Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler > Türkiye > Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mahalli, nusaybin, nusaybinin, yemekleri, yöresel

Nusaybin Yemekleri - Nusaybin'in Yöresel Yemekleri - Nusaybin'in Mahalli Yemekleri

Eski 08-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nusaybin Yemekleri - Nusaybin'in Yöresel Yemekleri - Nusaybin'in Mahalli Yemekleri



Nusaybin Yemekleri - Nusaybin'in Yöresel Yemekleri - Nusaybin'in Mahalli Yemekleri

MAHALLİ YEMEKLER

KİBE
MALZEME
Kuzu işkembesi 1 adet
Kuru nane 1 çorba kaşığı
Koyun barsağı 2 adet
İrmik 4 su bardağı
Pirinç 2 su bardağı
Su 10 su bardağı
Kuşbaşı kuzu eti 500 grKarabiber
Kuyruk yağı 125 grTuz
Acı toz
Kırmızıbiber 1 çay kaşığı
YAPILIŞI:
İşkembeyi yıkayıp süzdürün 20 cmlik bir dikdörtgen biçiminde kesin İkiye katlayıp, kese gibi üç yanından dikin Bağırsağı yıkayıp süzdürün Bir oklava yardımı ile çevirip içini dışına döndürerek iç yüzünü yıkayın Oklava ile yeniden çevirip, eski durumuna getirin Bir süzgece çıkarın Pirinci, nişastası akıp suyu durulaşıncaya kadar yıkayıp süzdürün Bir kaba koyup, üzerine kuşbaşı etleri, kuyrukyağını, tuzu, biberleri ve naneyi ekleyin, karıştırarak iç harcını hazırlayın Hazırladığınız harç ile önce işkembenin içini doldurun, ağzını dikerek kapatın Bağırsağı elinize alıp, açılmaması için ucunu bükün Büktüğünüz ucu içe doğru iterek (bağırsağın içini dışına çevirir gibi) harçtan biraz koyup, içeri doğru bastırın Harcı koyup içeriye iterek, bağırsağı hem doldurun hem de içini dışına çevirin Tamamı dolunca, açıkta kalan ucunu bir ip ile bağlayın Böylece bağırsağın yağlı dış kısmı içe dönmüş ve harçla doldurulmuş olacaktır Ötekileri de aynı biçimde hazırlayıp, üzerlerine irmik serpin İyice temizlenmesi için irmik ile bağırsağı ovup, yeniden yıkayın Bir tencerenin dibine önce işkembeyi sonra bağırsağı yerleştirin Suyu katıp bir taşım kaynatın Orta ateşte, kapağı kapalı olarak yaklaşık 30 dakika pişirin Bu süre sonunda bağırsağı birkaç yerinden delip, tencerenin ağzına ince bir tülbent örtün Kapağını kapatıp, 40 dakika daha pişirmeyi sürdürün Ateşten alıp, bir servis tabağına aktarıp sıcak servis yapın

Kibe: Masraflı bir yemek olup hayvan işkembesinin iyice yıkanıp küçük parçalar halinde doldurulup pişirilir

Uruk: Dövülmüş et ve bulgur yoğrulur Yoğrulan bulgurdan küçük parçalar alınarak içine kıyma doldurulup yağda kızartılır


Kaburga: En azından 6-7 kaburga kemiğinin kiriksiz olarak parçalanmadan alınıp kuzu doldurur gibi doldurulup pişirilir


Dev Sevviti: Yağda kaynatılmış pekmeze parçalanmış tandır ekmeği ilave edilerek yenir


Hamis: Oğlak veya kuzu etinden yapılır Etler el ayası büyüklüğünde parçalar halinde doğranır Büyük bir kabin içinde ateşe konur Etin özsuyu kalıncaya kadar pişirilir Büyük bir sini üzerine dizilen yufka ekmeğinin üzerine dökülür En büyük özelliği elle yenilmesidir


Kaynak: Nusaybinmeb



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.