Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balıkesir, köyü, susurluk, yağcıköy

Yağcıköy Köyü Susurluk Balıkesir

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yağcıköy Köyü Susurluk Balıkesir

Yağcıköy Köyü Susurluk Bilgileri - Yağcıköy Köyü Hakkında -Yağcıköy Köyü Tanıtımı - Yağcıköy Köyü Resimleri

İlçe: SUSURLUK - İl: BALIKESİR

Köy Muhtarı: MÜTEKKEBBİR GÜR

Muhtarlık Erişim Bilgileri:

Telefon:

0 (266) 869 11 95

Cep Telefonu:

0 (505) 948 80 58

Balıkesir
Bilgiler
Alan yaklaşık 5 km²
Nüfus 319 (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 10606
Alan Kodu 0266
Yönetim
Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi
İl Balıkesir
İlçe Susurluk
Web Sitesi

Yağcıköy, Balıkesir ilinin Susurluk ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyümüz 93 harbi sırasında Bulgaristan muhacırlarından Bulgaristanın Kırcaali, Peştepe(bugünkü adı bilinmiyor), Razgat vs gıbı yerlerden goc etmıslerdırİlk olarak iki üç hane olarak gelmişlerdir Gelenler köyün alt mahalesinde sulak bir alana yerlesmişlerdir ve bu alana bır kuyu kazarak kuyuya koca kuyu denılmıstır bu kuyunu yanında ustu tırtıklı bır tas bulunmaktadır daha sonra koyun cesıtlı yerlerını evlerını yaparak yerlesmıslerdır daha sonra daha cok goc eden muhacırlar bu koyu kalabalıklastırmıslardır koyun ust mahallesı balıklıdere cerkezlerınde satın alınmıstır koyun cesıtlı yerlerınde buyuk mese agacları vardır bu mese agacları koyun kurulusundandır koy halkı suyu cok sevdıgı ıcın koye YAĞCI KÖY adı verılmıstır koyun gırısındeki maltepe diye adlandırılan bır tepe vardır bu tepede yunanlılardan kalma cok sayıda altın,para,kup ve mezar kalıntıları bulunmaktadır hala gunumuzdede bunlar gorulmektedır koyumuz egıtım acısından en ön sıradadır cunku 1930-1940 yıllarında koydekı okula cevre koylerden ogrencıler gelmektedır

Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur

Coğrafya

Balıkesir iline 55 km, Susurluk ilçesine 9 km uzaklıktadır

İklim

Köyün iklimi, Marmara Ilıman iklimi etki alanı içerisindedir

Nüfus

Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 319
1997 342

Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır

Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Mütekkebbir Gür
1999 - Necmettin Güngörmüş
1994 - Necmettin Güngörmüş

Altyapı bilgileri

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak 1994 yılından itibaren öğrenci sayısının azlığından dolayı taşımalı sisteme geçilmiş ve köyün öğrencileri Susurluktaki okullarda eğitim görmektedir Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır
Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaynak : Yerel Net
Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com