Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Marmara Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bahçedere, balıkesir, köyü, merkez

Bahçedere Köyü Merkez Balıkesir

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bahçedere Köyü Merkez Balıkesir

bahçedere köyü bilgileri - bahçedere köyü tanıtım - bahçedere köyü resimleri

Bahçedere Köyü, Balıkesir ilinin merkez ilçesine bağlı bir köydür

Tarihçe

Köy halkı Oğuzların Çepni boyundan gelmektedir Horasan'dan göç eden halk bugünkü Kavakbaşına yerleşmiştir, köye daha sonra gelen diğer kişiler ile birlikte bugünkü halini almıştır Bu yerleşim yerinin adı Kavakbaşı'dır Bahçedere halkı ise Yörüktür Yapılan araştırmalar sonucunda köyün bir kısmının Aydın yöresinden geldiği tespit edilmiştir Köye bağlı iki mahalle daha bulunmaktadır Kavakbaşı ve Fındıklı adlı bu mahalleleridir
Kültür

Köyde düğünler iki gece üç gün sürer Köy halkı düğünlerde geleneksel kıyafetlerini giyer Davul zurna eşliğinde çeşitli geleneksel oyunlar oynarlar Birinci gün kına gecesi ikinci gün düğün olur üçüncü gün köy halkının da katılımıyla kız almaya gidilir Köy eski büyüklerin kurduğu kültürün etkisinde devam etmekle birlikte bazı değişimler göstermeye başlamıştır
Coğrafya ve İklim

Köyün iklimi, bozulmuş Akdeniz İklimi etki alanı içerisindedir Merkeze 26 km uzaklıktadır
Nüfus
Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 402
1997 401
Ekonomi

Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olmakla birlikte son zamanlarda tarım alanlarının verimsizliği sulama imkanlarının kısıtlanmasından dolayı insanları büyük şehirlere iş için göç etmeye zorlamaktadır
Altyapı bilgileri

Bahçedere köyü ve mahallesi olan Kavakbaşı'nda ilköğretim okulu mevcuttur Yalnız Bahçedere köyünde öğrenci yetersizliğinden dolayı 1995-1996 öğretim yılında eğitim ve öğretime son verilmiştir Kavakbaşı'nda ise eğitim ve öğretime halen devam edilmektedir Köyde içme suyu şebekesi olmakla birlikte yaz aylarınde ihtiyacı karşılayamamaktadır Kanlizasyon şebekesi bulunmamaktadır Köyde PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur Köyde ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır

kaynak / yerel net /vikipedi özgür ansiklopedi

köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com