Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
balıkesir, belkıs, erdek, köyü

Belkıs Köyü Erdek Balıkesir

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Belkıs Köyü Erdek Balıkesir

belkıs köyü bilgileri - belkıs köyü tanıtım - belkıs köyü resimleri

Belkıs, Balıkesir ilinin Erdek ilçesine bağlı bir köydür

Tarihi

Köyün adı Kyzikos kraliçesi Belkıs' ın isminden gelmektedir1957 yılında Yukarıyapıcı köyünden gelen pomaklar tarafından kurulmuşturBu köyde aklınızın alamıyacağı kadar krallıklar imparatorluklar ve vikinkler gibi ünlü savaşçıları da içinde bulundurmuş küçük ama görülmeye değer tarihi eserlerin bulunduğu ve bunları hala günümüze kadar saklamayı başaran bir köydür 1924 Lozan Mübadele Antlaşması ile Rumeli Selanik Sancağı,Drama Livası,Kavala Kazası,Kokala Köyünden gelen Pomaklar köyün nüfusunu oluştururBallıpınar Düzler ve Yukarıyapıcı ile yakın akrabadırlarbu köyü gerçekten görülmeye değer bir köydür
Kültür

Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında yeterli bilgi yoktur
Coğrafya

Balıkesir iline 110 km, Erdek ilçesine 8 km uzaklıktadır
İklim

Köyün iklimi, ılıman Marmara ikliminin genel etki alanı içerisindedir
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000
1997
1990
1985
Ekonomi

tarım hayvancılık zeytincilik besi piliç ihtiyarlarında hemen hemen hepsi emeklidir
Muhtarlık

Belkıs'nın, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır

Altyapı bilgileri

Köydeilköğretim okulu var ve taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur
Muhtarlık Erişim Bilgileri:
Telefon: 7360413
Cep Telefonu:05354292385

kaynak / yerel net /vikipedi özgür ansiklopedi

köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com