Yiğit Köyü Hakkında Bilgi İnegöl Bursa |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yiğit Köyü Hakkında Bilgi İnegöl BursaKöyü İnegöl Bursa Hakkında - Yiğit Köyü İnegöl Bursa Tanıtımı - Yiğit Köyü İnegöl Bursa Bilgileri - Yiğit Köyü İnegöl Bursa Resimleri İlçe: İNEGÖL - İl: BURSA Tarihi Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur Kültür İnegölün Manav köylerinden biri olduğu için Manav kültürü özelliklerine sahiptir Köyümüzden bazı sülale lakapları; Kopuklar, Hakkılar, Köfteciler, Yavaş Mustafalar, Koca Behlüller, Zeybekler, Koca Süleymanlar, Yahyalar, Zobular, Hacı Salihler, Karahocalar, Koca Bekirler, Deli Hasanlar, Halilbeyler, Celil Onbaşılar, Şakir Aliler, Koca Bıyıklar, Sütçüler, Lazlar, Molla Hasanlar, Çeşitler, Ademler, Alibeyler, Kanburlar, Fahri Beyler, Gacırdaklar, Seyit Aliler, Galantorlar, Bakkallar, Kara Aliler, Hacı Eminler, Cafer Ağa, Farfarlar, Molla Ahmetler, Apdişler, diye adlandırılırlar Köy Muhtarı: NEDİM KILIÇ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0224 723 42 53 Cep Telefonu: 0532 593 26 88 Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/276 1997/320 İle Uzaklığı:54 km İlçeye Uzaklığı:9 km Rakım:340 m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Var Kaynak : Vikipedi , Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
|