|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
biga, bilgileri, çanakkale, ilköğretim, okulu |
![]() |
Biga İlköğretim Okulu Bilgileri Biga Çanakkale |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biga İlköğretim Okulu Bilgileri Biga ÇanakkaleBiga İlköğretim Okulu Hakkında - Biga İlköğretim Okulu Tanıtımı - Biga İlköğretim Okulu Rtişim Bilgileri - Biga İlköğretim Okulu Resimleri Biga İlköğretim Okulu Çanakkale Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Biga İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Biga İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Biga İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ÇANAKKALE / BİGA Adı: BİGA İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: KEVSER OZANGİL CAD ![]() Telefon Numarası: 2863162250 Faks Numarası: 2863166789 iga İlköğretim Okulu bir markadır ![]() ![]() ![]() ![]() Okulumuz 2001 yılından bu yana OGYE ekiplerini oluşturarak yönetimin okuldaki tüm liderlerin (Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı, Okul Aile Birliği Başkanı, Öğrenci Temsilcisi, Zümre Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları vb ![]() ![]() Biga İlköğretim Okulu 1997 yılına kadar Biga Ortaokulu olarak eğitim ve öğretim yapmış, 1997 yılında zorunlu eğitimin 8 yılı çıkması ile okulumuz Biga İlköğretim Okulu adını almıştır ![]() Okulumuz Kocabaş çayının doğu yakasında, Otogarın kuzeyi ve okullar bölgesinde yer almaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul bahçemizin çok büyük olması öğrencilerimizin sportif etkinliklerle daha fazla ilgilenmelerine olanak sağlaması nedeniyle avantaj yaratmakta, fakat Mehmet Akif Ersoy Lisesi ile arka bahçemizde sınır olmamasından dolayı problemler yaşanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Okulumuzda öğretmen derslik sistemi uygulanmaktadır ![]() ![]() ![]() Okulumuzun öğrenci sayısı 1073’tür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrenci sayımızın çok kalabalık olmasından dolayı öğrenci kulüplerimizdeki mevcutlar çok yoğun olmakta bu da öğrenci kulüplerindeki verimi düşürmektedir ![]() Okul müdürümüz 2001 yılından bu yana okulumuzda görev yapmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Okulumuzun tüm alanlarında kullanılabilen internet mevcuttur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul kütüphanemiz öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek büyüklüktedir ![]() ![]() Okul Aile Birliği okul ve çevre ilişkilerini dengeleyebilen, okulumuza yaptıkları etkinliklerle maddi ve manevi destek sağlayan özverili kişilerden oluşmaktadır ![]() Veli profilimiz belli bir gelir ve eğitim düzeyinin üzerinde genellikle çocukları ile ilgili, eğitime sıcak yaklaşan, okulla ilgili düzenlenen etkinliklere gönüllü katılan kişilerden oluşmaktadır ![]() İki yıl önce Biga Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen üç gün, üç gece süren okulumuzdaki tüm branş sergilerinin, kermeslerin, öğrenci gösterilerinin yapıldığı, gözleme çadırı, gödek, akıtma, pilav gibi yiyeceklerin satılıp öğrenci, veli Biga halkının gezip, gösteri izleyip, bir şeyler yiyip dinlenebildiği Biga İlköğretim Okulu fuarında olduğu gibi; tüm öğretmen, öğrenci, veliler ve Okul Aile Birliğimiz gece, gündüz demeden özveri ile çalışmalar ve okulumuza maddi katkı sağlamışlardır ![]() ![]() Biga İlköğretim Okulu Fuarı’nda olduğu gibi okulumuzun yaptığı tüm etkinlikler velilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz dayanışma içinde gerçekleştirilmektedir ![]() Okul bahçemizde 130 m2 büyüklüğünde kantinimiz bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() Okulda bilgi yarışmaları, önemli gün ve hafta kutlamaları, anma programları, sergiler, spor karşılaşmaları, çevre gezileri, Okul Aile Birliği ve öğretmenlerimizin aileleriyle birlikte akşam yemekleri, ilçemiz merkez ve köylerindeki İlköğretim okullarından öğrenci ve öğretmenlerin davet edildiği her yıl geleneksel hale gelen 23 Nisan şenlikleri düzenlemektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okulumuzda düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerin bir çoğu Çok Amaçlı Salonumuzda düzenlenmektedir ![]() ![]() Okul binamızın çok eski olması nedeniyle elektrik tesisatının elden geçirilmesi gerekmektedir ![]() Okulumuzun 2009 Yılı için tahmini yıllık bütçesi 55 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( memur, bekçi ve temizlik hizmetleri ) Telefon, kırtasiye, teknoloji, bilgisayar sarf malzemeleri, bakım ve onarım gideri gibi çeşitli harcamalarımız okul aile birliğimizce karşılanmaktadır ![]() ![]() Başarı hedeflerimize ulaşmak ve eğitim kalitemizi arttırmak amacıyla 1 ![]() ![]() ![]() ![]() Okulumuz bahçesinin büyük olmasından ve spor alanlarının fazla olmasından ve velilerimizin ilgili olmasından öğrenciler yeterince deşarj olduklarından disiplin olayları yaşanmamakta ve devamsızlık problemi çok nadir yaşanmaktadır ![]() Okulumuz tüm bu olumsuz ve olumlu özellikleriyle birlikte ilçemizde en çok tercih edilen okul konumundadır ![]() SWOT ANALİZİ GÜÇLÜ YÖNLERİMİZ • Bina ve bahçemizin büyük olması • Akademik başarımızın yüksek olması • Spor alanlarımızın yeterli olması ( suni çim saha, voleybol ve basketbol sahası ) • Sosyal faaliyetlerimizin zengin olması • BTS ve sunum odamızın olması ( Teknolojiden yoğun bir şekilde yararlanabilmemiz ) • Başarılı öğrencilerimizin çoğunlukta olması • Yeşil alanların fazla olmasının öğrencilerimizin deşarj olmalarına olanak tanıması • Öğretmenlerimizin çevre ile ve birbirleriyle güçlü ilişkileri olması • Okul yetiştirme kurslarının açılması • Disiplin olaylarının yaşanmaması ve devamsızlıkların sınırlı olması ZAYIF YÖNLERİMİZ • Çok amaçlı salonumuzun ısınma sorununun olması • Elektrik tesisatımızın çok eski olması • Sınıfların tamamında bilgisayar, projeksiyon bulunmaması • Öğrenci kulüplerindeki öğrenci sayılarının çok kalabalık olması MİSYONUMUZ Biga İlköğretim Okulu bir markadır ![]() ![]() ![]() VİZYONUMUZ Kendi ayakları üzerinde durabilen, mutlu bireyler yetiştirmektir ![]() İLKE VE DEĞERLERİMİZ İnanıyoruz ki… Okulumuzdaki öğrenciler bilgiye ulaşabilir ![]() İnanıyoruz ki… Okulumuzdaki öğrenciler çözüm üretebilir ![]() İnanıyoruz ki… Okulumuzdaki öğrenciler çoklu zeka kuramı ile ilgi alanlarını belirleyebilir ve bu alanda kendini eğitmeye devam eder ![]() İnanıyoruz ki… Okulumuzdaki öğrenciler içsel yolculuğunda, kendini keşfetmiştir ![]() İnanıyoruz ki… Okulumuzdaki öğrenciler öğrenmeye isteklidir ![]() İnanıyoruz ki… Tüm kadromuz öğrencinin başarısını arttırmak için sorumluluk alır ve verimli bir şekilde çalışır ![]() İnanıyoruz ki… Tüm kadromuz çoklu zeka kuramı doğrultusunda öğrenciler arasında çeşitliğin farkındadır ve bunları birer zenginlik kaynağı olarak görür ![]() Farkındayız ki… Biz farklıyız ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bu ilkeler, bizim OGYE olarak yapacağımız çalışmalarımızı şekillendirilir ![]() STRATEJİLERİMİZ ve HEDEFLERİMİZ Stratejik Amaç; Çok amaçlı salonumuzun ısınma probleminin çözülmesi ![]() Hedef 1 : Çok amaçlı salonun ahşap pencerelerini 2009-2010 yılında %100’ünü pvc pencere ile değiştirmek ![]() Hedef 2 : Çok amaçlı salonun ısınmasını sağlamak amacıyla 2009-2010 yılında salon tipi klima taktırılması ![]() Faaliyetler 1- PVC pencere üreten öğrenci velileriyle diyalog kurarak destek sağlamak ![]() 2- Klima üretici firmaları okul müdürlüğünce resmi yazıda başvuruda bulunmak ![]() 3- Okul Aile Birliği kaynaklarından yararlanmak ![]() Stratejik Amaç; Eski olan elektrik tesisatımızın ve lambaların elden geçirilmesi ![]() Hedef 1 : Sınıflardaki ve koridorlardaki lamba ve elektrik tesisatının 2010 ve 2011 yılında %100’ünü yeniden düzenlenmesi ![]() Detaylı Bilgi için Tıklayınız webrehberi ![]() |
![]() |
![]() |
|