![]() |
Hacımercan Köyü Sapanca Sakarya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hacımercan Köyü Sapanca SakaryaHacımercan Köyü Sapanca Bilgileri -Hacımercan Köyü Hakkında -Hacımercan Köyü Tanıtımı - Hacımercan Köyü Resimleri İlçe: SAPANCA - İl: SAKARYA Köy Muhtarı: NECMETİN YILDIZ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 264 598 07 25 Cep Telefonu: 0 (264) 598 07 25 Sakarya Bilgiler Nüfus 695 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 54600 Alan Kodu 0264 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Sakarya İlçe Sapanca Web Sitesi Hacımercan, Sakarya ilinin Sapanca ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Buranın Halkı Rumi 1293, Miladi 1877 Osmanlı Rus Savaşından sonra Kafkasya Batum Bölgesinden göç etmişlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür 93 harbi muhaciri Lazlar'ın yaşadığı bir köydür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Sakarya iline 22 km, Sapanca ilçesine 5 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 695 1997 695 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Suat MERCAN Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|