Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bursa, köyü, subaşı, yenişehir

Subaşı Köyü Yenişehir Bursa

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Subaşı Köyü Yenişehir Bursa

Subaşı Köyü Yenişehir Bilgileri - Subaşı Köyü Hakkında - Subaşı Köyü Tanıtımı - Subaşı Köyü Resimleri

İlçe: YENİŞEHİR - İl: BURSA

Köy Muhtarı: Bilgi Yok

Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi Yok

Bursa
Bilgiler
Nüfus 950 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 16900
Alan Kodu 0224
Yönetim
Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi
İl Bursa
İlçe Yenişehir
Web Sitesi
Subaşı, Bursa ilinin Yenişehir ilçesine bağlı bir köydür

köyün tarih

Subaşı Köyünün adı,çeşitli söylentiler sonucunda oluşmuşturBu söylentilerden birine göre daha önceden yerleşim yeri olarak kurulmuş olan köy,hemen yanı başından geçen akarsuyun tehlikelerinden kurtulmak,verimli olan üretimi daha iyi değerlendirmek ve küçük bir dağın eteğinde bulunan içme suyuna kavuşmak amacıyla suyun çıktığı “Kayaaltı” mevkiine taşınmış ve burayı yerleşim yeri olarak benimsemişlerdirSuyun başına yerleştikleri için köyün adı Subaşı Köyü,okulun adı da Subaşı Köyü İlkokulu olarak isimlendirilmiştir
Köy okulu ilk kez 1928 yılında eğitmenli olarak eğitim-öğretime açılmış,1935 yılında şimdiki Kaya altı mevkiinde (Eski Okul)beş yıllık okul olarak geliştirilmiştir
Daha sonra 1973 yılında şimdiki yerinde (Harmanlar Mevkii) kurulmuş,aynı binada 1977-1978 eğitim-öğretim yılında Ortaokul olarak hizmete açılmıştır1989-1990 eğitim-öğretim yılında aynı binada hizmet veren İlkokul ve Ortaokul kısımları birleştirilerek İlköğretim Okulu olarak faaliyete geçmiştir1991-1992 eğitim-öğretim yılında okulun bünyesinde Anasınıfı açılmıştır

Okulumuz 1997-1998 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Merkez Okul kapsamına alınmış,aynı yıl Akbıyık Köyü,1998-1999 eğitim-öğretim yılında da Çiçeközü ve Yazılı köyü bünyesine katılarak eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir Köy camisi köyün kuruluş tarihinde yapılmış halen aynı yerde bulunmaktadırKöyde tarihte ün yapmış herhangi bir kimse yoktur

KÜLTÜR

Köy halkı ESKİ örf ve adetlerini,gelenek göreneklerini devam ettirmekle beraber değişen dünyaya ayak uydurmaya çalışmaktadırKöy yöresine has yemekleri yoktur fakat bayram v düğünlerde lokum denilen cevizli ekmeklerini hala yapmaktadırlarDüğünlerde eski adetleride pek kalmamıştırFakat hala devam eden tavuk alma, gelin alayı gibi adetler hala devam etmektedirHer yıl mayıs ayının ilk pazar günü köyün çamlık mevkisinde baharın gelişiyle beraber hıdırellez yapılmaktadırKöyde güven ve birincil ilişkiler mevcuttur Evlerin kapıları kilitlenmez

Coğrafya

Bursa iline 55 km, Yenişehir ilçesine 5 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 950

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdıryenişehir de açılan cam fabrikası köy ekonomisine oldukça iyi katkı sağlamıştır

Muhtarlık

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2009 - Mustafa ÖZKAN
2004 - Mehmet CAKA
1999 - Ersin TEMEL
1994 - Ali MUTLU
1989 - Bahattin MUTLU
1984 - Hüseyin DÜNDAR

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ve kullanılmaktadır Ayrıca Çiçeközü,Akbıyık ve Yazılı köylerindeki öğrenciler burda eğitim görmektedir Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi yoktur anc

Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com