![]() |
Ericek Köyü Osmaneli Bilecik |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ericek Köyü Osmaneli BilecikEricek Köyü Osmaneli Bilgileri - Ericek Köyü Hakkında - Alıç Köyü Tanıtımı -Ericek Köyü Resimleri İlçe: OSMANELİ - İl: BİLECİK Köy Muhtarı: Yaşar ŞAHİN Muhtarlık Erişim Bilgileri: Cep Telefonu: 0 537 265 21 95 Bilgiler Nüfus 292 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 11570 Alan Kodu 0228 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Bilecik İlçe Osmaneli Web Sitesi Ericek, Bilecik ilinin Osmaneli ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Kuruluş tarihi hakkında tam bir bilgi bulunmamaktadır ancak 3 asıra yakındır yerleşim yeri hemen hemen aynı yerdedir ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köy halkının sosyal ve kültürel yapısı çevre köylerle benzerlik göstermektedir ![]() ![]() ![]() ![]() Köyün düğün adetleri;Düğüne gelen misafirlere düğün sahibi tarafından konak (davulla karşılama ve barınma) verilir ![]() ![]() ![]() ![]() İklim Köyün iklimi, Marmara Ilıman iklimi etki alanı içerisindedir ![]() ![]() Nüfus Ericek, 75 haneli bir köydür ![]() Ericek; Bilecik, Osmaneli ve İznik ilçelerinin etki alanı içerisindedir ![]() ![]() ![]() ![]() Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 292 1997 268 Ekonomi Köyün ekonomisi tarıma dayalıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - Yaşar Şahin 2004 - Adem Yiğit 1999 - Muhammer Çetin 1994 - Atmet Tekin 1989 - Halit Öztürk 1984 - Feyzi Aydın Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faal olmadığı için eğitim taşımalı olarak yapılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ulaşım Bursa'dan ve Adapazarı'ndan karşılıklı olarak her saat başında haraket eden Narlıca Seyahat otobüsleri Ericek Köyü'nden de geçmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|