![]() |
Soğanbükü Köyü İvrindi Balıkesir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğanbükü Köyü İvrindi BalıkesirSoğanbükü Köyü İvrindi Bilgileri - Soğanbükü Köyü Hakkında -Soğanbükü Köyü Tanıtımı - Soğanbükü Köyü Resimleri İlçe: İVRİNDİ - İl: BALIKESİR Köy Muhtarı: HÜSEYİN GÜNDÜZ Muhtarlık Erişim Bilgileri: Bilgi Yok Balıkesir Bilgiler Nüfus 1038 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 10770 Alan Kodu 0266 Yönetim Coğrafi Bölge Marmara Bölgesi İl Balıkesir İlçe İvrindi Web Sitesi Soğanbükü, Balıkesir ilinin İvrindi ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adı köyün ilk kuruldugu yıllarda köyün altında bulunan kocaçayın kıvrımları olan büklere soğan ekilmesine baglıdır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Coğrafya Balıkesir iline 26 km, İvrindi ilçesine 12 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, Marmara Ilıman iklimi etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 1150 2000 1038 1997 1178 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır ![]() ![]() Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: 2009 - HÜSEYİN GÜNDÜZ 2004 - Turgut Zeybek 1999 - AYDIN SAYGI 1994 - MUSTAFA ERTEKİN 1989 - İSMAİL BOZBEY 1984 - ENVER YILMAZ Eğitim ve Altyapı bilgileri Köyde 8 yıllık İlköğretim okulu olup 1 Müdür,1Müdür Yardımcısı,1 Türkçe,1 Matematik,1 Fen ve Teknoloji,1 Sosyal Bilgiler,1İngilizce ,5 Sınıf Öğretmeni,1 Hizmetli görev yapmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|