![]() |
Belkıs Köyü Erdek Balıkesir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Belkıs Köyü Erdek Balıkesirbelkıs köyü bilgileri - belkıs köyü tanıtım - belkıs köyü resimleri Belkıs, Balıkesir ilinin Erdek ilçesine bağlı bir köydür ![]() Tarihi Köyün adı Kyzikos kraliçesi Belkıs' ın isminden gelmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kültür Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında yeterli bilgi yoktur ![]() Coğrafya Balıkesir iline 110 km, Erdek ilçesine 8 km uzaklıktadır ![]() İklim Köyün iklimi, ılıman Marmara ikliminin genel etki alanı içerisindedir ![]() Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 2000 1997 1990 1985 Ekonomi tarım hayvancılık zeytincilik besi piliç ihtiyarlarında hemen hemen hepsi emeklidir Muhtarlık Belkıs'nın, köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır ![]() Altyapı bilgileri Köydeilköğretim okulu var ve taşımalı eğitim sisteminden yararlanılmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: 7360413 Cep Telefonu:05354292385 ![]() kaynak / yerel net /vikipedi özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |
![]() |
![]() |
|