|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alacaatlı, balıkesir, bilgileri, ilköğretim, okulu, sındırgı |
![]() |
Alacaatlı İlköğretim Okulu Bilgileri Sındırgı Balıkesir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alacaatlı İlköğretim Okulu Bilgileri Sındırgı BalıkesirBalıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Balıkesir Sındırgı'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Alacaatlı İlköğretim Okulu Tanıtımı - Alacaatlı İlköğretim Okulu Okulu Resimleri - Alacaatlı İlköğretim Okulu Hakkında Okulun Tarihçesi: Köyümüzde eğitim öğretime Cumhuriyet döneminin ilk yıllarında Sındırgılı Kara Muallim lakaplı bir kişi tarafından cami odalarında yeni Türk alfabesi öğretilmeye başlanmıştır ![]() ![]() 1930 yılında Kasım’ın Ramazan Muhtarlığı döneminde okulumuzun kurulduğu alan, köy halkından takas yoluyla temin edilmiş ve inşaatına başlanarak 1933 yılında Mollelilerin Mehmet dayının muhtarlığı döneminde açılışı yapılmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1941 yılından sonra okul binası kullanılmaz duruma gelmiş ve bir süre öğretmen tayin edilmemiş daha sonra Topal Muhallim adında bir emekli öğretmen köy odalarında eğiti öğretime devam etmiştir ![]() 1947 yılında okulun bulunduğu alana şu anda kullanılan bina inşa edilmiş ve Nuri ERSAVAŞ adındaki öğretmen tarafından ilk resmi kayıtlar tutularak 57 öğrenci ile eğitim öğretime başlanmıştır ![]() 1947 yılında Mehmet SOBAY muhtarlığı döneminde köy konağı olarak kullanılan binada ortaokul hizmete girmiş ve köylü ortaokula büyük ilgi göstermiş ![]() ![]() Ortaokul hizmete girdiği 1973 yılından günümüze kadar okulumuzda 33 öğretmen görev yapmış ve 389öğrenci mezun olmuştur ![]() 1997-1998 Eğitim öğretim yılı başında kabul edilen zorunlu ilköğretim yasasıyla mevcut ilkokul ve ortaokul birleştirilerek, Alacaatlı İlköğretim Okulu’na dönüştürülmüştür ![]() KAYNAKLAR: 1 ![]() ![]() KÖYÜN TARİHİ Önceden bu köyün insanları şimdiki köyün bir dağı olan Çan dağında yaşıyorlarmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alacaatlı İlköğretim Okulu Balıkesir Sındırgı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur ![]() ![]() ![]() ![]() Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: BALIKESİR / SINDIRGI Adı: ALACAATLI İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: ALACAATLI KÖYÜ Telefon Numarası: 2665227551 Faks Numarası: 2665227509 E-mail Adresi: 677928@meb ![]() ![]() Web Adresi: BALIKESİR - SINDIRGI - Alacaatlı İlköğretim Okulu Kaynak : webrehberi ![]() ![]() ![]() ![]() Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|