08-15-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
?Mustafa Dolmabahçede Gösterildi
*
Atatürkün ölümünün 70 yıldönümü için hazırlanan "Mustafa" filminin İstanbul galası Dolmabahçe Sarayında yapıldı
Gazeteci Can Dündarın senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı, Sabancının katkıları ve NTV-KOMEDYA ortaklığıyla hazırlanan "Mustafa" filmin İstanbul galası Atatürkün son zamanlarını geçirdiği Dolmabahçe Sarayında gerçekleştirildi Galaya politika, iş, medya, kültür ve sanat dünyasından seçkin davetliler katıldı
Filmin gösterimi öncesinde konuşan yönetmen Can Dündar, Atatürkün 10 Yıl Nutkunda çok ilgilerini çeken iki cümle olduğunu belirterek, bu cümlelerin "Bu söylediklerimin gerçek olduğu gün senden ve beşeriyetten dileğim şudur Beni hatırlayınız" olduğunu söyledi
Sonradan o satırların üzerinin 10 Yıl Nutkunda çizili olduğunu gördüklerini belirten Dündar, "Ve anılarından öğrendik ki, yakınındakiler ?böyle bir ifadenin bir veda mesajı olarak algılanacağını söylemişler Yıl 1933 ve ?o mesajın kötü bir izlenim bırakacağını söyleyerek kendisini vazgeçirmişler Bunun üzerine o iki ifadenin üzerini çizmiş Fakat diğer mektuplarındaki talepleriyle birleştirilince bizim için çok anlamlı göründü Ölümünün 70 yılını anarken bu filmle, ?Beni hatırlayınız direktifini, vasiyetini yerine getirmeye çalıştık Bu film o yönde atılmış bir adımdır Küçük de olsa ?beni hatırlayınız vasiyetine bir karşılıktır Umarım beğenirsiniz" diye konuştu
Kaynak: intersinema com
|
|
|