![]() |
Richard Gere'e Aids Ödülü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Richard Gere'e Aids Ödülü* Tibet ve AIDS konusundaki insani yardım çalışmaları ile tanınan ünlü aktör Richard Gere, ABD'nin Philadelphia kenti tarafından verilen 'Marian Anderson' ödülüne layık görüldü ![]() 100 bin dolarlık para ödülünü alması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada 'bu ödüle hiçbir şekilde layık değilim ![]() ![]() ![]() Bir Budist olan ve 1978'den bu yana Tibet'in Çin'den bağımsızlığı mücadelesini destekleyen Gere, ABD'deki Tibet Evi'nin kurucu ortaklarından ve Uluslararası Tibet Kampanyası'nın yönetim kurulu başkanı ![]() Gere ayrıca AIDS hastalarına daha iyi tedavi verilmesini amaçlayan 'Healing the Divide' adlı bir vakıf ve insani yardım kuruluşlarına destek vermek amacıyla kendi adını taşıyan bir vakıf kurdu ![]() Adına ödül verilen Marian Anderson ise 1930'ların ortasında uluslararası üne kavuşan, ancak ülkesi ABD'de ırk ayrımcılığına maruz kalan zenci bir opera şarkıcısı idi ![]() 1939'da Beyaz Saray'da sahne alan ve 1955'de New York'ta Metropolitan Opera'sında sahneye çıkan ilk siyah şarkıcı olan Anderson, 1963'te Özgürlük Madalyası aldı ve 1993'te 96 yaşında öldü ![]() Kaynak: intersinema ![]() |
![]() |
![]() |
|