![]() |
Selimiye Köyü Yenişehir Bursa |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Selimiye Köyü Yenişehir BursaSelimiye Köyü Yenişehir Bilgileri - Selimiye Köyü Hakkında - Selimiye Köyü Tanıtımı - Selimiye Köyü Resimleri İlçe: YENİŞEHİR - İl: BURSA Köy Muhtarı: HALİM KOCAMAN Muhtarlık Erişim Bilgileri:Bilgi yOK Bursa Bilgiler Nüfus 610 [(2000) Rakım 250 metre Koordinatlar Posta Kodu 16900 Alan Kodu 0224 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Bursa İlçe Yenişehir Web Sitesi Selimiye, Bursa ilinin Yenişehir ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Eski ismi Kabaçınar'dır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Selimiye Köyü 1876 Osmanlı - Rus savaşı Sonrası Bulgaristan 'dan göç ederek buraya yerleşen insanların oluşturduğu bir köydür ![]() ![]() Köy Kurtuluş savaşı sırasında Yunan işgaline uğramış büyük zülum görmüştür ![]() ![]() ![]() Kültür Bu köy geleneklerine bağlı bir köydür ![]() ![]() Kıyafetler: Köyün özellikle orta yaş ve yaşlıları Ferace denen baştan ayaklara kadar uzanan siyah bir örtü giymektedirler ![]() ![]() Düğünleri: Köyde evlenme düğünleri 1-Kız isteme 2-çevre düğünü 3-nişan düğünü 4-Cumartesi gecesi kına eğlentisi 5-Pazar günü davullu zurnalı gelin alıcısı ve düğün aşamaları ile olur ![]() ![]() Köyde eğitim düzeyi iyi düzeydedir ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Bursa iline 44 km, Yenişehir ilçesine 15 km uzaklıktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köy Akdeniz kara iklimlerinin görülebildiği geçiş iklimindedir ![]() ![]() ![]() ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 610 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Refik İÇEN 2004 - Halim Kocaman 1999 - Halit SAĞ 1994 - Hilmi Sağlık 1989 - Hilmi Sağlık Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|