Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, çanakkale, ilköğretim, mart, merkez, okulu, ömer

Ömer Mart İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Çanakkale

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ömer Mart İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Çanakkale

Ömer Mart İlköğretim Okulu Hakkında - Ömer Mart İlköğretim Okulu Tanıtımı - Ömer Mart İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Ömer Mart İlköğretim Okulu Resimleri

Ömer Mart İlköğretim Okulu Çanakkale Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Ömer Mart İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Ömer Mart İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Ömer Mart İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Ömer Mart İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: ÖMER MART İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Özgürlük Cad Çanakkale
Telefon Numarası: 2862172015
Faks Numarası: 2862139986

Tarihçe:

Eğitimci hayırsever merhum Ömer Mart 1910 yılında Bayramiç'te doğmuşturİlk ve orta öğrenimini Bayramiç'te bitirdikten sonra Balıkesir Öğretmen Okulu'na devam etmiştirErzurumda ilkokul öğretmenliği görevinde bulunduğu sırada Devlet tarafından açılan bir sınavı kazanarak öğretimini devam ettirmek üzere Amerika'ya gitmiştirMissueri Üniversitesinden master diploması alarak yurda döndükten sonra, Çapa Öğretmen okulu'nda öğretmenlik, Vefa Lisesi'nde Müdür yardımcılığı ve Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişliği görevinde bulunmuştur1950 yılında Çanakkale Milletvekili, 1954 yılında kayseri Milletvekilliği yapmıştır 1957 yılında milletvekilliği görevi sona erdikten sonra Londra Kültür Ateşeliğine tayin edilmiştir

1960 yılında Türkiye'ye döndükten sonra emekliye ayrılmıştır Ankara'da Amerikan Fullright Komisyonunda Genel sekreter olarak çalışmıştır Bir süre de Ankara Odalar Birliği Dış Münasebetler Servis Müdürlüğü görevinde bulunmuştur

Eğitim Psikolojisi adlı bir kitabı da bulunan Ömer Mart 1986 Kasım ayında vefat etmiştir

Okulumuzun yapılmasında ailesi Okula Ömer Mart adı verilmesi şartıyla 66958200 TL bağışta bulunmuştur 18081989 tarihinde 437000000TL keşif bedeliyle ihale edilen inşaat 05091990 tarihinde tamamlanarak 1990-1991 öğretim yılında hizmete girmiştir

Detaylı Bilgi için Tıklayınız

webrehberibiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com