|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
kültürü, kırklareli, kırklarelinin, yemek, yemekleri, yöresel |
![]() |
Kırklarelinin Yemek Kültürü - Kırklareli Yöresel Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırklarelinin Yemek Kültürü - Kırklareli Yöresel YemekleriKırklareli yöresi yemekleri - Kırklareli mutfağı - Kırklareli yemek kültürü - geleneklsel Kırklareli yemekleri Kırklareli’nde hamur işlerinin ağırlıklı olduğu yöre mutfağının yanı sıra balık ve av etlerinin de mutfak kültüründe önemli bir yer var ![]() ![]() Değirmendere köyünden terbiye yapılmamış işkembe çorbası, Dolhan köyünden yağ, salça, un, su, tuz, nane ile yapılan ‘umaç’ ve ısırgan çorbası yöresel çorbalar arasında sıralanabilir ![]() ![]() Av hayvanlarından bıldırcın ve tavşan Kırklareli mutfağında başı çekiyor ![]() ![]() Düğünlerde değişik isimli yahniler yapılırken, Hıdrellez ayında özel yemekler yapılıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Et ve süt ürünlerinin yanı sıra sebze ve meyve de beslenmede önemli bir yer tutar ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Kırklarelinin Yemek Kültürü - Kırklareli Yöresel Yemekleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırklarelinin Yemek Kültürü - Kırklareli Yöresel Yemeklerikırklareli yemekleri,kırklareli yöresel yemekleri,kırklareli yöresine ait yemekler KIRKLARELİ YÖRESEL YEMEKLER Et ve süt ürünlerinin yanı sıra sebze ve meyve de beslenmede önemli bir yer tutar ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|