Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
biga, bilgileri, çanakkale, ilköğretim, okulu

Biga İlköğretim Okulu Bilgileri Biga Çanakkale

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Biga İlköğretim Okulu Bilgileri Biga Çanakkale

Biga İlköğretim Okulu Hakkında - Biga İlköğretim Okulu Tanıtımı - Biga İlköğretim Okulu Rtişim Bilgileri - Biga İlköğretim Okulu Resimleri

Biga İlköğretim Okulu Çanakkale Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Biga İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Biga İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Biga İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Biga İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: BİGA İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: KEVSER OZANGİL CAD NO:2/BİGA-ÇANAKKALE

Telefon Numarası: 2863162250
Faks Numarası: 2863166789

iga İlköğretim Okulu bir markadır Tüm öğretmen ve öğrencilerimiz bunun bilincindedir Okulumuz fiziksel imkânları, öğrencilerimizin akademik, sosyal ve sportif alanlardaki başarıyla Biga’da bir marka olduğunu kanıtlamıştır Okulumuz öğretmenlerince sözü yazılıp, bestelenen Biga İlköğretim Okulu Marşımız bunun göstergesidir
Okulumuz 2001 yılından bu yana OGYE ekiplerini oluşturarak yönetimin okuldaki tüm liderlerin (Okul Müdürü ve Müdür Yardımcısı, Okul Aile Birliği Başkanı, Öğrenci Temsilcisi, Zümre Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları vb ) ortak kararları ile her gün bir adım ileriye gitmesinin önüne açmışlardır
Biga İlköğretim Okulu 1997 yılına kadar Biga Ortaokulu olarak eğitim ve öğretim yapmış, 1997 yılında zorunlu eğitimin 8 yılı çıkması ile okulumuz Biga İlköğretim Okulu adını almıştır
Okulumuz Kocabaş çayının doğu yakasında, Otogarın kuzeyi ve okullar bölgesinde yer almaktadır Şehir merkezine girişindeki köprünün hemen yanında yer alması nedeniyle yoğun bir trafik vardır Bu da öğrencilerimiz için tehdit oluşturmaktadır Okulumuz 6000 m2 bahçe ve 4000 m2 kapalı alana sahiptir A, B ve C blok olmak üzere üç ayrı blok ve birde Çok Amaçlı Salona sahiptir Bahçemiz içerisinde 2 adet voleybol sahası, 1 adet basketbol sahası, 1 adet suni çim saha ( soyunma odaları ve duşları ile birlikte ), 1 adet tam donanımlı çocuk parkı, 600 m2 tamamen çam ağaçları ile kaplı, zemini toprak olan öğrencilerin deşarj olup, rahat nefes alıp, dinlenmelerine olanak sağlayan yeşil alana sahiptir
Okul bahçemizin çok büyük olması öğrencilerimizin sportif etkinliklerle daha fazla ilgilenmelerine olanak sağlaması nedeniyle avantaj yaratmakta, fakat Mehmet Akif Ersoy Lisesi ile arka bahçemizde sınır olmamasından dolayı problemler yaşanmaktadır Bahçe alanının çok büyük ve yeşil alan olmasından dolayı akşamları ve hafta sonları dışarıdan gelen, okulla ilgisi olmayan kişiler bahçemizi kullanmakta ve alkol alındığı tespit edilmektedir Zaman zaman okul camlarında kırılmalar olmaktadır Okulumuzun tüm koridorları ve bahçesinin 13 gece görüşlü kamera ile güvenliği sağlanmaktadır
Okulumuzda öğretmen derslik sistemi uygulanmaktadır 3 yönetici odası, 1 memur odası, 1 öğretmeler odası, 1 rehber öğretmen odası, kütüphane, 1 spor odası, 1 BTS, 1 sunum odası, 1 müzik odası, 3 teknoloji tasarım atölyesi, 1 görsel sanatlar atölyesi, 3 anasınıf şubesi, 1 anasınıfı mutfağı ve yemekhanesi, 4 Türkçe Sınıfı, 3 Matematik sınıfı, 3 İngilizce sınıfı, 2 Sosyal Bilgiler sınıfı, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınıfı ve 15 ilköğretim 1 kademe sınıfı vardır
Okulumuzun öğrenci sayısı 1073’tür Okulumuzun konumunun ilçe merkezinde olması, başarıları ile ilçede söz sahibi olması ve alım bölgemizin çok geniş olması nedeniyle yoğun talep almakta ve 1 kademe sınıf mevcutları 40 öğrenci civarında olmaktadır 2 kademede öğretmen sayımız yeterli olduğundan ve öğretmen sınıfı uygulaması yapıldığından öğrenci sayılarımız 25-30 kişi arasında dengelenmeye çalışılmaktadır
Öğrenci sayımızın çok kalabalık olmasından dolayı öğrenci kulüplerimizdeki mevcutlar çok yoğun olmakta bu da öğrenci kulüplerindeki verimi düşürmektedir
Okul müdürümüz 2001 yılından bu yana okulumuzda görev yapmaktadır Okulumuzda toplam 57 personel görev yapmaktadır Okulumuzda 2 Müdür Yardımcısı, 3 Yardımcı Hizmetler personeli olmak üzere 47 öğretmen bulunmaktadır Tüm öğretmenlerimiz, diğer çalışanlar dahil yeniliklere açık, ekip çalışmasında özverili, işini severek yapan başarılı kişiliğe sahiptirler
Okulumuzun tüm alanlarında kullanılabilen internet mevcuttur Sınıflarımızın %70’inde bilgisayar, projeksiyon ve yazıcı mevcuttur 4 adet akıllı tahtamız mevcuttur Tüm sınıflarda teknoloji kullanımı hedeflerimiz arasındadır Okul binasının eski olmasından dolayı onarım çalışmaları maliyetli olmakta, MEB’den bu konuda destek alınamadığından okul aile birliği, öğrenci velileri ve çevre katkıları ile problemlerimiz çözülmeye çalışılmaktadır
Okul kütüphanemiz öğrencilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek büyüklüktedir Kitap sayımız zengindir, fakat her yıl güncellenmesi gerekmektedir
Okul Aile Birliği okul ve çevre ilişkilerini dengeleyebilen, okulumuza yaptıkları etkinliklerle maddi ve manevi destek sağlayan özverili kişilerden oluşmaktadır
Veli profilimiz belli bir gelir ve eğitim düzeyinin üzerinde genellikle çocukları ile ilgili, eğitime sıcak yaklaşan, okulla ilgili düzenlenen etkinliklere gönüllü katılan kişilerden oluşmaktadır
İki yıl önce Biga Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen üç gün, üç gece süren okulumuzdaki tüm branş sergilerinin, kermeslerin, öğrenci gösterilerinin yapıldığı, gözleme çadırı, gödek, akıtma, pilav gibi yiyeceklerin satılıp öğrenci, veli Biga halkının gezip, gösteri izleyip, bir şeyler yiyip dinlenebildiği Biga İlköğretim Okulu fuarında olduğu gibi; tüm öğretmen, öğrenci, veliler ve Okul Aile Birliğimiz gece, gündüz demeden özveri ile çalışmalar ve okulumuza maddi katkı sağlamışlardır Bu fuar çalışmamızın öğretmen, öğrenci, veli ve Okul Aile Birliğimiz tarafından tekrarlanması istenmektedir
Biga İlköğretim Okulu Fuarı’nda olduğu gibi okulumuzun yaptığı tüm etkinlikler velilerimiz, öğretmen ve öğrencilerimiz dayanışma içinde gerçekleştirilmektedir
Okul bahçemizde 130 m2 büyüklüğünde kantinimiz bulunmaktadır Kantinimizin dersliklerin bulunduğu bloklardan bağımsız bahçede bulunmaktadır Öğrenci sayımızın fazla olmasından büyüklüğü yetersiz kalmaktadır
Okulda bilgi yarışmaları, önemli gün ve hafta kutlamaları, anma programları, sergiler, spor karşılaşmaları, çevre gezileri, Okul Aile Birliği ve öğretmenlerimizin aileleriyle birlikte akşam yemekleri, ilçemiz merkez ve köylerindeki İlköğretim okullarından öğrenci ve öğretmenlerin davet edildiği her yıl geleneksel hale gelen 23 Nisan şenlikleri düzenlemektedir Öğrenci velilerimizin okula ilgileri, Okul Aile Birliği ve öğretmen kadromuzun birlikte yaptığı çalışmalar bu tür etkinliklerin devamının göstergesi olacaktır Biga’da bulunan beş özel dershanenin başarılı öğrenci sıralamalarında okulumuz öğrencileri ilk sıraları paylaşmaktadır Bakanlığımız tarafından düzenlenen OKS ve SBS sınavlarında öğrencimiz çeşitli Fen Liseleri, Anadolu Öğretmen Liseleri, Anadolu Liseleri Anadolu Meslek ve Tenkil Liseleri vb okullara yerleştirilmekte başarı oranımız da her yıl biraz daha artmaktadır 2008 yılında düzenlenen OKS sınavında bir öğrencimiz tüm soruları doğru cevaplandırarak Türkiye 2 si olmuştur
Okulumuzda düzenlenen sosyal ve kültürel etkinliklerin bir çoğu Çok Amaçlı Salonumuzda düzenlenmektedir Fakat salonumuzun ısıtma problemi olmasından dolayı kışın düzenlenen etkinliklerde problemler yaşanmaktadır
Okul binamızın çok eski olması nedeniyle elektrik tesisatının elden geçirilmesi gerekmektedir
Okulumuzun 2009 Yılı için tahmini yıllık bütçesi 55000,00 TL dir Bunun 8250,00 TL si kantin gelirleri, 10000,00 TL suni çim saha geliri ve kalanı da çeşitli bağışlardan oluşmaktadır Her yıl bu gelirin 25000,00 TL si personel ödemelerine harcanmaktadır
( memur, bekçi ve temizlik hizmetleri ) Telefon, kırtasiye, teknoloji, bilgisayar sarf malzemeleri, bakım ve onarım gideri gibi çeşitli harcamalarımız okul aile birliğimizce karşılanmaktadır Su, elektrik, yakacak giderlerimiz MEB tarafından karşılanmaktadır
Başarı hedeflerimize ulaşmak ve eğitim kalitemizi arttırmak amacıyla 1 sınıftan itibaren 1 kademede Türkçe, Matematik ve İngilizce derslerinden, 2 kademede Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ve İngilizce derslerinden yetiştirme kursları açılmaktadır
Okulumuz bahçesinin büyük olmasından ve spor alanlarının fazla olmasından ve velilerimizin ilgili olmasından öğrenciler yeterince deşarj olduklarından disiplin olayları yaşanmamakta ve devamsızlık problemi çok nadir yaşanmaktadır
Okulumuz tüm bu olumsuz ve olumlu özellikleriyle birlikte ilçemizde en çok tercih edilen okul konumundadır

SWOT ANALİZİ

GÜÇLÜ YÖNLERİMİZ

• Bina ve bahçemizin büyük olması
• Akademik başarımızın yüksek olması
• Spor alanlarımızın yeterli olması ( suni çim saha, voleybol ve basketbol sahası )
• Sosyal faaliyetlerimizin zengin olması
• BTS ve sunum odamızın olması ( Teknolojiden yoğun bir şekilde yararlanabilmemiz )
• Başarılı öğrencilerimizin çoğunlukta olması
• Yeşil alanların fazla olmasının öğrencilerimizin deşarj olmalarına olanak tanıması
• Öğretmenlerimizin çevre ile ve birbirleriyle güçlü ilişkileri olması
• Okul yetiştirme kurslarının açılması
• Disiplin olaylarının yaşanmaması ve devamsızlıkların sınırlı olması

ZAYIF YÖNLERİMİZ

• Çok amaçlı salonumuzun ısınma sorununun olması
• Elektrik tesisatımızın çok eski olması
• Sınıfların tamamında bilgisayar, projeksiyon bulunmaması
• Öğrenci kulüplerindeki öğrenci sayılarının çok kalabalık olması

MİSYONUMUZ

Biga İlköğretim Okulu bir markadır Biz fiziksel imkanlarımız akademik, sosyal ve sportif alanlardaki başarılarıyla Biga’da bir marka olduğunu kanıtlamak için varız Tüm öğretmen ve öğrencilerimiz bunun bilincindedir

VİZYONUMUZ

Kendi ayakları üzerinde durabilen, mutlu bireyler yetiştirmektir

İLKE VE DEĞERLERİMİZ

İnanıyoruz ki…
Okulumuzdaki öğrenciler bilgiye ulaşabilir
İnanıyoruz ki…
Okulumuzdaki öğrenciler çözüm üretebilir
İnanıyoruz ki…
Okulumuzdaki öğrenciler çoklu zeka kuramı ile ilgi alanlarını belirleyebilir ve bu alanda kendini eğitmeye devam eder
İnanıyoruz ki…
Okulumuzdaki öğrenciler içsel yolculuğunda, kendini keşfetmiştir
İnanıyoruz ki…
Okulumuzdaki öğrenciler öğrenmeye isteklidir
İnanıyoruz ki…
Tüm kadromuz öğrencinin başarısını arttırmak için sorumluluk alır ve verimli bir şekilde çalışır
İnanıyoruz ki…
Tüm kadromuz çoklu zeka kuramı doğrultusunda öğrenciler arasında çeşitliğin farkındadır ve bunları birer zenginlik kaynağı olarak görür
Farkındayız ki…
Biz farklıyızEkip çalışmasında iddialıyız Kadromuz işini severek yapan kişilerden oluşur Yetenekli coşkulu ve üretkeniz
Bütün bu ilkeler, bizim OGYE olarak yapacağımız çalışmalarımızı şekillendirilir

STRATEJİLERİMİZ ve HEDEFLERİMİZ

Stratejik Amaç;
Çok amaçlı salonumuzun ısınma probleminin çözülmesi

Hedef 1 : Çok amaçlı salonun ahşap pencerelerini 2009-2010 yılında %100’ünü pvc pencere ile değiştirmek
Hedef 2 : Çok amaçlı salonun ısınmasını sağlamak amacıyla 2009-2010 yılında salon tipi klima taktırılması

Faaliyetler

1- PVC pencere üreten öğrenci velileriyle diyalog kurarak destek sağlamak
2- Klima üretici firmaları okul müdürlüğünce resmi yazıda başvuruda bulunmak
3- Okul Aile Birliği kaynaklarından yararlanmak

Stratejik Amaç;
Eski olan elektrik tesisatımızın ve lambaların elden geçirilmesi

Hedef 1 : Sınıflardaki ve koridorlardaki lamba ve elektrik tesisatının 2010 ve 2011 yılında %100’ünü yeniden düzenlenmesi

Detaylı Bilgi için Tıklayınız

webrehberibiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com