![]() |
Çelebiler Köyü Sındırgı Balıkesir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çelebiler Köyü Sındırgı BalıkesirÇelebiler Köyü Sındırgı Bilgileri - Çelebiler Köyü Hakkında - Çelebiler Köyü Tanıtımı - Çelebiler Köyü Resimleri lçe: SINDIRGI - İl: BALIKESİR Köy Muhtarı: EMİN ALBAYRAK Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 0 (266) 536 55 57 Cep Telefonu: 0(537) 213 55 39 Balıkesir Bilgiler Nüfus 344 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 10330 Alan Kodu 0266 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Balıkesir İlçe Sındırgı Web Sitesi Çelebiler, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Bu köy kurtuluş yılları zamanında 2 kardeşin o yöreye gelmesiyle oluşmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün ünlü yemekleri: Börek en başta gelen yemeklerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ilkbahar ve sonbahar aylarında yapılan koyunların (yün)kırkım zamanı köyün ileri gelenleri tarafından birbirlerine yardım edilerek yapılır ![]() ![]() Coğrafya Balıkesir iline 61 km, Sındırgı ilçesine 7 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Marmara Ilıman iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 344 1997 392 köyün nüfüsü ekonomik nedenlerden dolayı göç edenler sayesınde çok azalmış olup köydeki sosyal faaliyetler sıfıra inmiştir Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2004 - Emin Albayrak 1999 - Mehmet M ![]() 1994 - Mehmet M ![]() 1989 - Mehmet Abi Altyapı bilgileri Köyde ilköğretim okulu vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|