Kilis Yemekleri - Kilisin Yemek Kültürü |
08-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kilis Yemekleri - Kilisin Yemek KültürüKilis Yemekleri - Kilis Mutfağı - Geleneksel Kilis Yemekleri - Kilis Yemeklerinin Özellikleri Kilis mutfağı kendine has yemekleriyle zengin bir yapıya sahiptir Yemekler, “günlük pişen yemekler” ve “özel günlerde yapılan yemekler” olmak üzere ikiye ayrılır Yemeklerin temelini et ve bulgur oluşturur Bunun yanında sebze ağırlıklı yemeklerde mevsimine uygun olarak yapılmaktadır Kilis yemekleri, zengin Türk mutfağının özelliklerini taşımakla birlikte Halep mutfağı özelliklerini de yansıtır Ön planda yağlı, baharatlı yemekler olduğu gibi zeytinyağlı yemeklerde Kilis mutfağının vazgeçilmez türlerindendir Zeytinyağı, yörede yetiştirilen yüksek kaliteli zeytinlerden elde edilir ki, hemen her Kilislinin mutfağında bulunan vazgeçilmez bir besin maddesidir Kilis yemeklerinde damak zevki ön planda gelmektedir Yemeklerin lezzetli özel önem verilir Yemeklerde, yemeğin özelliğine göre çeşitli baharatlar kullanılır alıntı |
|