Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, derince, hatun, ilköğretim, kocaeli, nene, okulu

Nene Hatun İlköğretim Okulu Bilgileri Derince Kocaeli

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nene Hatun İlköğretim Okulu Bilgileri Derince Kocaeli

Nene Hatun İlköğretim Okulu Hakkında - Nene Hatun İlköğretim Okulu Tanıtım - Nene Hatun İlköğretim Okulu Resimleri - Nene Hatun İlköğretim Okulu İletişim

Nene Hatun İlköğretim Okulu Kocaeli Derince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Nene Hatun İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Nene Hatun İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Nene Hatun İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Nene Hatun İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Nene Hatun İlköğretim Okulu Tarihçesi:

Okulumuz Kocaeli / Derince İlçesi sınırları içinde bulunan Çınarlı Mahallesi Kamuran Caddesi No: 44 de yer almaktadır İlçemizin en güzel yükseltilerinden birinde olan okulumuz Körfezi ve karşı kıyısında yer alan Gölcük, Karamürsel ve Değirmendereyi gören haki bir tepededir

1987 yılına kadar Çınarlı Mahallesinde yer alan Çınarlı İÖO eğitim öğretime cevap veremez duruma gelince Çınarlı Mahallesinin üst kısımlarında, genellikle Erzurum ili ve çevresinden ilimize göç eden vatandaşların oluşturduğu daha sonra yerleşime açılan bölgede İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir okul yapılması planlanmıştır Okulun İsmi ise Kurtuluş Savaşı Milli kadın Kahramanlarının Doğu simgesi olan Erzurumlu NENE HATUN olarak belirlenmiş ve 1987 yılında inşasına başlanarak , 1988-1989 eğitim öğretim yılı başında hizmete açılmıştır

Eğitim öğretime açıldığı gün itibari ile 49 yeni kayıt, 233 ara sınıflara yapılan kayıtlar ile birlikte toplam 283 öğrenci, 1 müdür, 1 hizmetli, 7 öğretmenle birlikte hizmete başlamıştır

1995 yılına kadar ilkokul statüsünde hizmet verirken öğrenci mevcudu yörenin ihtiyacı ve 222 sayılı kanun gereğince ilköğretim okulu olarak 1995-1996 eğitim öğretime başlamıştır

1997 yılına kadar 2 katlı olarak 8 derslik ile eğitim öğretime devam ederken inşasına başlanan ana bina ile birlikte 3 kat ilavesi ile birlikte 1997-1998 eğitim öğretim yılına 12 derslik ve idare odaları ile birlikte toplam 18 bölümden ibaret olarak hizmet vermeye başlamıştır Aynı yıllarda ana bina yanına 3 katlı 8 derslik ek bina yapılması onaylanarak temeli atılmıştır

1999-2000 eğitim öğretim yılında 17 Ağustos 1999 günü yaşanan deprem felaketi neticesinde okulumuzun bulunduğu mahalleye prefabrik konutlar 1 ve 2 bölge olarak yapılması üzerine okul ihtiyacı Bayındırlık İskan Bakanlığı tarfından yaptırılan Prefabrik İl Milli Eğitim Müdürlüğü kararı ile 2000-2001 eğitim öğretim yılı itibari ile okulumuz şubesi olarak hizmet vermeye başlamıştır

Okulumuz bahçesinin asfaltlanması, Öğretmenler Odası, laboratuar, okul kütüphanesi teşrifatı dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen tarafından yaptırılmıştır

2001-2002 eğitim öğretim yılında ek bina bitmesi ile birlikte hizmete açılmıştır Okulumuzun genişletilen bahçesi beton atılarak kuruluk, basketbol potaları, voleybol direkleri ve bahçe düzenlemesi yapılmıştır Ayrıca ek bina donanımı ile bina içi düzenlemsi ve çok amaçlı salon yapılarak teşrifatı düzenlenmiştirOkulumuzun ses düzeni yapılmıştır

2001-2002 eğitim öğretim yılında ana binamıza prefabrik şubemizden normal eğitime geçebilmesi için 3 sınıf taşınmış ve iki binada da normal eğitim öğretim yapılmaya başlanmıştır

2002-2003 , 2003-2004 , 2004-2005 eğitim öğretim yılları iki binada eğitim verilerek devam etmiştir

2004-2005 eğitim öğretim yılında prefabrik binalarda ikamet edenlerin sayısının azalmasıyla birlikte öğrenci sayısıda azalmaya başlamış ve prefabrik binaya ihtiyaç kalmamıştır Bu nedenle eğitim yılı sonunda bina İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmiştir

2005-2006 eğitim öğretim yılında ana binamızda 16 derslik açılması uygun olacağından daha önce kütüphane ve öğretmenler odası olan bölümler dersliğe dönüştürülmüştür Dönüştürülen bölümlerden kütüphane 1katta PVC den oluşturulan bir bölüme taşınmış, öğretmenler odası ise 2 ve 3 kat koridorlarında PVC den oluşturulan bölümlere yerleştirilmiştir Ayrıca 1 katta derslik olarak kullanılan bölümlerden birisi Bilgisayar Odası, diğeri de anasınıfı olarak düzenlenmiş ve 1 kat kızlar tuvaleti anasınıfına uygun hale getirilmiştir Bu eğitim öğretim yılı başında derince belediyesi tarafından okulumuzun ses düzeni tamamen elden geçirilmiş ve yeni bağlantılar ve cihazlar verilmiştir Bahçedeki korumaların oturma alanları belediye tarafından oturulacak hale getirilmiştir

2005-2006 eğitim yılına başlamadan önce tadilat, bakım onarım, iç dış cephe boyaları Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ihaleyle yaptırılmıştır

Nene Hatun İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: NENE HATUN İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: ÇINARLI MAH KAMURAN CAD NO:44 DERİNCE/KOCAELİ
Telefon Numarası: 2622398216
Faks Numarası: 2622397378
E-mail Adresi:
Web Adresi: -

Nene Hatun İlköğretim Okulu Resimleri:

Kaynak : webrehberibiz - okulwebmebgovtr - wwwderince mebgovtr

Okul hakkında daha fazla bilgi için:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com