![]() |
Kocaeli Ulaşım |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kocaeli UlaşımKOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI UKOME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Ukome Şube Müdürlüğü 5216 sayılı Büyükşehir Belediyeler Kanununun ulaşım konusunda verdiği yetkiler kapsamında UKOME´nin sekreteryalığı görevini yürütmekte olup, ilçe ve alt kademe belediyelerinin de görüşünü alarak ulaşım ve toplu taşıma hizmetlerini planlamak ve koordinasyonunu sağlamak; kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını ,bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergahlarını belirlemek; durak yerleri ile karayolu ,yol,cadde,sokak,meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit etmek ve bunlarla ilgili kararlar alınması hususunda gerekli komisyonların çalıştırılması,raporların düzenlenmesi,konu ile ilgili yazılı ve görsel bilgi ve belgelerin kurula bilgisayar ortamında görüntülü sunum yapılması, UKOME kararların yazımı, ilgililere tebliği ve benzeri bütün işleri yürütmek Ukome Şube Müdürlüğünün sorumluluğundadır ![]() UKOME Kurulu düzenli olarak her ayın ikinci Çarşamba günü toplanarak gündemdeki konular görüşerek karara bağlar ![]() ![]() ![]() Ukome Şube Müdürlüğü bünyesinde Yazı İşleri Birimi, Toplu Taşıma Araçları Ruhsat Birimi , Servis Araçları ruhsat Birimi, Harç tahsilat veznesi , Ruhsat kart basım ünitesi,Fotoğraf,hareketli görüntü çekim ve sunum ünitesi bulunmaktadır ![]() ![]() TRAFİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Trafik Şube Müdürlüğü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde mahalli ihtiyaç ve şartlara göre trafik düzeni ve güvenliği bakımından yönetmelikte belirtilen konu ve esaslar çerçevesinde görev yapmaktadır ![]() ![]() ![]() KARA ULAŞIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Kara Ulaşım Şube Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde çalışan Belediyemize ait toplu taşıma araçlarını, özel halk otobüs ve minibüslerini, taksi, dolmuş´ ların çalışmalarını Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçları Çalışma Yönetmeliği çerçevesinde düzenler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() DENİZ ULAŞIM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü, güvenli, hızlı, konforlu ve entegre bir ulaşım için körfez çevresindeki tüm yerleşim birimlerinde ve körfezin devamı olan Yalova ve İstanbul´a deniz ulaşımının sağlanması amacıyla, Karamürsel, Halıdere, Değirmendere, Gölcük, Derince, Hereke iskeleleri arasında M/S Atatürk, M/B İnönü, M/S Akşemsettin ve M/ Ertuğrulgazi Gemileri ile günde 63 adet kalkış yapmak suretiyle hizmet sunmaktadır ![]() ![]() ![]() Deniz Ulaşım Şube Müdürlüğü hizmetlerini İdari İşler, İşletme Amirliği, Operasyon Amirliği, Bakım Onarım Donatım Enspektörlüğü, M/S Ertuğrulgazi gemi Kaptanlığı, M/S Akşemsettin Gemi Kaptanlığı, M/S Atatürk Gemi Kaptanlığı, M/B İnönü Gemi Kaptanlığı ve M/B Kontrol 8 Gemi Kaptanlığı birimlerinde toplam 89 personelle yürütmektedir ![]() DENETİM VE EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Denetim ve Eğitim Şube Müdürlüğü Kanun, Tüzük, Yönetmelik, Yönerge, Genelge ve Hizmet Tanım ve Emirleri çerçevesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ölçeğinde toplu taşıma araçlarının ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanununun 7 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TERMİNALLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Terminaller Şube Müdürlüğü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Terminaller Yönetmeliği çerçevesinde İzmit Şehirlerarası Merkez Terminali, İzmit Merkez Kırsal Terminali, Gölcük Terminali, Karamürsel Terminali ve Kandıra Terminallerinde düzenleme, denetim, yürütme işlevlerini yerine getirir ![]() ![]() ![]() Terminaller Şube Müdürlüğü bu hizmetlerini, İzmit Şehirlerarası Terminal Amirliği, Gölcük Terminal Amirliği, Kandıra Terminal Amirliği, Karamürsel Terminal Amirliği, Genel Denetim ve Kapalı Duraklar Takip Birimlerinde çalışan toplam 58 personel, 2 adet Temizlik Aracı, 1 Adet Hidrolik Platform ve 2 Adet Hizmet Aracı ile yapmaktadır ![]() |
![]() |
![]() |
|