Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alacaatlı, balıkesir, bilgileri, ilköğretim, okulu, sındırgı

Alacaatlı İlköğretim Okulu Bilgileri Sındırgı Balıkesir

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alacaatlı İlköğretim Okulu Bilgileri Sındırgı Balıkesir

Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Sındırgı'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Alacaatlı İlköğretim Okulu Tanıtımı - Alacaatlı İlköğretim Okulu Okulu Resimleri - Alacaatlı İlköğretim Okulu Hakkında

Okulun Tarihçesi:

Köyümüzde eğitim öğretime Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında Sındırgılı Kara Muallim lakaplı bir kişi tarafından cami odalarında yeni Türk alfabesi öğretilmeye başlanmıştır Bu dönmede okuyan öğrenciler genellikle bazı yoksul ailelerin çocukları olup devlet tarafından desteklenerek bir üst kademede okumaları sağlanmıştır Bunların arasında Albay Halit ÖZERİ, Binbaşı Selçuk ÇAKMAK, Deniz Astsubay Mehmet Necati ONAT gibi isimler yetişmiş

1930 yılında Kasım’ın Ramazan Muhtarlığı döneminde okulumuzun kurulduğu alan, köy halkından takas yoluyla temin edilmiş ve inşaatına başlanarak 1933 yılında Mollelilerin Mehmet dayının muhtarlığı döneminde açılışı yapılmış Balıkesir Muallim Mektebi mezunu Fevzi DİKMEN tarafından ilk kayıtlar yapılarak eğitim öğretime başlamıştır Üçüncü sınıfa kadar köyde, 4 ve 5sınıflar Sındırgı’da eğitim öğretime devam etmiş Ancak bu kayıtlar ve bu döneme ait bilgiler okulumuz arşivinde bulunmamaktadır

1941 yılından sonra okul binası kullanılmaz duruma gelmiş ve bir süre öğretmen tayin edilmemiş daha sonra Topal Muhallim adında bir emekli öğretmen köy odalarında eğiti öğretime devam etmiştir

1947 yılında okulun bulunduğu alana şu anda kullanılan bina inşa edilmiş ve Nuri ERSAVAŞ adındaki öğretmen tarafından ilk resmi kayıtlar tutularak 57 öğrenci ile eğitim öğretime başlanmıştır

1947 yılında Mehmet SOBAY muhtarlığı döneminde köy konağı olarak kullanılan binada ortaokul hizmete girmiş ve köylü ortaokula büyük ilgi göstermişAncak binanın kullanışsız olması ve yeterli sayıda öğretmen ataması yapılmadığından bu ilgi azalmıştır

Ortaokul hizmete girdiği 1973 yılından günümüze kadar okulumuzda 33 öğretmen görev yapmış ve 389öğrenci mezun olmuştur

1997-1998 Eğitim öğretim yılı başında kabul edilen zorunlu ilköğretim yasasıyla mevcut ilkokul ve ortaokul birleştirilerek, Alacaatlı İlköğretim Okulu’na dönüştürülmüştür

KAYNAKLAR: 1Mustafa Sabri AYYILDIZ 2Köy İhtiyar Heyeti

KÖYÜN TARİHİ

Önceden bu köyün insanları şimdiki köyün bir dağı olan Çan dağında yaşıyorlarmış Fakat burada yılan ve akrepten çok rahatsız oluyorlarmış sıkıntılı ve güç bir yaşamları varmışBu durumdan kurtulamıyorlarmışBir gün şimdiki köyün bulunduğu yere atlı bir adam gelmişBu at alaca imiş Bu adam, bu ovada çadır kurup yaşarmış Çan dağında yaşayan köylüler bir gün ziyaretine gelmişler Orada çok sıkıntılı ve rahatsız olduklarını söylemişler Bu adam onlara bu ovaya gelip yerleşmelerini söylemiş Onlar da bu ovaya gelip yerleşmişler Kendilerini rahata kavuşturduğu için, adamın atı alaca diye köye, Alacaatlı ismini vermişler
Alacaatlı İlköğretim Okulu Balıkesir Sındırgı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Alacaatlı İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Alacaatlı İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Alacaatlı İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol vs spor dallarındaki başarıları, Alacaatlı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: ALACAATLI İLKÖĞRETİM OKULU

Adresi: ALACAATLI KÖYÜ

Telefon Numarası: 2665227551

Faks Numarası: 2665227509

E-mail Adresi: 677928@mebk12tr

Web Adresi: BALIKESİR - SINDIRGI - Alacaatlı İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberibiz - wwwmebgovtr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com