Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, bursa, hakkında, inegöl, köyü, yiğit

Yiğit Köyü Hakkında Bilgi İnegöl Bursa

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yiğit Köyü Hakkında Bilgi İnegöl Bursa

Köyü İnegöl Bursa Hakkında - Yiğit Köyü İnegöl Bursa Tanıtımı - Yiğit Köyü İnegöl Bursa Bilgileri - Yiğit Köyü İnegöl Bursa Resimleri

İlçe: İNEGÖL - İl: BURSA

Tarihi

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur

Kültür

İnegölün Manav köylerinden biri olduğu için Manav kültürü özelliklerine sahiptir Köyümüzden bazı sülale lakapları; Kopuklar, Hakkılar, Köfteciler, Yavaş Mustafalar, Koca Behlüller, Zeybekler, Koca Süleymanlar, Yahyalar, Zobular, Hacı Salihler, Karahocalar, Koca Bekirler, Deli Hasanlar, Halilbeyler, Celil Onbaşılar, Şakir Aliler, Koca Bıyıklar, Sütçüler, Lazlar, Molla Hasanlar, Çeşitler, Ademler, Alibeyler, Kanburlar, Fahri Beyler, Gacırdaklar, Seyit Aliler, Galantorlar, Bakkallar, Kara Aliler, Hacı Eminler, Cafer Ağa, Farfarlar, Molla Ahmetler, Apdişler, diye adlandırılırlar

Köy Muhtarı:
NEDİM KILIÇ

Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon:
0224 723 42 53
Cep Telefonu:
0532 593 26 88

Demografik Bilgiler:
Nüfusu:
2000/276
1997/320

İle Uzaklığı:54 km

İlçeye Uzaklığı:9 km

Rakım:340 m

Sağlık Evi
Yok
Sağlık Ocağı
Yok

İlköğretim Okulu
Var / Faal Değil
Taşımalı Eğitim Yapılıyor

PTT Şubesi
Yok
PTT Acentası
Yok

Su Şebekesi
Var
Kanalizasyon
Var

Kaynak : Vikipedi , Özgür Ansiklopedi

Kaynak : Yerel Net

Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com