![]() |
Kadifekale Köyü Hendek Sakarya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadifekale Köyü Hendek SakaryaKadifekale Köyü Hendek Bilgileri - Kadifekale Köyü Hakkında -Kadifekale Köyü Tanıtımı -Kadifekale Köyü Resimleri İlçe: HENDEK - İl: SAKARYA Köy Muhtarı: MÜCAHİT KELEŞ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (264) 672 00 97 Cep Telefonu: 0 (533) 552 53 63 Sakarya Bilgiler Nüfus 480 (2007 Koordinatlar Posta Kodu 54300 Alan Kodu 0264 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Sakarya İlçe Hendek Web Sitesi http: Kadifekale, Sakarya ilinin Hendek ilçesine bağlı bir köydür ![]() ![]() Tarihi Köyün adı burada bulunan kalenin adından geliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün gelenek ve kültür yapısı karedeniz yapısının özelliklerini yansıtır ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Sakarya ilindedir, Adapazarı merkez ilçecine 54 km, bağlı olduğu Hendek ilçesine 21 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 480 2000 160 1997 176 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Seçim Yılı Muhtar 2009 Cabir Sunman 2004 Mücahit Keleş 1999 Fuat Çalışkanoğ 1994 İhsan Sunman 1989 Şaban Sunman 1984 Şaban Sunman 1979 Raif Arslanoğlu Köyün Azaları 2004 Seçimlerinden Beri Köyün Azaları Cemal Mutluoğlu, Mevlüt Kolaber, Cebir Sunman, Hikmet Dedecan'dır ![]() Köyün Komşuları * Kuzeyinde: Gölyaka - Değirmendere Köyü * Güneyinde: Güneyköy * Batısında: Karadere * Doğusunda: Gölyaka-Şaçmalıpınar Köyü ile çevrilidir ![]() Altyapı bilgileri Köyde, bina olarak ilköğretim okulu vardır fakat öğretim hizmeti uzun zamandan beri verilmemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|