki film de neredeyse bir sene sonra vizyona girecek O yüzden kimse kimseye zarar veremez![]() S: Skeçleri ve fragmanı oldukça ilgi gören “Recep İvedik”in filminin de aynı baÅ?arıyı yakalayacaÄ?ını düÅ?ünüyor musun? Å?ahan: Bence film benzer bir baÅ?arıyı yakalayacak ama ne kadar giÅ?e yapar bilemem Tek istediÄ?im insanları güldürmek![]() S: Skeçlerinde canlandırdıÄ?ın karakterler içinde filme dönüÅ?türmeyi düÅ?ündüÄ?ün baÅ?ka kahramanlar var mı? Å?ahan: Tam olarak düÅ?ünmedim, sanırım var Mesela “İÅ?in Aslı” skecindeki Kayhan çok sevdiÄ?im bir karakter Onun üzerine çalıÅ?abilirim![]() S: Cem Yılmaz, Ata Demirer gibi komedyenleri kendine rakip görüyor musun? Å?ahan Gökbakar’ın ne gibi ayrıcalıkları var seyircisine sunduÄ?u? Å?ahan: Seyircime sunduÄ?um ayrıcalık, sauna ve masaj ücretsiz bizde Ayrıca ömür boyu üyeliklerde yüzde yirmi iskonto yapıyoruz![]() S: Ben de ne zaman espri yapacaksın diye bekliyordum Ã?ekimler ve skeçler dıÅ?ında da, her daim komik misin? En çok nelere gülersin?Å?ahan: En çok saçma sapan olaylara gülerim Bazen kimse gülmez ben gülerim ya da herkes güler ben gülmem![]() S: İstanbul’a geldiÄ?in ilk yıl evden dıÅ?arı adım atmadıÄ?ını okumuÅ?tum bir röportajında… KabuÄ?unu kırmayı nasıl baÅ?ardın? Å?ahan: Ben genelde düÅ?ünürüm zaten Bu sayede hayatımda baya birÅ?eyi çözdüm![]() S: Filmin tanıtımında internetin rolü ortada… Å?ahan Gökbakar nasıl bir internet kullanıcısı? Web sitelerinde yayınlanan, filminle veya kendinle ilgili yorumları, haberleri takip ediyor musun? Å?ahan: Internet benim için üç iÅ?e yarar: 1: seyahat ve organizasyon 2: mail 3: yemek sipariÅ?i Devami ![]() ![]() ![]() |
|
|
|