![]() |
Tekirdağ İlinde Mani Söyleme Geleneği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tekirdağ İlinde Mani Söyleme GeleneğiTekirdağ İlinde Mani Söyleme Geleneği Tekirdağ'da mani söyleme geleneği eskisi kadar olmasa da bütün canlılığıyla sürmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekirdağ'da maniler bazen karşılıklı söylenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tekirdağ'da toplanan kadınlar mani söylerken niyet tutarlar ![]() ![]() ![]() ![]() Tekirdağ'da mani söyleme geleneği, yüzyılların deneyimlerinden süzülerek biçimlenmiş, belirli kuralları olan kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze ulaşmış bir gelenektir ![]() ![]() Tekirdağ Manilerinden Örnekler Elek elek içinde Elek tekne içinde Tekirdağ'ın kızları İpek yelek içinde ![]() Kaşıkçı minaresi Yanıyor idaresi Karabezirgan kızları Beşbin lira tanesi ![]() Postacı gelir gelmez Kapıyı zillendirir Benim de bir yarim var Dilsizi dillendirir ![]() Yeşil taksi geliyor Barboros'a gidiyor Ablam gelin olacak Sıra bana geliyor ![]() Malkaranın yolları Sıvayayım kolları Oğlan sana gidiyorum Tutsana davulları ![]() Darbukamın ucunda Yıldıza bak yıldıza Ben pahalıyım şekerim Sen ucuza bak ucuza Malkara bayır olsun Arkası çayır olsun Benim gözlerim kara Yarimin çakır olsun Dere boyu düz gider İnce belli kız gider Kız yolunu şaşırmış İnşallah bize gider Sarı gülüm sararsın Sararıp da solarsın Bana yar çok ama İsterim sen olasın ![]() Mavilimsin maşallah Sen benimsin inşallah Kavuşmadık yar olmaz Kavuşuruz inşallah ![]() Muratlı'nın yollarını Sen mi yaptın kaldırım? Benden başka seversen Vursun seni yıldırım ![]() Tekirdağ'a giderken Sol tarafta hastane Yardan gelen mektubu Eğlendirme postane ![]() Karanfil deste deste Gel beni babamdan iste Eğer babam vermezse Kır atını iyi besle ![]() |
![]() |
![]() |
|