![]() |
Yaylagöne Köyü Malkara Tekirdağ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yaylagöne Köyü Malkara TekirdağYaylagöne Köyü Malkara Bilgileri - Yaylagöne Köyü Hakkında -Yaylagöne Köyü Tanıtımı - Yaylagöne Köyü Resimleri İlçe: MALKARA - İl: TEKİRDAĞ Köy Muhtarı: CEMAL ŞENGÜL Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (282) 496 72 42 Tekirdağ Bilgiler Nüfus 1186 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 59300 Alan Kodu 0282 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Tekirdağ İlçe Malkara Web Sitesi Yaylagöne, Tekirdağ ilinin Malkara ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarih Köyün adının nereden geldiğini ve geçmişi hakkında bilgiyi kısaca özetlemek gerekirse ,alınan bilgiler doğrultusunda , köy oldukça eski bir yerleşim yeridir ![]() ![]() ![]() Kültür [değiştir] Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi: Köy düğünlerinde ilköğretim okulu bahçesinde aşevi kurulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Tekirdağ iline 74 km, Malkara ilçesine 18 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 871 2000 1186 1997 - 1021 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Günlük süt üretimi 4 tondur ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün sınırları içinde önemli ölçüde linyit kömürü ocakları bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009- CEMAL ŞENGÜL 2004 - CEMAL ŞENGÜL 1999 - SALİH AKDOĞAN 1994 - MEHMETALİ ÇOBAN 1989 - DANYAL ÜSTÜNEL 1984 - DANYAL ÜSTÜNEL Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|