Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bursa, kapaklıoluk, köyü, mustafakemalpaşa

Kapaklıoluk Köyü Mustafakemalpaşa Bursa

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kapaklıoluk Köyü Mustafakemalpaşa Bursa

Kapaklıoluk Köyü Mustafakemalpaşa Bilgileri - Kapaklıoluk Köyü Hakkında - Kapaklıoluk Köyü Tanıtımı - Kapaklıoluk Köyü Resimleri

İlçe: MUSTAFAKEMALPAŞA - İl: BURSA

Köy Muhtarı: Bilgi Yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok

Demografik Bilgiler:

Nüfusu:

2000/210

1997/206

İle Uzaklığı:

93 km

İlçeye Uzaklığı:

8 km

Rakım:

m

Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok
İlköğretim Okulu
Var / Faal Değil
Taşımalı Eğitim Yapılıyor
PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Var
Su Şebekesi
Yok
Kanalizasyon
Yok

Bursa
[[Resim:mustafakemalpaşaya 8 km uzklıktadır
Bilgiler
Nüfus 180(2000)
Nüfus Yoğunluğu yaşlılar/km²
Koordinatlar
Posta Kodu 16500
Alan Kodu 0224
Yönetim
Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi
İl Bursa
İlçe Mustafakemalpaşa
Web Sitesi

Kapaklıoluk, Bursa ilinin Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı bir köydür Kapaklıçeşme olarak da bilinir

Tarihi

Köyde kapaklı çeşme si vardır eski adı da Kapaklıçeşme'ydiSonra degistirilerek Kapaklıoluk olmusturKapaklı çeşme Osmanlı'dan kalma bir yapıttır Koy muhacir koyu olarak bilinir 93 Harbi denilen Rus-Osmanli savasi sirasinda Bulgaristan'dan goc eden bir kac turk aile tarafindan kurulmustur

köy ÖRNEK KÖYDÜR MUHTAR HASAN KAYNAK KAHVECİ AHMET YALÇINKAYA BAYTAR MEHMET TORUN KORUCU NİHAT ESEN

Kültür

Köyün kulturu zamanla disari yapilan goclerden dolayi kaybolmustur Yaslilarin anlattigi harman sonu o genclik senlikleri zamanla unutulup gitmistir Yemek kulturu klasik turk yemekleri olarak tarif edilebilir Koyun dogu tarafindaki Kizillar alcagi denilen mevkideki yabani kizilciklar nedeniyle kizilcik hosafi bir zamanlar koylulerin kolasiydi denilir Dil olarak da muhacir (kendilerine macir derler) aksani vardir

Coğrafya

Bursa iline 93 km, Mustafakemalpaşa ilçesine 8 km uzaklıktadır Rakimi yuksektir Koyde akarsu yoktur

İklim

Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com