![]() |
Kızılcaali Köyü Kaynarca Sakarya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılcaali Köyü Kaynarca SakaryaKızılcaali Köyü Kaynarca Bilgileri - Kızılcaali Köyü Hakkında - Kızılcaali Köyü Tanıtımı - Kızılcaali Köyü Resimleri İlçe: KAYNARCA - İl: SAKARYA Köy Muhtarı: RESUL GİRGİN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: 0 (535) 738 25 30 Sakarya Bilgiler Nüfus 358 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 54650 Alan Kodu 0264 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Sakarya İlçe Kaynarca Web Sitesi Kızılcaali, Sakarya ilinin Kaynarca ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyümüzde göç neredeyse hiç yoktur ![]() ![]() Eğitim K z lcaali erkekler ![]() ![]() Kahramanlarımız Dosya:Milli kahraman halit molla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür iyi kıvırırız dartılı keşkek,üre,kaldirek dolması ![]() ![]() ![]() Coğrafya Sakarya iline 31 km, Kaynarca ilçesine 15 km uzaklıktadır ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 358 1997 380 ulaşım köylülerin bekledi sögütlü belediyesi 25 aralık bersembe günü köye girmeye başladı ve adapazarına ulasım herkez için kolaylaşmıstır ![]() ![]() Genel İhtiyaçla Köyumuzun su ankı ıhtıyacı sportıf falıyetlerı ıcın mını futbol sahasına ıhtıyacımız vardır ılgılılere duyrulur Geçim Kaynakları Köyümüzde büyükbaş hayvancılık,Fındık Tarımcılığı,Tavuk tesisleri az da olsa Arıcılık faaliyetleri yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: -2009 - Resul Girgin -2004 - Resul Girgin -1999 - Hayri SÜMER -1994 - Niyazi DEMİRKOL -1989 - Aşır Ali Ersoy -1984 - Aşır Ali Ersoy Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır(Mehmet Akif Ersoy İlöğretim Okulu) ve aktif olarak kullanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|