![]() |
Balıkesir Şiirleri - Balıkesir İle İlgili Şiirler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balıkesir Şiirleri - Balıkesir İle İlgili ŞiirlerBalıkesir şiiri Balıkesirle ilgili şiirler BALIKESİR TOPRAĞINDA BİR AKŞAM Suları gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() hangi dağdan koparıp gelmişse özgürlüğünü ağaçlar nasıl özümlenmiş ki çılgınlığında ![]() ![]() ![]() suları gördüm; şimdi sevdalanmış gibi içtendiler eski türkülerle çağdaş, yeni hüzünlerle yorgun belki savaşlar gördüler kıyılarında otsuz ocaksız köylerden geçtiler ![]() Gördüm su gibi berrak, su gibi temizdi canı nereyi çekerse oraya ![]() ![]() ![]() ışığı avucundan dökülen dünya ayakta durmayı ondan öğrendi ![]() geceliydim ![]() Balıkesir toprağında bir akşam aylardan nisan güzeli suları gördüm yenilendi umudum ![]() ŞÜKRAN KURDAKUL BALIKESİR'DE AKŞAM Zannımca karanlık, göklerde Deniz ![]() ![]() Dibi, şeffaf bir zar ![]() ![]() ![]() Belli ki: delinir, her gün ansızın ![]() ![]() ![]() Önce akar, Dursunbey'in Dağı'na! ![]() ![]() ![]() Çöllerde yarılmış taşlar üstüne Nasıl damlar, yağmur; ince tül gibi ![]() ![]() ![]() Toprağın kokusu ciğerlerinde Serinlik, dallarda kızıl gül gibi ![]() ![]() Erimiş kurşun gibi; yayılır, akar artık ![]() ![]() ![]() Dursunbey'den, ovaya ![]() ![]() ![]() Siyah bir yorgan sanki, ak kuğu tüylerinden Gece ![]() ![]() ![]() Denizin, yeşilin,dağın Türkçesi İşte Balıkesir! ![]() ![]() ![]() Ve bir Fatihadır ![]() ![]() ![]() Paşa Camii'nde, bir dosttan kalan ![]() ![]() ![]() Ahmet Tevfik Ozan |
![]() |
![]() |
|