Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kültürü, kırklareli, kırklarelinin, yemek, yemekleri, yöresel

Kırklarelinin Yemek Kültürü - Kırklareli Yöresel Yemekleri

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırklarelinin Yemek Kültürü - Kırklareli Yöresel Yemekleri



Kırklareli yöresi yemekleri - Kırklareli mutfağı - Kırklareli yemek kültürü - geleneklsel Kırklareli yemekleri

Kırklareli’nde hamur işlerinin ağırlıklı olduğu yöre mutfağının yanı sıra balık ve av etlerinin de mutfak kültüründe önemli bir yer var On ikiden fazla mandıranın bulunduğu yörede peynir ve yoğurt kullanımı da bu bölge mutfağının belirgin özelliklerinden

Değirmendere köyünden terbiye yapılmamış işkembe çorbası, Dolhan köyünden yağ, salça, un, su, tuz, nane ile yapılan ‘umaç’ ve ısırgan çorbası yöresel çorbalar arasında sıralanabilir Yoğurtlu labada olan ’borani’, unla pişirilmiş labada olan toyga ve piyazlık soğanların salça ve su ile pişirilip, indirmeye yakın yumurta kırılıp karıştırılmasıyla yapılan soğan aşı ise yöresel sebze yemeklerinden bazıları

Av hayvanlarından bıldırcın ve tavşan Kırklareli mutfağında başı çekiyor Etli bulgur pilavı olan Manca, Armağan Köyü’nde çocuk doğunca yapılan bir bereket ve kutlama yemeği

Düğünlerde değişik isimli yahniler yapılırken, Hıdrellez ayında özel yemekler yapılıyor Süt pidesi de bunlardan biri Yumuşak bir hamur açıp tepsi ya da tavaya yerleştiriliyor ve içine yumurta ile süt karıştırılıp döküldükten sonra hamurun yanları kapatılıp üstü yağlanarak fırına sürülüyor İlginç olan kısmı hamurun yanlarının koparılıp ortadaki sıvı kısma batırılarak yenmesi

Et ve süt ürünlerinin yanı sıra sebze ve meyve de beslenmede önemli bir yer tutar Kaşar peyniri ve ay çiçeği üretimi yaygındır Yörede, bağcılığa bağlı olarak içki yapımı gelişmiştir Keşkek, zerde, kaymakçına, plaska, sulu kaçamak, kuru kaçamak, ısırgan böreği, külür, kapama, çoban böreği ısırgan otu çorbası yöreye özgü yemeklerdir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Kırklarelinin Yemek Kültürü - Kırklareli Yöresel Yemekleri

Eski 08-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırklarelinin Yemek Kültürü - Kırklareli Yöresel Yemekleri



kırklareli yemekleri,kırklareli yöresel yemekleri,kırklareli yöresine ait yemekler

KIRKLARELİ YÖRESEL YEMEKLER

Et ve süt ürünlerinin yanı sıra sebze ve meyve de beslenmede önemli bir yer tutar Kaşar peyniri ve ay çiçeği üretimi yaygındır Yörede, bağcılığa bağlı olarak içki yapımı gelişmiştir Keşkek, zerde, kaymakçına, plaska, sulu kaçamak, kuru kaçamak, ısırgan böreği, külür, kapama, çoban böreği ısırgan otu çorbası yöreye özgü yemeklerdir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.