Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
edirne, medreseleri

Edirne Medreseleri

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Edirne Medreseleri

Edirne Medreseleri

Tarihimizde önemli yer tutan kişilerin eğitim gördüğü Osmanlı Döneminin eğitim kurumlarından Medreseler, Edirne'de de mevcuttur Padişahlarımızın Şehzadelik dönemlerinde ve aralarında ünlü bilginlerimizinde bulunduğu tarihi kişiliklerin eğitim gördüğü Edirne Medreseleri aşağıdadır

Peykler ve Saatli Medreseleri
Üç Şerefeli'nin kuzeyinde ve bitişiğinde iki ünlü tarihi medrese bulunmaktadır

Bunlardan Peykler Medresesini Fatih Sultan Mehmet yaptırmıştı

Peyk; "Padişahın yanında bulunan hürmetli askerler" anlamına gelir

Türk tarihinde önemli ve saygın bir yeri bulunan İbni Kemal burada öğrenim görmüştür

Eski Medrese Binası onarılmış olup başka hizmetlerde kullanılmaktadır

Sultan IIMurat'ın yaptırdığı Saatli Medrese ise onarım sürecindedir ve Fatih Sultan Mehmet'in bu Medresede öğrenim gördüğünü belirten kaynaklar bulunmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com