![]() |
Dişbudak Köyü Merkez Balıkesir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dişbudak Köyü Merkez BalıkesirDişbudak Köyü Merkez Bilgileri - Dişbudak Köyü Hakkında - Dişbudak Köyü Tanıtımı - Dişbudak Köyü Resimleri İlçe: MERKEZ - İl: BALIKESİR Köy Muhtarı: Bilgi Yok Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000/165 1997/189 İle Uzaklığı: 25 km İlçeye Uzaklığı: 0 km Rakım: m Sağlık Evi Var / Faal Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil Taşımalı Eğitim Yapılıyor PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Var Kanalizasyon Var Balıkesir Bilgiler Alan x km² Nüfus x (2000) Nüfus Yoğunluğu x/km² Rakım x metre Koordinatlar Posta Kodu 10000 Alan Kodu 0 ![]() ![]() Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Balıkesir İlçe Merkez Web Sitesi x Dişbudak Köyü, Balıkesir ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köy ismini o zaman'larda büyük bir dişbudak ağacı var olduğundan almaktadır önde gelen kurucularından başlıcası ibrahim aga dır ![]() Kültür Köy muhacır köyüdür 1893 muhacırları derler 50 hanelik balıkesire 30 km ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya ve İklim Köyün iklimi, Karasal İklimi etki alanı içerisindedir ![]() Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 sadettin gönenç 2004 aziz cakır 1999 aziz cakır 1994 azizcakır 1989 halil memiş 1984 süleyman turhan Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|