Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgileri, bursa, gemlik, ilköğretim, okulu, senol, şükrü

Şükrü Senol İlköğretim Okulu Bilgileri Gemlik Bursa

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Şükrü Senol İlköğretim Okulu Bilgileri Gemlik Bursa

Şükrü Senol İlköğretim Okulu Bursa Gemlik Hakkında - Şükrü Senol İlköğretim Okulu Bursa Gemlik Tanıtımı - Şükrü Senol İlköğretim Okulu Bursa Gemlik İletişimi - Şükrü Senol İlköğretim Okulu Tarihçesi - Şükrü Senol İlköğretim Okulu Bursa Gemlik Resimleri

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuz Gemlik’te açılan ilk Orta Okulun devamı olan İlköğretim okuludur
Gemlik’te Ortaokul 1938 yılında halen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün hizmet verdiği binada açılmıştır
1966 yılında Gemlik Lisesi binası öğrenime açılınca Gemlik Lisesi bünyesine alınarak lise binasında öğretimine devam etmiştir
1971 yılında halen kullanılmakta olan binaya taşınmış 1977 yılında Gemlik Lise Müdürlüğünden ayrılarak müstakil Gemlik Ortaokulu Müdürlüğü haline gelmiştir

Okulumuz Gemlik Orta Okulu ile Şükrü Şenol İlkokulunun birleşmesiyle oluşmuş İlköğretim okuludur 1984-1985 Eğitim Öğretim yılında ilköğretim uygulamasına geçilince Şükrü Şenol İlkokulu ile birleşerek 8 sınıflı Gemlik Şükrü Şenol İlköğretim Okulu adını almıştır
Şükrü Şenol İlkokulu binasının arsası; hayırsever Şükrü Şenol tarafından 1968 yılında bağışlanmış olup binanın yapımı 1970 yılında tamamlanarak, arsa ve araç-gereç bağışında bulunan hayırseverin ismi verilerek Şükrü Şenol İlkokulu olarak Eğitim Öğretime açılmıştır 2000 den fazla öğrenci mevcuduna sahip iken zorunlu ilköğretim uygulaması ile yakın çevrede bulunan Atatürk, Şehit Cemal ve 11 Eylül ilkokullarının da 6,7,8 ci sınıflarının açılması ve Cumhuriyet ilköğretim okulu ile Lale Kemal Kılıç İlköğretim okullarının açılması sonucu öğrenci aldığımız alan iyice daraldığından öğrenci mevcudu gittikçe azalmıştır Daha önce ilkokul binası olarak kullanılan binadaki dersliklere ihtiyaç duyulmadığından bina boşaltılmıştır Şehit Cemal İlkokulu binasının 8 sınıflı İlköğretim uygulamasına yetmeyince daha önce ilkokul binası olarak kullanılan 12 derslikli binamız İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Şehit Cemal İlköğretim Okuluna tahsis edilmiştir

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremden okulumuz binası hasar görmüş olup yapılan incelemelerden sonra boşaltılan okul binası; Güçlendirme onarımına alınmıştır Onarım süresince eğitim öğretime Gemlik Lisesi ile Gemlik Ticaret Lisesi binalarında devam edilmiştir2002 yılı şubat ayında onarım tamamlanarak tekrar kendi binamızda eğitim öğretim yapılmaya başlanmıştır

Okulumuzun Fiziki Durumu

Bodrum Katında: Çok Amaçlı Salon, Anasınıfı, Özel Eğitim Sınıfı, Beden Eğitimi Odası, Kantin, Kazan Dairesi
Zemin Katta: Müdür,Müdür YrdMemur,Kütüphane,Okul Aile Birliği odası
1 Katta : Öğretmenler Odası,1-2-3Sınıflar,Bilgisayar Sınıfı,Fen Laboratuvarı,
2 Katta :4-56-7-8Sınıflar ve Rehberlik Odası, Arşiv bulunmaktadır

VİZYONUMUZ

İstiyoruz ki…Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilsin
Okulumuzda her veli ve herkes, öğrencilerine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin
Velilerimiz,öğrenme sürecine aktif olarak katılsın ve bilinçli olsun Okulumuzda, hem öğretenler hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın ve mutluluğunu yaşasın
Öğrencilerimiz, niçin öğrendiğini irdeleme gücüne sahip olsun Okulumuzda, her davranış her olay her faaliyet sevgiye dayalı olsun Okulumuzda, öğretenler ve öğrenenler kaliteyi bir hayat tarzı olarak benimsesin ve uygulasın
Okulumuzdan mezun olan her öğrenci yeteneği ile ilgili yüksek öğrenim yapabilsin

Misyonumuz
Atatürk ilkelerinin ışığında, milli eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda, milli ve manevi değerlerimize bağlı, aydın fikirli, çağdaş düşünceli, sorumluluk duygusu gelişmiş, kendine güvenen, 21 yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda çocuğun bilgi, ilgi ve becerileri doğrultusunda orta öğretim kurumlarına öğrenci yetiştirmek için varız
Bu noktadan hareketle misyonumuz bir üst okula tüm öğrencilerin en üst performansıyla yerleşmelerini sağlayarak, öğrencilere Atatürk ilke ve inkılaplarını benimseterek değişime, gelişime ve yeniliklere ayak uydurabilen, bilimsel düşünebilen, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirerek eğitime yapılan bu kutsal yatırmın hakkını vermektir

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: SUKRU SENOL İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: Yenimahalle Tamer Sokak No:34 Gemlik
Telefon Numarası: 2245134041
Faks Numarası: 2245131072

Kaynak :webrehberibiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com