Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinema, Müzik & Online Videolar > Radyo, Sinema ve Tiyatro

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
foster, jodie, rã¶portajä±

Jodie Foster Rã¶Portajä±

Eski 08-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Jodie Foster Rã¶Portajä±

Dört yaÅ?ından bu yana oyunculuk yapan Jodie Foster, çocuk oyuncu olarak yakaladıÄ?ı baÅ?arısını, yetiÅ?kin çaÄ?ında da tekrarlayabilen ender yeteneklerden biri Dört kez Oscar ödülüne aday gösterilen ve iki kez de kazanan, Hollywood’da 42 yıllık kariyere sahip Foster hakkında fazla söze gerek yok aslında

Bu hafta gösterime giren Nim’s Island/Macera Adası’nın starı Jodie Foster ile Premiere France tarafından gerçekleÅ?tirilen özel söyleÅ?iyi sizlerle paylaÅ?ıyoruz

-Kadın oyuncuların çoÄ?unda belli bir eÄ?ilim görüyoruz Ã?ocukları büyüyüp de sinemaya gidebilecek yaÅ?a geldikten sonra birkaç tane aile-dostu filmde oynamaya soyunuyorlar “Nim’s Island-Macera Adası” gibi aile-dostu bir macera komedi filminde oynama kararınızda artık çocuÄ?unuzun büyümüÅ? olmasının payı var mı?

-Hiç kuÅ?kusuz kararımda bunun da etkisi olmuÅ?tur Ã?ocuklarımın sette benimle gerçek anlamda beraber oldukları ilk film bu oldu Eskiden de sete gelirler ama sadece benimle yemek yerler çekimleri izlemezlerdi Sonrasında ise nasıl bir filmde oynadıÄ?ımı görmek için fragmanı beklerlerdi Ancak bu filmde bana önerilen rolü de çok beÄ?endim Bugüne kadar hep acı çeken, korku hisseden, zor durumda kalan, yalnızlık çeken dramatik karakterleri canlandırdımHedef kitlesi çocuklar, genç insanlar ve onların aileleri olan bir komedi-macera filminde oynayınca bu durumun deÄ?iÅ?eceÄ?ini düÅ?ünmüÅ?tüm ama çekimler baÅ?ladıktan sonra, oynadıÄ?ım Alex karakterinin de benzer problemleri olduÄ?unun farkına vardım O da herÅ?eyden korkuyordu ve çevresinden yalıtılmıÅ? Å?ekilde yaÅ?ıyordu
-Alex karakterinin bazı problemleri olmasına raÄ?men oynadıÄ?ınız bu rolün komediye eÄ?ilim gösterdiÄ?ini görüyoruz 1994’teki “Maverick”ten sonra hiç komedi yapmamıÅ?tınız Neden?
-Gerçek yaÅ?amımda son derece neÅ?eli ve kaygısız bir yapım vardır Filmlerimdeki ultra-ciddi imajımla uzaktan yakından alakam yoktur Ancak buna raÄ?men beni en yakından tanıyan insanlar bile bu tarz bir filmde neden oynadıÄ?ımı anlayamıyorlar… DoÄ?rudur, insani boyutu olan dramalar beni daima daha fazla etkiler Film kiralamak için video dükkanına gittiÄ?imde de sadece drama filmi kiralarım Komedilerin benim ilgi alanıma girdiÄ?i çok nadirdir
-Bir önceki filminiz “The Brave One” Fransa’da karıÅ?ık eleÅ?tiriler aldı?

-Yani herkes nefret etti demek istiyorsunuz! (kahkahalar)
-O kadar uç tepkiler bekliyor muydunuz?

-O filmimle ve aldıÄ?ım risklerle gurur duyuyorum Aynı anda hem entelektüel, hem de vahÅ?i ve ilkel bir drama çalıÅ?masıydı VahÅ?i ve ilkel yönleri aÄ?ır basıyordu ki, sanırım insanları en fazla Å?ok eden yanı o oldu Kendi kendisinden nefret edecek boyuta gelmiÅ? bir kadının portresini çizerken, bazı rahatsız edici duyguların da su yüzüne çıkması doÄ?aldı
-Yakın gelecekte yönetmenlik yapmak istiyor musunuz?
-Bence önemli olan filmler yapıyorum ama bunların montajında zorlanıyorum Yakın geçmiÅ?te baÅ?ka önceliklerim vardı Ã?ocuklarımı büyütmem gerekiyordu Å?imdi onlar yeterince büyüdüÄ?üne göre yönetmenlik konusuna gerçek anlamda odaklanabilirim
-Bir baÅ?ka projeniz olan “Sugarland”in de baÅ?ına gelmeyen kalmadı Filmde “Taksi Å?oförü”ndeki rol arkadaÅ?ınız Robert De Niro’nun da oynayacaÄ?ı söyleniyordu ama sizin bunca popülaritenize raÄ?men proje bir türlü gerçekleÅ?medi Neden?

-İnanılır gibi deÄ?il, deÄ?il mi? Ama ne yazık ki öyle oldu Ã?ncelikle Robert projeyi terk etti Sosyal politikalar üzerine bir filmdi ama dünyamız o kadar hızlı deÄ?iÅ?iyor ki, bizim senaryomuz daha Å?imdiden eskidi
-1970’lerde çekilen “Freaky Friday”in 2000’li yıllarda çekilen yeni versiyonunda sizin rolünüzü Lindsay Lohan oynadı Lohan örneÄ?inden yola çıkarak, günümüzün genç yıldızlarını nasıl görüyorsunuz? Siz 70’lerde büyüdüÄ?ünüz için memnun musunuz?

-O yıllar harikaydı! Bugünün paparazzilerinin kullandıÄ?ı üstün teknolojiler o zaman yoktu En aptalca Å?eyleri yapabildiÄ?imiz halde hiç kimsenin ruhu bile duymuyordu Ayrıca o yıllarda 16 yaÅ?ındaki bir oyuncu ne kadar popüler olursa olsun milyonlarca dolar almıyordu Bugün artık hem genç oyunculara hem de yetiÅ?kin aktörlere verilen deÄ?er deÄ?iÅ?ti Onları dergi kapaklarına koyuyoruz, onları sürekli izliyoruz ve gözetliyoruz Süngeri sıkabildiÄ?imiz kadar sıkıyor, içinde su kalmayınca bir köÅ?eye atıveriyoruz Onların ne hissettiÄ?inin hiçbir önemi yok, nasılsa kısa sürede yeni bir yıldız bulunur diyoruz
-Oyuncu olmasaydınız ne iÅ? yapmak isterdiniz?

-Sanırım yazar veya öÄ?retmen olmak isterdim KonuÅ?mayı çok severim Küçükken hep profesyonel bir konuÅ?macı olmak isterdim Bunu anneme söylediÄ?imde bana Å?u cevabı verirdi: “Harika, sen ileride Amerika BirleÅ?ik Devletleri BaÅ?kanı olmalısın!”
-Genellikle erkekler için uygun olduÄ?u düÅ?ünülen rollerin portresini çiziyorsunuz Erkek aktörlerden araklamak istediÄ?iniz roller var mı?

-Daniel Day-Lewis ve Sean Penn, bunlar benim favori aktörlerimdir Problem ise onların çok çok iyi olması… Onlarla asla boy ölçüÅ?emem!

Devami

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com