![]() |
Çırpılar Köyü Bayramiç Çanakkale |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çırpılar Köyü Bayramiç ÇanakkaleBayramiç Çırpılar Köyü - Çırpılar Köyü Hakkında - Çırpılar Köyü Tanıtımı - Çırpılar Köyü Resimleri Çırpılar, Çanakkale ilinin Bayramiç ilçesine bağlı bir köydür ![]() Köy Muhtarı: MUSTAFA ÖZCAN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 ![]() ![]() Cep Telefonu: 0 ![]() ![]() Tarihi Köyün tarihi tahmini olarak 1600'lü yıllara kadar gitmektedir ![]() Kültür Her yerleşik topluluğun olduğu gibi Çırpılar Köyü'nün de kendine has bir kültürü vardır ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca düğünlerde eski adetlerimizden biri olan "keşkek dövme" dediğimiz yani makina gücüyle değil tamamen insan gücüyle dövülmekte ve o şekil servis edilmektedir ![]() İlkbaharın gelmesiyle her sene mayıs ayı içerisinde çok eskilere dayanan Hıdırellez Hayırı (Çiftci cemiyeti) düzenlenir ![]() ![]() ![]() Eğitim [değiştir] Dosya:Çırpılar ilköğretim okulu ![]() Köyde 122 öğrencinin ve 6 öğretmenin bulunduğu, çevre köylerden (Yeşilköy,Tongurlu,Karaköy,Tol uklar) gelen öğrencilerin de öğrenim gördüğü Çırpılar İlköğretim Okulu vardır ![]() ![]() Coğrafya [değiştir] Çanakkale iline 105 km, Bayramiç ilçesine 33 km uzaklıktadır ![]() ![]() Nasıl Gidilir ? Bayramiç'e geldikten sonra aşağıdaki yollarla köyümüze ulaşabilirsiniz ![]() Eğer özel arabanız yoksa köyümüze otobüsle ulaşabilirsiniz ![]() ![]() Eğer özel arabanız var ise yine Bayramiç te Mezarlık Mevkiine ulaştıktan sonra Evciler (Ayazma) yoluna girerek köyümüze ulaşabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Çırpılar köyüne nasıl gidilir ? İklim Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 333 1997 381 Ekonomi Köyde ekonomi temel olarak elma üreticiliği ve ormancılık üzerine kuruludur ![]() ![]() Köyde bulunan gölet sayesinde ovadaki birçok arazi sulu tarıma elverişlidir ![]() ![]() ![]() Ormancılık faaliyetleri ise T ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hem ormancılık faaliyetlerinde köylülerin gerekli ihtiyaçlarının karşılanması hem de köylülerin diğer ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 1978 yılında S ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Yerel Net , Vikipedi, özgür ansiklopedi Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|